Експерти порівняли iPhone 15 Pro Max і Galaxy S23 Ultra

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple проти Samsung: У нашому широкому огляді стикаються два потужні пристрої – iPhone 15 Pro Max і Galaxy S23 Ultra. Які відмінності існують у сфері камери, дисплея, акумулятора, продуктивності та інших аспектах?

Дизайн: поєднання витончених форм та гострих кутів

iPhone 15 Pro Max і Galaxy S23 Ultra вражають своєю різноманітністю дизайну. У той час як Apple віддала перевагу округлі криві, Samsung представила пристрій з незграбною прямокутною формою.

Обидва пристрої володіють високоякісним оздобленням корпусу, в основному виготовленим з алюмінію. Єдиним винятком є ​​рамка iPhone 15 Pro Max, яка виконана з титану, забезпечуючи збільшену міцність та зниження ваги.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Задні камери мають різні підходи до дизайну. Apple розмістила їх у великому камерному модулі, у той час як у Galaxy S23 Ultra вони вбудовані безпосередньо у корпус. Передня панель практично повністю охоплена трохи вигнутим дисплеєм, який має мінімальний отвір для передньої камери. У випадку iPhone 15 Pro Max передня камера захована в так званому динамічному острові, який займає більше місця, але також виконує функції динамічного дисплея та елемента керування.

Розміри iPhone 15 Pro Max та Galaxy S23 у порівнянні

Обидва ці смартфони відрізняються величезними розмірами, що робить користування ними однією рукою практично неможливим. При порівнянні двох гігантів стає ясно, що Galaxy S23 Ultra трохи перевершує iPhone 15 Pro Max у розмірах. Ось конкретні характеристики розмірів та ваги:

  • iPhone 15 Pro Max: 159,9 x 76,7 x 8,25 мм / 221 г
  • Galaxy S23 Ultra: 163,4 x 78,1 x 8,9 мм / 234 г

Отже, серед цих двох флагманів iPhone 15 Pro Max виявляється трохи зручнішим у використанні та завдяки титановій рамці також легше вагою.

Які кольори доступні для iPhone 15 Pro Max та Galaxy S23 Ultra?

Ще однією відмінністю є різноманітність та насиченість кольорів у випадку Galaxy S23 Ultra. У нього є зелений, прозоро-чорний, лавандовий і кремовий варіанти. Крім того, виробник надає ексклюзивні кольори, такі як Graphite, Sky Blue, Lime та Red. Порівнюючи з цим, iPhone 15 Pro Max пропонує всього чотири колірні варіанти: титаново-чорний, титаново-синій, титаново-білий та титаново-натуральний.

Два захоплюючих дисплеї

Екрани Galaxy S23 Ultra та iPhone 15 Pro Max є одними з найбільш вражаючих та великих на ринку. Galaxy S23 Ultra оснащений вигнутим “Динамічним AMOLED 2X дисплеєм” з 6,8-дюймовою діагоналлю та роздільною здатністю 3088 x 1440 пікселів (з щільністю 500 пікселів на дюйм), пропонуючи більш високу чіткість, ніж його аналог від Apple. З іншого боку, iPhone 15 Pro Max обладнаний 6,7-дюймовим “Super Retina XDR дисплеєм” з плоскою поверхнею і технологією OLED, що має роздільну здатність 2796 x 1290 пікселів (з щільністю 460 пікселів на дюйм) і надають більш високу максимальну яскравість ( в порівнянні з 1750 ніт).

В обох випадках це дисплеї з частотою оновлення 120 Гц, що забезпечують дуже плавне відображення анімацій. За допомогою технології LTPO можливе зниження частоти оновлення до 1 Гц для більш ефективного енергозбереження.

Ще однією загальною особливістю є функція Always-on, але Apple вирішила уявити її з нюансами: тепер у режимі Always-on ваші шпалери залишаться видимими, якщо ви цього забажаєте.

Як альтернативу, так само, як і у випадку з моделлю Samsung, користувач може вибрати чорне тло.

Для захисту дисплея, Apple використовує керамічний екран, який, за словами Apple, має рівень міцності, “перевершує скло будь-якого іншого смартфона”. З Samsung, у свою чергу, використовується Gorilla Glass Victus 2, що також вважається дуже міцним.

Порівняння камер: iPhone 15 Pro Max проти Galaxy S23 Ultra

Apple представила свою найкращу камеру в iPhone 15 Pro Max у 2023 році, включивши 5-кратний оптичний зум (12 МП), ексклюзивний для цієї моделі. Це наближає Apple до Samsung у цьому аспекті, але це тільки початок, оскільки флагман Galaxy S23 Ultra залишається королем зуму, пропонуючи два телеоб’єктиви та забезпечуючи 3-кратний і навіть 10-кратний оптичний зум (з роздільною здатністю 10 МП на кожному).

