Яким буде найочікуваніший Samsung 2024 року. Все, що відомо про Galaxy А55

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серія ”A” від Samsung традиційно має велику популярність. Насамперед через те, що ці смартфони коштують відносно недорого, але пропонують близькі до флагманських можливостей. На тлі існування цієї лінійки не дивно, що Samsung щоразу виникають проблеми з виходом серії ”SE” — її просто нікуди вписати в такому щільному модельному ряду. Незабаром вийде новинка в середньобюджетній лінійці бренду, і нам точно буде про що розповісти, а поки давайте обговоримо, чим вона відрізнятиметься від торішньої моделі.

Швидка зарядка в Samsung

Суперечки щодо швидкої зарядки і з того, як виробники мірялися ватами та амперами, пройшли деякий час тому. Але вони ніколи не торкалися Samsung. Компанія нікуди не поспішала і навіть флагманам не пропонувала нічого феноменального. Не кажучи вже про дешевші моделі.

Galaxy A55 не матиме більш високої швидкості заряджання в порівнянні з Galaxy A54, як показала сертифікація телефону за стандартом 3C. Це не дивно, але ми не чекаємо збільшення потужності і в серії Galaxy S. A55 підтримуватиме швидку зарядку потужністю 25 Вт і продаватиметься без зарядного пристрою в комплекті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Варто зазначити, що в сертифікатах 3C не вказується максимальна швидкість заряджання смартфона, тому немає 100% гарантії, що потужність заряджання Galaxy A55 становитиме саме 25 Вт . Але ймовірність цього висока, оскільки навіть дорогі телефони Samsung не підтримують зарядку на 45 Вт, що є найвищою швидкістю зарядки при покупці смартфона Galaxy.

Характеристики Samsung Galaxy A55

Про ємність акумулятора Galaxy A55 поки нічого не відомо, але очікується, що він буде оснащений батареєю ємністю 5 000 мАг, як і Galaxy A54. Деякі інші характеристики також можуть залишитися незмінними, наприклад, кількість мегапікселів основної та фронтальної камер.

Найцікавішим у Galaxy A55 буде чіпсет Exynos 1480 . Це перша модель у середньому сегменті, в якій компанія Samsung вперше представляє GPU, розроблений спільно з AMD. Під капотом Galaxy A55 буде знаходитись графічний процесор Xclipse 530, і хоча він заснований на старій графічній архітектурі AMD RDNA2, яка використовується в лінійці Galaxy S22, він повинен забезпечити помітно більш високу продуктивність у порівнянні з GPU Mali, встановленим у Galaxy A54.

Смартфон з тросуванням променів

Xclipse 530 також може бути позбавлений підтримки трасування променів. Трасування променів – це вимогливий метод рендерингу графіки , з яким не завжди добре працюють навіть high-end відеокарти для настільних ПК. Тому велика ймовірність того, що Samsung не додаватиме підтримку трасування променів у чіпсет, призначений для смартфонів середнього класу. Як мінімум, це відволікатиме від дорожчої серії Galaxy S, а внутрішня конкуренція — це останнє, що потрібне південнокорейській компанії в її нинішньому не найпростішому становищі.

Тросування променів – новий етап розвитку ігрових технологій.

Однак на даний момент не можна з упевненістю сказати, які можливості матиме графічний процесор Xclipse 530, оскільки Samsung офіційно не анонсувала ні Exynos 1480, ні його GPU на базі AMD. Але в найближчі тижні, при наближенні до презентації Galaxy A55, ми повинні дізнатися більше, так що слідкуйте за новинами!

Чи вийде Samsung Galaxy A75

Насамкінець ще додам, що чекати в 2024 році серію A7x навряд чи варто . Компанія не випустила її цього року, що швидше за все говорить про повну відмову від неї. Таке рішення назрівало давно і було багато чуток про це, які схоже підтвердилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.