Чим смартфони POCO відрізняються від Xiaomi

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча POCO є суббрендом компанії Xiaomi, вони виробляють різні смартфони, які відрізняються як за ціною, так і за характеристиками. Розкажемо, у чому різниця між смартфонами POCO та Xiaomi.

Відмінності POCO та Xiaomi

Обидва бренди смартфонів випускаються однією компанією, проте працюють над ними різні команди. Пристрої з фірмовою назвою Xiaomi позиціонуються як преміальніший продукт і мають ширший перелік моделей, охоплюючи більший ціновий діапазон: серед смартфонів Xiaomi можна зустріти як середні за вартістю, так і флагмани. Окремий сегмент пристроїв Xiaomi – камерофони, які наголошують на створення якісних професійних знімків і відео.

POCO — суббренд, створений у 2018 році, спочатку був спрямований на ринок Індії, проте згодом поширився на ринки більш ніж 35 країн. На відміну від основних лінійок смартфонів Xiaomi, пристрої POCO створюються для аудиторії, яка шукає якісні моделі за прийнятною вартістю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони POCO відрізняються кількома характеристиками:

  • POCO в основному випускає бюджетні моделі, у той час як Xiaomi більше фокусується на виробництві пристроїв середньої цінової категорії та флагманів.
  • POCO має більш яскравий дизайн, що привертає увагу. Якщо Xiaomi в оформленні зовнішнього вигляду своїх моделей дотримується мінімалізму та строгих кольорів, то POCO часто використовує свій фірмовий жовтий колір задньої кришки.
  • Невеликі відмінності у MIUI. Загальний функціонал оболонки залишився тим самим, але є й невеликі особливості. Наприклад, на смартфонах POCO значки додатків мають круглу форму, а на Xiaomi – квадратну із закругленими кутами. Крім цього, на POCO відсутня можливість оформлення робочого столу, що можна зробити на Xiaomi.
  • Смартфони POCO частіше фокусуються на одній характеристиці, наприклад, ємній батареї або яскравому екрані, тоді як інші можливості пристрою нічим не виділятимуться. У своїх основних лінійках Xiaomi намагаються випускати універсальні гаджети, у яких кожній характеристиці приділено однакову увагу.

При цьому і серед смартфонів POCO можна знайти досить дорогі моделі, близькі за якістю до флагманів, наприклад POCO F5 або POCO F5 Pro. Однак це швидше виняток із правил, оскільки основна частина смартфонів POCO є бюджетниками, які намагаються поєднувати низьку вартість та непогану якість.

Що вибрати – смартфон POCO чи Xiaomi?

Смартфони виробництва Xiaomi завжди мали попит за рахунок оптимального співвідношення ціни та якості. Проте кілька років тому компанія вирішила провести чіткий кордон та поділити смартфони для різної аудиторії під різними суббрендами. Так, пристрої з назвою «Xiaomi» вже важко назвати бюджетними, проте вони поєднують у собі продуктивний процесор, високу автономність, нерідко преміальні матеріали, а також якісну камеру.

Значна частина смартфонів POCO відносяться до бюджетників, багато з яких можна придбати менш ніж за 7 000 грн. Вони часто зроблено акцент на автономність, продуктивності достатньо виконання повсякденних завдань, а екран великий і яскравий. Однак низька вартість тягне за собою і ряд обмежень, наприклад, матриця в POCO найчастіше IPS, а не AMOLED, пластиковий корпус, процесор – посередній. Цього цілком достатньо для комфортного використання, але не зрівняється з моделями основних лінійок Xiaomi.

Якщо звертати увагу на більш дорогі моделі POCO вартістю 15-20 тисяч, то різниця між ними та Xiaomi вже не така помітна, оскільки характеристики практично ідентичні. Причину виробництва дорогих моделей у бюджетному суббренді можна пояснити бажанням продати якомога більше схожих смартфонів під різними назвами, щоб не заплутати покупців.

Таким чином, при виборі смартфона POCO або Xiaomi варто спиратися на те, який телефон потрібний користувачеві. Тим, хто хоче отримати смартфон, у якому немає «слабких» характеристик, варто зупинити свій вибір на Xiaomi та їх фірмових флагманах. Однак попередньо варто переглянути і дорожчі моделі від POCO – нерідко вони майже не відрізняються від Xiaomi, але мають меншу вартість.

Якщо потрібна бюджетна модель з прийнятними характеристиками, то варто вибирати POCO. Більшість смартфонів суббренду мають низьку вартість, а їх параметри хоч і без надмірностей, але забезпечують стабільну роботу телефону.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.