Чутки: iPhone 16 отримає ексклюзивні функції з ШІ, які з’являться в iOS 18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На конференції WWDC 2024 компанія Apple представить “прокачену” версію Siri на основі великих мовних моделей (LLM), яка з’явиться в iOS 18, але деякі нові функції генеративного ІІ можуть бути доступні тільки в моделях iPhone 16, згідно з новим слухом.

Минулого місяця журналіст Bloomberg Марк Гурман повідомив, що компанія Apple розробляє велику кількість функцій, що використовують генеративний ІІ, включаючи «розумнішу версію Siri» і нові функції ІІ на основі LLM, які будуть включені в iOS 18 та iPadOS 18.

За словами Гурмана, компанія Apple все ще обговорює, чи варто обмежити використання генеративного ІІ обробкою на пристрої, розгорнути його в хмарі або застосувати гібридний підхід, що поєднує обидва варіанти. При цьому не було сказано, чи вимагатимуть деякі функції особливої ​​апаратної архітектури чи поширяться на всі моделі, здатні працювати під керуванням iOS 18.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак згідно з новою інформацією, отриманою від @Tech_Reve , iOS 18 принесе новий LLM на мільйони існуючих пристроїв, використовуючи хмарний ІІ, а нові функції на пристроях, швидше за все, залишаться ексклюзивними для iPhone 16.

Щодо можливостей iOS 18, то джерела Гурмана згадують про зміну взаємодії Siri з додатком «Повідомлення», що дасть користувачам можливість більш ефективно відповідати на складні питання та автоматично складати пропозиції. Також ми можемо побачити автоматично створювані плейлисти в Apple Music та інтеграцію з програмами на зразок Pages і Keynote – вони зможуть допомогти в написанні текстів та створенні слайдів за допомогою штучного інтелекту.

Компанія Apple розробляє нові чіпи серії A для лінійки iPhone 16, побудовані на новітньому 3-нанометровому вузлі N3E компанії TSMC. Очевидно, очікується підвищення енергоефективності та продуктивності, але можуть бути й інші переваги, які сприятимуть реалізації намірів Apple в області ІІ. Примітно, що TSMC є єдиним виробником потужних процесорів Nvidia H100 та A100 для ІІ – обладнання, на якому працюють такі інструменти як ChatGPT, та яке також використовується у більшості центрів обробки даних ІІ.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.