Вам не потрібно відключати ProMotion для економії заряду батареї iPhone 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однією з особливостей iPhone 15 Pro і Pro Max, що економлять заряд батареї, є дисплей ProMotion із частотою 120 Гц. Він динамічно регулює частоту оновлення екрана від 1 Гц (для постійно увімкненого дисплея, коли телефон перебуває в режимі сну) до 120 Гц для таких завдань, як прокручування контенту та відтворення ігор.

Але якщо ви намагаєтеся максимально продовжити час роботи від батареї, чи варто вимкнути цю функцію? Нові випробування показують, що ні.

Джейсон Крос з Macworld зацікавився і провів кілька тестів .

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«У налаштуваннях розділу “Універсальний доступ” можна обмежити частоту оновлення до 60 Гц, що запобігатиме підвищенню частоти оновлення дисплея до високих значень, що виснажують заряд батареї. Звичайно, це також означає, що ви не отримаєте плавного прокручування та анімації ProMotion, а значить, відмовитеся від однієї з ключових функцій, заради якої купують iPhone “Pro”. Можливо, якщо час автономної роботи буде набагато кращим, це коштуватиме того?», – запитує Крос.

Він почав з тестів батареї в Geekbench 4, які показали приблизно 5% поліпшення часу автономної роботи пристрою. Менш науковий, але реальніший тест виявив так само незначні відмінності. На його думку, це вже дещо, але не достатньо, щоби відмовитися від плавності ProMotion.

За його словами, єдиний випадок, коли різниця дійсно помітна – це ігри, які підтримують частоту 120 кадрів на секунду.

«Шутери Call of Duty: Mobile та PUBG Mobile підтримують високу частоту оновлення, як і такі ігри, як Brawl Stars, League of Legends: Wild Rift, Genshin Impact, Alto’s Odyssey та інші. У більшості цих ігор необхідно відкрити внутрішньоігрові опції, щоб вибрати спеціальний режим із високою частотою кадрів».

Провести скільки-небудь наукове тестування тут неможливо, оскільки занадто багато змінних, але, за його словами, як грубий орієнтир він помітив, що при відключенні ProMotion витрата батареї знижується приблизно вдвічі. Це тим, що висока частота кадрів скорочує час автономної роботи рахунок інтенсивнішого використання графічного процесора, і навіть вищої частоти кадрів.

Безумовно, це величезний виграш, і його варто враховувати, якщо ви часто граєте в мобільні ігри далеко від розетки, але в цілому вам не потрібно відключати ProMotion, оскільки частоту 120 кадрів на секунду зазвичай потрібно спеціально включати у кожній конкретній грі.

Тому, якщо 5% не є вирішальним чинником роботи батареї протягом усього дня, залиште ProMotion включеним. Якщо ви любитель ігор і хочете заощадити заряд батареї, просто вимкніть високу частоту кадрів, якщо граєте без джерела живлення під боком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.