Смартфони

ТОП причин, чому не варто купувати iPhone 15

Share
Час читання: 4 хв.

Недавно корпорація Apple випустила довгоочікуваний 15 IPhone. Але чи довгоочікуваний він і виправдає очікування? Давайте обговоримо у цій статті!

Причина №1. Тяжкий люкс з ціною чавунного мосту

У Apple історично випускають найдорожчі пристрої та аксесуари, з перших днів це були преміальні продукти, але потім вони поступово стали забиратися в преміальність із відтінком люксу, стали люксом і перетворилися на важкий люкс. Неважливо, що за начинка всередині цих смартфонів, важливішим є те, що вони є статусним продуктом споживання. І для роздрібних гравців це означає просту штуку — що продавати такі продукти потрібно з більшою націнкою, інакше немає сенсу займатися цим. І на відміну від минулого року, ціни виросли значно, з’явився сірий ринок, який пропонує найкращі ціни, але вони все одно залишаються дуже високими на тлі конкурентів. Фактично вам пропонують купити досить сумні за можливостями пристрої за ціною справжніх флагманів.

Ціни в Україні починаються від 40 тисяч гривень за простий iPhone 15, що виглядає дуже високою вартістю, не виправданою нічим. Нові iPhone 15 – це важкий люкс з усіма такими висновками.

Причина №2. Той самий екран — виріз та інші моменти

У Apple вперто продовжують використовувати застарілі технології, які компанія називає супер-сучасними, адже люди вірять. Спочатку була величезна чубчик, над яким потішалися власники Android-смартфонів. У них виріз під камеру був невеликим, потім камери почали врізати на екран і навіть ховати в ньому. У Apple інновація полягає в тому, що виріз переїхав нижче, але він так само помітний. Що тут сказати? Виглядає старим, але в Apple в принципі створюють класичні начинки моделі, вони дуже і дуже застаріли в багатьох аспектах. Але гарно упаковані в маркетингову обгортку.

Причина №3. Гострі грані

Коли ви створюєте статусний продукт, немає сенсу намагатися зробити його зручним. Так було з попередніми iPhone, які, маючи прямокутний корпус, врізалися в руку, були страшенно незручними. Певною мірою це було зроблено для того, щоб підняти продажі чохлів, інакше навіщо їх використовувати?

Причина №4. Сервіс як частина сприйняття пристрою та можливість відремонтувати iPhone

У Росії немає авторизованих сервісних центрів Apple, отримати якісний ремонт нових моделей неможливо. Для iPhone 15, як і для попереднього покоління, немає екранів, немає можливості їх заміни — причому це не гарантійний ремонт, коли ви б’єте екран і готові оплатити його заміну. Тепер розбитий екран означає, що потрібно їхати ремонтувати пристрій до іншої країни, що накладно, або купувати новий апарат. Що тут сказати? Люкс і така якість обслуговування – речі несумісні. Сервісу для цих пристроїв немає, а роздріб, який повинен надавати гарантійне обслуговування, не зобов’язаний здійснювати платні ремонти. Зламали телефон – отже, маємо самі розбиратися з наслідками. В інших компаній, наприклад Samsung, сервіс не зник, є запчастини для всіх моделей без винятку.

Причина №5. Кількість та якість камер

У iPhone завжди розповідають про те, що камери у пристрої ого-го. Насправді вони звичайні, обчислювальна фотографія десь витягує якість картинки, десь ні. Це добрий рівень флагманів, але дуже обмежені можливості конкретних модулів. Так, якщо вам потрібний зум, то у 15 Pro Max у вас буде х5, але від значень x2, x3 відмовилися, що незручно. Незбалансовані рішення, в яких заощаджують на додаткових модулях, а від прямих конкурентів Apple давно і надійно відстає. На жаль, це саме так.

Причина №6. Безпека ваших даних – її немає

Тільки один виробник смартфонів у світі має таку статистику зламів пристроїв — це компанія Apple. Захист відсутній як клас, його просто немає. Достатньо знати номер телефону жертви, щоб можна було читати її листування, завантажувати фотографії тощо. У Apple періодично закривають дірки, але відразу з’являються нові, і це планомірна робота компанії, яка співпрацює зі спецслужбами.

Apple ніколи не намагалися створювати нові технології, вони завжди використовують ті, що є на ринку. Але в якийсь момент новітні технології для компанії стали дуже дорогими, вона не може їх використовувати. Наприклад, зберегти датчик відбитка пальця це дорого, тому його просто немає. Технологія є і вона корисна, але такої можливості у користувачів Apple просто не існує.

Чи додали USB Type C? Ми звикли, що в комплекті немає зарядного пристрою, але тепер у комплект до найдорожчих смартфонів на планеті ще й кладуть старі кабелі USB 2.0. Крохоборство. Купуєте найдорожчі пристрої та отримуєте старі технології. Квінтесенція того, що робить компанія загалом.

На наших очах моральне старіння iPhone виходить на новий рівень. І це виглядає дуже і дуже сумно, тому що дуже дорогі смартфони все більше відстають від своїх прямих конкурентів. І той же iPhone 15 Pro Max у всьому поступається тому ж Samsung S23 Ultra, тому що це пристрої різних класів, а не аналоги. Модель від Apple нижче класом і при цьому помітно дорожча. Все разом малює картинку, при якій у Apple і надалі скорочуватиметься кількість шанувальників, у Росії це неминучий процес, який ми бачимо сьогодні у всій красі. З іншого боку, ще до початку продажів ми читали про успіх компанії, що добре показує, як працює машина хайпа від Apple. Вона створює вигаданий світ, до якого намагається залучити якомога більше людей, які бажають бути «успішними» і мати статусний продукт.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    У Великій Британії компанії Meta дозволили використовувати публічні дані користувачів Facebook та Instagram для навчання ШІ

    Meta отримала дозвіл від влади Великої Британії на використання публічних даних з Facebook та Instagram…

    16.09.2024

    iOS 18 офіційно доступна: Власники старих iPhone можуть радіти

    Відбувся довгоочікуваний реліз iOS 18 та iPadOS 18, які принесли нові можливості для кастомізації робочого…

    16.09.2024

    Не плануєте брати iPhone 16? Дізнайтеся, що готує iPhone 17

    Серія iPhone 16 не пропонує великої кількості нових функцій, тому деякі користувачі можуть замислитися, чи…

    16.09.2024

    Гучне нововведення Apple отримало схвалення від влади

    Apple отримала сертифікат затвердження для нової функції здоров'я в Apple Watch, повідомляє MacRumors. Мова йде…

    16.09.2024

    Порт USB-C на iPhone 16 забезпечує надшвидку роботу

    Компанія Apple відмовилася від свого фірмового порту Lightning на користь USB-C з випуском серії iPhone…

    16.09.2024

    Штучний інтелект з умінням міркувати: можливості моделі О1 від OpenAI

    OpenAI випустила нові мовні моделі під назвою o1, які здатні вирішувати складні завдання крок за…

    16.09.2024