Створено заміну Android для слабких смартфонів та планшетів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Amazon створила власну операційну систему для мобільних пристроїв і телевізійних приставок. Вона називається VEGA OS і побудована поверх ядра Linux точно так само, як Android, але в ній не використовуються кращі практики Google.

Amazon в основному використовує його на гаджетах зі слабкою начинкою – тих, де Android працює дуже повільно. Це виправдано тим, що ОС функціонально обмежена, оскільки не містить багатьох компонентів, доступних для Android, і, за даними Amazon, вона не використовується на дешевих пристроях.

Операційна система VEGA OS несумісна з додатками для Android. Розробникам рекомендується написати проект, який працює як веб-додаток, або просту програму з використанням фреймворку React Native, що працює поза браузером.У майбутньому Amazon планує перенести всі пристрої на VEGA OS, такі як Планшети Fire HD та консолі Fire TV Stick, які користуються великою популярністю через низьку ціну. Навіть на раніше випущені пристрої може виявитися можливим встановити VEGA OS замість Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.