Google Pixel 8a: останні новини, чутки та все, що відомо на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Pixel 8a може стати наступним телефоном Pixel середнього цінового діапазону, пропонуючи доступну альтернативу Google Pixel 8 та Google Pixel 8 Pro (обидва телефони на момент написання статті ще не представлені).

Ми говоримо «може бути», оскільки є деякі сумніви в тому, чи буде насправді Pixel 8a чи ні, і нижче ми розповімо, чому це так.

Нижче ви знайдете все, що ми дізналися про Pixel 8a на даний момент, і ми додаватимемо сюди інформацію, у міру того, як дізнаватимемося щось нове. Крім того, нижче ми наводимо список того, чого ми найбільше хочемо від цього телефону, якщо він дійсно буде випущений.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google Pixel 8A: Дата виходу та ціна

Питання не так у тому, коли вийде Pixel 8a, як у тому, чи вийде він взагалі, оскільки кілька джерел стверджують, що він може і не вийти.

По-перше, у грудні 2022 р. «анонімне, але заслуговує на довіру джерело» повідомило Android Authority, що Google розробляє Pixel 8a, який, очевидно, носить кодову назву «akita», проте це джерело додало, що в залежності від того , як продаватимуть Pixel 7a, Google може вирішити відмовитися від нього і перейти на випуск нових моделей серії A тільки раз на два роки.

З того часу на сайті X (колишній Twitter) з’явилася публікація витоку від Йогеша Брара (Yogesh Brar), в якій він повідомив що серія Pixel a «схоже, добігає кінця» і що «є всі передумови до того, що 8a не побачить світло». Це звучить переконливіше, але поки що нічого не підтверджено.

Схоже, що серія Pixel добігає кінця. Враховуючи технічні характеристики та підвищення ціни на Pixel 7a, можна з упевненістю сказати, що 8a не побачить світ. Швидше за все, Google дотримуватиметься стандартних і Pro-моделей, а також складаної моделі. Щось подібне може статися і з Samsung.

Якщо ми все-таки отримаємо Pixel 8a, його анонс, швидше за все, відбудеться в травні 2024 року, оскільки дві попередні моделі були представлені в травні років їх випуску. Однак якщо Pixel 7a також надійшов у продаж у травні, то Pixel 6a був представлений тільки в кінці червня, тому реальна дата виходу Pixel 8a менш ясна, але очікувати її варто приблизно в середині 2024 року, якщо вона взагалі з’явиться.

З іншого боку, можливо, ми будемо чекати Pixel 9a в 2024 році або взагалі не отримаємо нових моделей серії a, залежно від того, який із наведених вище витоків виявиться вірним.

Що стосується вартості Pixel 8a, то Google підвищила ціну на Pixel 7a у США та Великій Британії, а це відбувається не щороку, тому ми вважаємо, що Pixel 8a, швидше за все, коштуватиме стільки ж, скільки і Pixel 7a, тобто стартова ціна становитиме 499 $/ 449 £/ 749 AU$. Однак не дивуйтеся, якщо він коштуватиме трохи дорожче.

Google Pixel 8A: новини та витоку

Найзначнішим витоком інформації про Pixel 8a на даний момент є фотографії телефону, на яких видно дуже вигнуті кути і великі ободки, а дизайн в іншому нагадує Pixel 8 (або навіть Pixel 7a). Деякі з них можна побачити нижче.

Після цього з’явилися фотографії макета Pixel 8a, виготовленого з металу, які демонструють дуже схожий дизайн. Розміри цього макета становлять 153,44 x 72,74 x 8,94 мм, що робить його трохи довшим за Pixel 7a, що може означати, що його екран трохи більше 6,1 дюйма.

Крім того, судячи з досвіду минулих років, ми можемо припустити, що Pixel 8a, ймовірно, буде оснащений новим чіпсетом Tensor G3, тому він повинен бути потужнішим за Pixel 7a або навіть Pixel 7 Pro, який не відчував браку потужності в нашому огляді Google Pixel 7 Pro.

Google Pixel 8A кодова назва AkitaTensor G3#Google #Pixel8 #Pixel8a pic.twitter.com/KMihyGk9exSeptember 21, 2023

Тим не менш, в одному з ранніх бенчмарків для телефону, що, ймовірно, є Pixel 8a, фігурує розігнана версія G3, яка насправді працює трохи гірше, ніж G2, так що, можливо, вона не така вже й потужна. У цьому бенчмарку також згадуються 8 ГБ оперативної пам’яті та Android 14.

Якщо судити з минулого, то, швидше за все, камера у Pixel 8a буде іншою і гіршою, ніж у Pixel 8, та й багато інших характеристик можуть відрізнятися, так що ці деталі передбачити складніше, але ми оновимо цей розділ, як тільки дізнаємося що- то ще про Pixel 8a.

Google Pixel 8A: що ми хочемо побачити

Pixel 7a – це хороший, але не видатний телефон, тому в Pixel 8a ми хотіли б побачити багато нового, у тому числі такі речі.

1. Найкращий час автономної роботи

Найбільше ми скаржилися на час автономної роботи Pixel 7a: у нашому огляді було показано, що його важко вистачає на цілий день.

Це не ідеальний варіант для смартфона, тому ми хотіли б, щоб час автономної роботи Google Pixel 8a значно збільшився.

2. Швидша зарядка

Довговічність – не єдина проблема акумулятора Pixel 7a: нас також розчарувала його повільна зарядка. Він заряджається при потужності до 18 Вт, що за мірками 2023 дуже повільно. Звичайно, стандартний Pixel 7 заряджається набагато швидше, але і тут ми хотіли б отримати поліпшення.

Тому для Pixel 8a ми хотіли б отримати зарядку потужністю не менше 25 Вт, а в ідеалі набагато вищу швидкість.

3. Довгострокові оновлення програмного забезпечення

Оскільки Google створює Android, вона має бути лідером тривалості оновлення програмного забезпечення своїх телефонів, але це не так. Samsung пропонує більше (чотири роки оновлень ОС), а навіть топовий Pixel 7 Pro гарантовано отримує лише три роки основних оновлень версії Android та п’ять років оновлень безпеки.

Останнє цілком конкурентоспроможне, але отримання нових версій Android лише протягом трьох років – це вже не те, особливо для топового телефону, в тому числі і для моделі A-серії, тому ми хочемо отримати найкращу підтримку Pixel 8a.

4. Нижча ціна

Google Pixel 7a коштує значно дорожче, ніж Pixel 6a (принаймні, у США та Великій Британії), тому його важко рекомендувати, коли Pixel 7 сам по собі є досить вигідною покупкою.

Тому ми, як мінімум, не хочемо чергового підвищення ціни на Pixel 8a, а в ідеалі Google знайде спосіб знизити ціну до рівня Pixel 6a — тобто коштуватиме близько 449 $/399 £/749 AU$.

5. Частота оновлення 120 Гц

Частота оновлення екрана Pixel 7a становить 90 Гц, що навіть для телефону середнього класу не є чимось особливим у 2023 році, тому ми б хотіли, щоб Pixel 8a вона була збільшена до 120 Гц.

Однак ми сумніваємося, що це станеться: у самому Pixel 7 частота оновлення складає всього 90 Гц, і хоча ходять чутки, що Pixel 8 може отримати 120 Гц, ми вважаємо, що малоймовірно, що 8a отримає таке ж оновлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.