Смартфони

iOS 18: всі відомі на даний момент функції

Share

Хоча до виходу iOS 18 ще більше семи місяців, вже є кілька чуток і очікувань щодо оновлення програмного забезпечення. iOS 18 буде анонсовано на щорічній конференції для розробників WWDC в червні наступного року і буде випущено для всіх користувачів з сумісними iPhone у вересні. Нижче наведено короткий огляд чуток та інформації про оновлення.

“Основні нові функції”

У своєму інформаційному бюлетені цього місяця Марк Гурман з Bloomberg заявив, що iOS 18 може стати “відносно новаторським” оновленням з “основними новими функціями та дизайном”. Гурман додав, що топ-менеджмент Apple описав наступну операційну систему як “амбітну і привабливу” всередині компанії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розумніша Siri

Гарман повідомив, що в iOS 18 буде реалізована технологія генеративного штучного інтелекту, яка “покращить те, як Siri та додаток “Повідомлення” ставлять запитання та автоматично завершують речення”. За його словами, Apple також розглядає нові функції генеративного штучного інтелекту для інших додатків на своїй платформі, включаючи Apple Music, Pages, Keynote і Xcode.

За даними The Information, Apple планує включити масштабну мовну модель в Siri, щоб дозволити користувачам автоматизувати складні завдання, і ця функція буде включати більш глибоку інтеграцію з додатком “Ярлики”. Згідно з повідомленням, очікується, що ця функція буде випущена в оновленні програмного забезпечення для iPhone, яке вийде наступного року, можливо, в iOS 18.

Генеративний ШІ набув популярності минулого року, коли OpenAI випустила ChatGPT – чат-бота, який відповідає на запитання та інші підказки. Google і Microsoft випустили подібних чат-ботів на початку цього року, і кількість учасників швидко зростає. Чат-боти навчаються на великомасштабних мовних моделях і можуть відповідати, як люди.

Компанія Apple публічно визнала свій інтерес до генеративного штучного інтелекту і в останні місяці згадувала про цю технологію в оголошеннях про вакансії на своєму сайті.

“Ми працюємо над генеративним штучним інтелектом роками, ми провели багато досліджень, – сказав генеральний директор Apple Тім Кук в інтерв’ю Forbes у вересні. “І ми збираємося підійти до цього дуже вдумливо і глибоко подумати про те, як ним можуть зловживати, тому що ми повністю усвідомлюємо потенціал для упередженості, галюцинацій та інших проблем”.

Покращення текстових повідомлень для користувачів Android

Раніше цього місяця Apple оголосила, що додаток iPhone Messages нарешті буде підтримувати RCS, крос-платформний стандарт обміну повідомленнями, з “кінця наступного року”, і з огляду на часові рамки, це, ймовірно, буде функція iOS 18.

Підтримка RCS має призвести до кількох покращень стандартного обміну повідомленнями між пристроями iPhone і Android:

  • Фотографії та відео з вищою роздільною здатністю
  • Аудіо повідомлення
  • Індикатори набору тексту
  • Прочитати квитанції
  • Обмін повідомленнями по Wi-Fi між пристроями iPhone і Android
  • Покращено групові чати, включаючи можливість для користувачів iPhone залишати розмову, яка включає користувачів Android
  • Покращене шифрування порівняно з SMS

Ці функції вже доступні для розмов iPhone-iPhone із синіми бульбашками через iMessage, а багато функцій також доступні в програмах для обміну повідомленнями сторонніх розробників, таких як WhatsApp і Telegram. Підтримка RCS на iPhone розширить функції до зелених бульбашок у вбудованій програмі Messages, забезпечуючи набагато кращий досвід обміну повідомленнями iPhone/Android порівняно з поточним стандартом SMS.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024