Для тих, хто часто знімає на великі відстані, Galaxy S23 Ultra буде кращим через його більший діапазон зуму. Однак варто пам’ятати, що Samsung має цифрову підтримку масштабування від 3x до 10x. Якщо ви віддаєте перевагу 5-кратному оптичному збільшенню, то iPhone 15 Pro Max може бути більш підходящим вибором. Більше того, телеоб’єктив iPhone 15 Pro Max має значно більш високу світлосилу (f/2,8 у порівнянні з f/4,9), що, ймовірно, приносить переваги як зображення.

200 МП проти 48 МП

На перший погляд, здається, що Galaxy S23 Ultra випереджає iPhone 15 Pro Max по головному об’єктиву з його 200 мегапікселями порівняно з 48 мегапікселями Apple. Однак варто відзначити, що індивідуальні пікселі на камері iPhone 15 Pro Max набагато більше, що в свою чергу означає менший рівень шумів і високу якість зображень, особливо в умовах низького освітлення.

Це стає очевидним завдяки техніці об’єднання пікселів, доступній в обох пристроях, яка дозволяє об’єднувати кілька пікселів в один більший для підвищення якості зображення, навіть за рахунок зменшення дозволу. Зрештою, ви зможете робити чудові фотографії з однаковою якістю на обох пристроях, з невеликими перевагами на користь iPhone 15 Pro Max.

Існують відмінності, включаючи характеристики передачі кольорів, але у випадку Apple можна налаштувати це, змінюючи фотографічні стилі для всіх наступних знімків. Крім того, останнім часом Apple надає можливість цифрової підтримки для вибору різних фокусних відстаней, що є довгоочікуваним нововведенням для тих, кому раніше доводилося стикатися із “надто ширококутним” основним об’єктивом iPhone.

Ширококутні та камери для селфі

Щоб створювати широкі знімки та експериментувати з креативними ракурсами як Galaxy S23 Ultra, так і iPhone 15 Pro Max оснащені надширококутними об’єктивами з практично ідентичними характеристиками (12 МП, кут огляду 120 градусів). Обидва об’єктиви також підтримують автофокус, що уможливлює якісні макрозйомки. З їхньою допомогою ви зможете вражаюче передати деталі дрібних об’єктів, таких як комахи або квіти.

Для Selfie знімків на iPhone 15 Pro Max використовується камера TrueDepth (12 МП), яка також відповідає за 3D-розпізнавання облич для Face ID. Результати знімків трохи кращі в порівнянні з 12-мегапіксельною фронтальною камерою в Galaxy S23 Ultra, але різниця в якості не настільки значна.

iPhone 15 Pro Max:

  • Основний об’єктив: 48 МП, апертура f/1,78 розмір пікселя 1,22 мкм, стабілізація зображення зсувом датчика (OIS).
  • Телеоб’єктив (5x): 12 МП, апертура f/2,8, розмір пікселя 1,12 мкм, стабілізація зображення 3D Sensor Shift OIS.
  • Надширококутні об’єктиви: 12 МП, апертура f/2,2, кут огляду 120 градусів, розмір пікселя 1,4 мкм.
  • Сканер LiDAR: використовується для ефекту боке та розширеної реальності.

Galaxy S23 Ultra:

  • Основний об’єктив: 200 МП, апертура f/1,7 розмір пікселя 0,6 мкм, стабілізація зображення (OIS).
  • Телеоб’єктив (3x): 10 МП, апертура f/2,4, розмір пікселя 1,12 мкм, стабілізація зображення (OIS).
  • Телеоб’єктив (10x): 10 МП, апертура f/4,9, розмір пікселя 1,12 мкм, стабілізація зображення (OIS).
  • Надширококутні об’єктиви: 12 МП, апертура f/2,2, кут огляду 120 градусів, розмір пікселя 1,4 мкм.

Продуктивність: A17 Pro проти Snapdragon 8 Gen 2

Samsung встановлює Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, найшвидший Android-процесор на даний момент у своїй моделі S23 Ultra (на момент вересня 2023 року). Цей процесор забезпечує визначну продуктивність для пристрою, але все одно не може наздогнати продуктивність A17 Pro, представленого в iPhone 15 Pro Max. З використанням першого 3-нанометрового чіпсету для смартфонів Apple ще більше збільшила свій відрив від конкурентів.

Оскільки обидва пристрої мають більш ніж достатньою продуктивністю для практично всіх сценаріїв використання, на практиці поліпшення продуктивності від Apple може не завжди явно проявлятися. Різниця, ймовірно, буде помітна у вимогливих мобільних іграх, які, можливо, будуть доступні в майбутньому та працюватимуть у консольній якості на iPhone.

