На iPhone можна буде ставити будь-які додатки, але не всім

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Інформація про те, що Apple дасть змогу встановлення застосунків зі сторонніх джерел, мусується досить давно. На думку інсайдерів, свобода щодо завантажень може настати у 2024 році. А саме з iOS 17.3 або 17.4. Про це повідомляє Bloomberg.

Власники смартфонів зможуть купувати і завантажувати додатки з сайтів розробників. Останні, своєю чергою, зможуть не платити Apple комісію в 15 – 30%. Однак Apple буде “жорстко контролювати цей механізм”.

Вимога дозволити вільне закачування пов’язана із законом Європейського союзу про цифрові послуги. І в цьому всьому є ще додатковий нюанс. Можливість скачування всього, що завгодно, може не бути відкритою для України. Вона буде відкрита для країн ЄС, адже саме їхній регулятор ухвалив нормативний акт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.