Названо найкращі телефони Nokia у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо вам близько 30 років, то швидше за все вашим першим телефоном був Nokia. Класична модель 3310 була в кишенях багатьох людей – як школярів, так і бізнесменів – у той час, коли фінський бренд повністю домінував на світовому ринку телефонів.

Якщо перенестись у 2023 рік, то все буде зовсім інакше. Nokia існує, але як торгова марка фінської компанії HMD Global. Тим не менш, у нас є безліч телефонів Nokia, які ми можемо порекомендувати вам для покупки як телефонів, так і смартфонів.

Nokia має гідний асортимент пристроїв, починаючи від милих рестайлінгових моделей старої класики і закінчуючи смартфонами з високими технічними характеристиками, здатними конкурувати з Samsung і Google. Його версія Android близька до й не містить зайвих деталей, і він досить успішно забезпечує актуальність великої кількості своїх пристроїв, отримуючи перехід на наступну версію Android і далі (не говорячи вже про довгострокові оновлення системи безпеки).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі з наведених тут телефонів відносяться до більш раннього періоду, але Nokia постійно випускає телефони для бюджетного та середнього ринків. Ось найкращі телефони Nokia, які можна купити сьогодні.

1. Nokia X30 5G

Nokia X30 – це найкращий телефон Nokia, який ви можете купити в 2023 році, і він значно перевершує вже досить непоганий X20. Завдяки вражаючим камерам, міцному корпусу та трирічній гарантії за конкурентоспроможною ціною £399/€499 він цілком заслуговує на розгляд.

Компанія HMD прагне зробити камери головним елементом серії X і тут це дійсно видно. В області фотографії, особливо в умовах недостатнього освітлення, X30 перевершує свою цінову категорію.

Багато в чому завдяки гідній 50-Мп матриці основної камери та продуманому програмному забезпеченню, такому як хороший нічний режим та фірмова функція HMD «Capture Fusion», коли основний та надширококутний об’єктиви роблять знімок місцевості та поєднують їх в одне якісніше зображення.

Телефон комфортно працює протягом усього дня і має швидке заряджання потужністю 33 Вт, хоча зарядний пристрій в коробці відсутній. HMD зробила це з метою економії електронних відходів.

2. Nokia 8.3 5G — лучший в целом

У Nokia 8.3 5G виділяються великий 6,81-дюймовий дисплей з роздільною здатністю FHD+, чисте складання Android та камера Zeiss, а також фірмова підтримка широкого діапазону 5G.

Основна 64-Мп камера, розроблена Zeiss, значно перевершує інші останні моделі сімейства Nokia, а спеціальний режим відеозйомки Cinema дозволяє знімати відео з роздільною здатністю до 4K@30 кадрів в секунду у форматі 21:9 з опціональними можливостями H-Log.

У поєднанні з двома роками оновлень ОС Android та часом автономної роботи протягом усього дня ви отримуєте чудовий апарат Nokia.

3. Nokia XR20 – найкращий час автономної роботи

Nokia XR20 сподівається втілити в собі легендарну репутацію бренду в галузі якості складання: посилений корпус, безкоштовна заміна екрану протягом року та розширена трирічна гарантія для додаткового спокою.

Під цим добре захищеним корпусом ховається внутрішнє обладнання, аналогічне Nokia X10: чіпсет Snapdragon 480 та основна камера з роздільною здатністю 48 Мп. Час автономної роботи — один із найкращих у світі, що для деяких може стати достатньою причиною для покупки телефону.

Серед інших відмінних рис – наявність 5G, роз’єму для навушників і характерною для Nokia простий у використанні операційної системи Android.

4. Nokia X20 — найкращий бюджетний телефон із підтримкою 5G

Не відрізняючись від XR20 за своєю суттю, Nokia X20 віддає перевагу більш елегантній естетиці та чудовим камерам.

Як і слід було очікувати, телефон поставляється з базовою версією Android, трьома роками оновлень ОС та чудовим часом автономної роботи, доповненим трирічною гарантією.

Однак головним недоліком X20 є його продуктивність.