Крім того, варто враховувати, що iOS 17 від Apple в цілому пропонує плавніші анімації, ніж комбінація Samsung One UI і Android 13, особливо при відкритті додатків.

Час автономної роботи та швидкість заряджання

Відмінною рисою iPhone 15 Pro Max є його час автономної роботи. Цей смартфон вважається одним із найдовговічніших телефонів в історії, і згідно з результатами тестів із зарядки батареї, він працює приблизно на одну годину довше, ніж Galaxy S23 Ultra (14 годин порівняно з 13 годинами). Важливо відзначити, що обидва пристрої були постійно підключені до мережі 5G під час тестів. Виробники зазвичай використовують локальне відтворення відео для збільшення витривалості, і в цьому аспекті iPhone 15 Pro Max виділяється, навіть незважаючи на консервативні заяви:

  • iPhone 15 Pro Max: 29 годин
  • Galaxy S23 Ultra: 27 годин

Що стосується швидкості зарядки, обидва виробники працюють над поліпшенням цього параметра. Galaxy S23 Ultra підтримує швидке заряджання потужністю до 45 Вт, в той час як Apple, як завжди, не розкриває точну потужність заряджання і рекомендує використовувати зарядний пристрій потужністю не менше 20 Вт. Неофіційно повідомляється, що iPhone 15 Pro Max підтримує заряджання до 27 Вт.

Для повної зарядки через USB-C Galaxy S23 Ultra знадобиться приблизно година, в той час як iPhone 15 Pro Max вимагатиме близько 45 хвилин довше. Коли йдеться про бездротову зарядку, обидва пристрої заряджаються ще повільніше. Тут максимальна потужність становить 15 Вт для обох пристроїв, і зараз Apple використовує тільки технологію MagSafe.

Особливості: S Pen та Dynamic Island

Кожен із цих смартфонів пропонує унікальну функціональність, яку можна знайти лише у кількох інших пристроях. Samsung Galaxy S23 Ultra комплектується S Pen, який зручно зберігається у корпусі пристрою. За допомогою цього цифрового стілусу користувачі можуть писати, малювати та навігуватися по екрану. Крім того, S Pen дозволяє активувати камеру та робити скріншоти, серед інших можливостей. Додаткову інформацію про функціональність S Pen можна знайти у нашому огляді Samsung Galaxy S23 Ultra.

iPhone 15 Pro Max пропонує унікальну функцію у вигляді динамічного острова. Чорна смуга у верхній частині екрану не тільки включає камеру TrueDepth і компоненти для Face ID, але також тісно інтегрована в iOS 17 як елемент управління і відображення. Залежно від сценарію використання цей динамічний острів змінює свою форму на екрані, надаючи вам інформацію або можливість взаємодії з додатком.

Ціна: Galaxy S23 Ultra Детальніше

Galaxy S23 Ultra, як старіший і менш вартісний пристрій, тепер доступний за значно нижчою ціною порівняно з iPhone 15 Pro Max. В авторитетних магазинах його можна знайти за 45 000 грн. і більше (станом на листопад 2023 року), тоді як iPhone 15 Pro Max, початкова ціна якого становить не менше 65 000 грн.

Висновок

Galaxy S23 Ultra та iPhone 15 Pro Max суперничають у нашому порівнянні. Коли справа доходить до камер, Galaxy S23 Ultra завдяки своєму 10-кратному зуму залишається лідером в області масштабування, але Apple може скоротити розрив за допомогою свого 5-кратного зуму і виходить на перше місце, коли йдеться про основну камеру, яку найчастіше використовують .

Обидва пристрої пропонують відмінні дисплеї, і вони не повинні сильно впливати на вибір між ними. Продуктивність також на високому рівні, якщо ви не шукаєте заміну портативної ігрової консолі, і тут iPhone 15 Pro Max може запропонувати невелику перевагу. Однак це актуально тільки для найвибагливіших мобільних ігор.

Для тих, кому важливо тривалий час автономної роботи, iPhone 15 Pro Max може бути кращим. В даний час ви навряд чи знайдете смартфон із найкращою автономністю. Швидкість зарядки вища у Galaxy S23 Ultra, але обидва пристрої не сильно виділяються в цьому аспекті.

Співвідношення ціни та якості чітко говорить на користь Samsung Galaxy S23 Ultra, який зараз доступний за нижчою ціною. У довгостроковій перспективі це пояснюється стабільнішою вартістю iPhone 15 Pro Max, що означає, що ви отримаєте більше за свої гроші при подальшому продажу.

Нарешті, операційна система є ключовою відмінністю, яка може спростити ваш вибір. Якщо ви віддаєте перевагу Android або iOS, то ви вже знаєте, яку систему вибрати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.