iPhone SE 4: плоский дизайн, що нагадує iPhone 14 та інші характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ті, хто стежать за техно-продуктами Apple, напевно пам’ятають, як компанія повернула модель смартфона iPhone SE у 2020 році, а минулого року світ побачив модель iPhone SE 3. Проте, на щорічному заході, де компанія офіційно знайомить шанувальників бренду зі своїми Новинками, модель SE представлена ​​не була. Проте, буквально днями було опубліковано інформацію про підготовку до випуску iPhone SE 4, дизайн якого багато в чому схожий на iPhone 14.

Звичайно ж, інформація з’явилася не на офіційному сайті компанії, а поширюється сторонніми оглядачами, через які багато виробників гаджетів вважають за краще підігрівати інтерес покупців до своїх майбутніх новинок. Також було і цього разу.

Інтерес-ресурс MacRumors опублікував докладний опис новинки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

‌iPhone SE‌ 4 з технічним номером пристрою D59 та кодовою назвою проекту Ghost, є черговою моделлю бюджетної лінійки iPhone від Apple і, готується до випуску як наступник ‌iPhone SE‌ третього покоління.

З появою iPhone SE четвертого покоління Apple планує остаточно відмовитися від застарілого дизайну в стилі iPhone 8, який використовувався в двох попередніх поколіннях iPhone SE. Натомість iPhone SE‌ 4 матиме більш сучасний зовнішній вигляд та збільшений розмір дисплея, дуже нагадуючи базову модель iPhone 14.

Нещодавно отримані специфікації вказують на те, що iPhone SE 4 буде використовувати модифіковану версію існуючої рамки корпусу iPhone 14 з таким же плоским дизайном. Розміри майбутнього iPhone SE 4 на нинішньому етапі ідеально відповідають розмірам базової моделі iPhone 14. iPhone SE четвертого покоління не включатиме кнопку “Додому” з підтримкою Touch ID, натомість гаджет отримає повноекранний дизайн, запозичений у iPhone 14, а Face ID буде служити засобом біометричної ідентифікації.

Щоб краще проілюструвати різницю у розмірах між iPhone SE 4 та нинішнім iPhone SE третього покоління, давайте подивимося на конкретні характеристики пристроїв.

Розміри та вага ‌iPhone 14‌:
Довжина: 146,7 мм
Ширина: 71,5 мм
Товщина: 7,8 мм
Вага: 172 г

‌iPhone SE‌ 3 розміри та вага:
Довжина: 138,4 мм
Ширина: 67,3 мм
Товщина: 7,3 мм
Вага: 144 г

Очікується, що iPhone SE 4 буде легше iPhone 14 приблизно на 6 грамів – його вага складе 165 грамів. Зміна ваги, ймовірно, є результатом конструкції з однією камерою, яку Apple планує інтегрувати у пристрій. На відміну від iPhone 14, iPhone SE 4 буде оснащено однією 48-мегапіксельною задньою камерою, розробленою під кодовою назвою “Portland”, через що було перероблено зовнішній вигляд задньої панелі.

Рішення використати конструкцію з однією камерою відповідає всім попереднім моделям лінійки iPhone SE.

Крім конструкції з однією камерою, ніякі інші суттєві фактори не можуть вплинути на вагу iPhone SE‌ 4. Жодних змін у матеріалах не очікується – в iPhone SE четвертого покоління використовується той же алюміній 6013 T6, що і в iPhone 14, а також скляне покриття задньої панелі . Прототипи ‌iPhone SE‌ 4 були представлені в чорному кольорі, що дуже нагадує варіант кольору Midnight, що використовується в колірній гамі ‌iPhone 14.

Хоча розміри корпусу iPhone SE 4 залишаються ідентичними розмірам базової моделі iPhone 14, пристрій матиме дві важливі особливості, які значно відрізняють його від попередніх моделей: багатоцільову кнопку “Дія” та порт USB-C.

Кнопка “Дія” – це кнопка, що настроюється користувачем, розташована над кнопками гучності. Вперше вона з’явилася на iPhone 15 Pro та замінює перемикач відключення звуку. Поточна інформація передбачає, що Apple має намір зробити кнопку “Дія” стандартною функцією для всієї лінійки iPhone 16, і зрештою вона буде доступна і на iPhone SE 4. Поточний статус розробки iPhone SE четвертого покоління передбачає потенційну дату випуску 2025 року.

Хоча Apple експериментує з новою ємнісною кнопкою Capture для лінійки iPhone 16, немає жодних ознак того, що ця опція тестується і на iPhone SE‌ 4. Очікується, що кнопка Capture залишиться ексклюзивною для лінійки iPhone 16.

На даний момент це вся інформація щодо майбутньої новинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.