5. Nokia G22

Це перший телефон Nokia, який взяв приклад із компанії Fairphone і випустив справді ремонтопридатний сучасний смартфон у 2020-х роках. Nokia G22 має змінні деталі, а якщо вам знадобиться новий екран, акумулятор, камера і т.д., ви зможете придбати повний ремонтний комплект та комплектуючі.

Це дуже доступний телефон, що робить його ще привабливішим. Він виглядає дорожче своєї ціни при цьому має відмінний час автономної роботи і просту версію Android без надмірностей.

Але за такої ціни доводиться йти на компроміс: неякісний екран, погана продуктивність, а найгірше — лише два роки гарантованої підтримки програмного забезпечення. Для телефону, який продається з обіцянкою фізичної ремонтопридатності, Nokia зробила собі гірше, відмовившись від підтримки телефону після Android 14 та оновлень безпеки після 2024 року. Така суперечність дратує, адже світові потрібно більше телефонів, що ремонтуються. Цей телефон непоганий, але він міг би бути кращим.

6. Nokia 3310 (2019) — найкращий резервний телефон

Неможливо обійти стороною той факт, що Nokia 3310 є предметом ностальгії, і те, наскільки він вам цікавий, залежить від того, наскільки сильно ви любите старі телефони Nokia.

Він не замінить вам смартфон (та й не намагається), але може стати дешевим доповненням (хоча розмір SIM-карти відверто дратує). І так, ви можете купити інші телефони дешевше, але завдяки приголомшливому часу автономної роботи та величезній кількості можливостей Nokia (включаючи гру змійку!) ми розуміємо, чому ми повинні бути віддані.

7. Nokia 7.2 – Приємний дизайн

Nokia 7.2 – це доступний телефон, орієнтований на дизайн, що пропонує досить унікальну конструкцію в порівнянні з більшістю гладких та округлих смартфонів, представлених на ринку.

Завдяки більш помітним кутам Nokia 7.2 виділяється на загальному тлі, а скло, що переломлює, на задній панелі відмінно справляється з завданням надання йому преміального вигляду.

Внутрішня начинка досить стандартна для своєї ціни: Snapdragon 660 і 4 або 6 Гбайт оперативної пам’яті і продуктивність відображає це.

Nokia хотіла, щоб об’єктиви виробництва Zeiss стали головною родзинкою пристрою, але ми зіткнулися з тим, що камера працює нестабільно: відмінна продуктивність 48-Мп сенсора, але результати надширококутної камери, що розчаровують, для порівняння.

8. Nokia G20 – хороший бюджетний варіант

Як і всі інші пропозиції Nokia, G20 варто купувати за просте у використанні програмне забезпечення і довгострокову підтримку оновлень, а також за гідну якість складання.

В іншому G20 не може похвалитися нічим особливим: продуктивність процесора і камери бажає кращого, за таку ціну ми цього і не очікували.

9. Nokia 5.3 — чудовий час автономної роботи

Nokia 5.3 пропонує дуже багато для телефону такої цінової категорії. Основна камера робить чіткі та різкі знімки з дуже яскравими кольорами, а акумулятор ємністю 4000 мАг не підводить: одного заряду вистачає приблизно на півтора дні роботи.

Але за такої ціни доводиться йти на компроміси. До недоліків 5.3 можна віднести неякісні динаміки, відносно низьку роздільну здатність екрану, а також те, що вторинні камери значно знижують якість знімків.

Якщо ви використовуєте телефон для перегляду відео, Nokia 5.3, ймовірно, не для вас. Однак якщо ви шукаєте більш дешевий телефон, який добре справляється з основними завданнями, вам не завадить звернути увагу на модель 5.3.

10. Nokia 3.4 – хороша камера

Доступність Nokia 3.4 найкраще відчувається в його напрочуд хорошій камері, пристойному 6,39-дюймовому екрані і в тому, що Android One забезпечує приємний досвід користувача.

Як і у випадку з Nokia 1.3 та 2.4, недоліком 3.4 є продуктивність: занадто багато невідповідностей, щоб рекомендувати його як бюджетний пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.