Названо найкращі смартфони 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кожен користувач намагається підібрати собі смартфон керуючись не лише його ціною, а й якістю складання, функціональними можливостями, часом роботи акумулятора, камерами тощо.

У спробах привернути максимальну увагу з боку любителів гаджетів, всі технологічні гіганти зустрічно пропонують у своїх продуктах будь-які інноваційні рішення, удосконалення функцій і застосування високоякісних матеріалів.

Так, наприклад, Apple в iPhone відмовилася від свого надійного порту Lightning, перейшовши на універсальний роз’єм USB-C; Google у Pixel надала ще більше функцій штучного інтелекту; а Samsung продовжила подальший розвиток наявних технологій, принагідно пропонуючи чудове флагманське обладнання. Але крім цих трьох провідних компаній вражають рішення і таких суперників, як OnePlus і Nothing, чиї пристрої в поточному році продемонстрували відмінний баланс технологій та оформлення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Давайте подивимося, чим нас радував ринок гаджетів у 2023 році та спробуємо у кожній окремо взятій категорії знайти свого лідера.

Найкращий флагман: Apple iPhone 15 Pro Max.

Не дивно, що iPhone 15 Pro Max – найкращий флагманський пристрій 2023 року. Завдяки новій титановій рамці, універсальному порту USB-C і значно покращеній системі камер із абсолютно новим 5-кратним оптичним зумом, смартфон виявився найкращою пропозицією на ринку.

Традиційно великий розмір смартфона робив його громіздким для більшості користувачів, тому найкращим вибором раніше вважалася менша модель Pro. Але перехід на титан та тонкі вигини по краях рамки зробили нову модель гаджета надзвичайно зручним у використанні та утриманні. Тим не менш, для користувачів, що віддають перевагу пристроям меншого розміру, iPhone 15 Pro так само хороший, як і iPhone 15 Pro Max, незважаючи на відсутність нової моделі телеоб’єктиву.

Найкращий акумулятор: Samsung Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy S23 Ultra з’явився на ринку в 2023 досить рано, що дало йому найбільше часу для затвердження себе в ролі головного флагмана ринку Android-смартфонів. Завдяки яскравому та чіткому дисплею, пристрій не тільки приємно використовувати у повсякденному житті, смартфон ще й оснащений однією з найкращих систем камер із чотирма різними датчиками, кожен з яких вирізняється своєю унікальністю.

Поряд з цим, гаджет функціонує під управлінням, розігнаного за тактовою частотою, процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Звертаючи увагу на всі ключові технічні характеристики пристрою, легко помітити, що смартфон має безліч потужних компонентів, автономну роботу яких підтримує потужне джерело живлення. Акумулятор ємністю 5000 мАг у цьому пристрої, безумовно, є чудовим атрибутом.

Найкращий у середньому класі: Google Pixel 7a.

Багато користувачів смартфонів Pixel сходяться на думці, що відколи Google представила серію Pixel 6, її пристрої пропонують одні з найбільш збалансованих специфікацій. І у 2023 році найкращим пристроєм середнього класу став черговий смартфон Pixel.

Google Pixel 7a з’явився на ринку через деякий час після виходу Google Pixel 7 та Pixel 7 Pro, але за свою ціну апарат пропонує користувачам відмінно збалансований функціонал. З виходом Google Pixel 8 цей смартфон навіть трохи втратив ціну.

Google Pixel 7a оснащений тим же процесором Tensor G2, що й інші флагманські смартфони 7-ої серії, і, як і Pixel 7, ця модель отримала FHD дисплей з частотою оновлення 90 Гц. Непогано була обрана ємність акумулятора, що повністю відповідає технічним можливостям гаджета.

Що стосується камер, Pixel 7a оснащений іншим набором датчиків, ніж старші модель, але загальне враження від фотографій залишається майже таким же, як і у флагманських пристроїв.

Загалом це ідеальний приклад пристрою, який втілює в собі флагман у більш дешевому корпусі.

Найкраща камера: Apple iPhone 15 Pro Max.

Ось уже другий рік поспіль основна камера iPhone є 48-мегапіксельним об’єктивом, доповненим надширококутним сенсором на 12 мегапікселів і телеоб’єктивом на 12 мегапікселів. Завдяки покращеній обробці, що здійснюється процесором A17 Pro, та новому алгоритму Smart HDR 5, процес фотозйомки став більш простим, ніж будь-коли, але при цьому більш реалістичним.

Основна скарга, яка відзначалася у серії iPhone 14 Pro, полягала у надмірній різкості об’єктів, знятих за допомогою 48-мегапіксельної камери; із серією iPhone 15 Pro це вже не так. Фотографії чіткі, з точною передачі кольорів і в цілому приємні. Надширококутна камера на 12 МП залишилася в принципі колишньою, але з невеликим покращенням, що базується на програмному забезпеченні.

Але щодо телеоб’єктива, то цього року датчик набув збільшеного діапазону, забезпечуючи 5-кратний оптичний зум, що додає системі додаткову універсальність.

У процесі зйомки відео об’єкти, що рухаються, як і раніше записуються з неймовірною плавністю, а перемикання між різними камерами залишається таким же плавним, як і раніше. Додамо до цього нову можливість вести зйомку і записувати зняте безпосередньо на зовнішній носій через порт USB-C, і отримаємо, що iPhone 15 Pro Max має кращу реалізацію камери на сьогоднішній день.

Найкращий складаний: Samsung Galaxy Z Fold 5.

Samsung Galaxy Z Fold 5 не придбав будь-яких істотних змін у порівнянні зі своїм попередником, але він, як і раніше, залишається кращим складним пристроєм, на який варто звернути увагу, завдяки надійності його програмного забезпечення і апаратному забезпеченню, що постійно покращується.

Galaxy Z Fold 5 оснащений флагманським обладнанням, що включає процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 і акумулятор ємністю 5000 мАг. Обидві ці специфікації спрямовані на підтримку та керування двома яскравими дисплеями, частота оновлення яких становить 120 Гц. Також відомо, що основний дисплей підтримує стілус S Pen.

Найкращий компактний смартфон: Apple iPhone 15.

Після презентації iPhone 15 компанія Apple припинила випуск iPhone mini. Це означає, що абсолютний чемпіон – iPhone 13 mini – більше не є дійсним варіантом компактного смартфона. Якщо стоїть завдання знайти невеликий смартфон, вибір тепер адресується в область пристроїв з дисплеєм 6,1 дюйми та більше, за винятком ASUS Zenfone 10, який має 5,9-дюймовий дисплей, хоч і великий корпус.

Найкращим вибором у цьому сегменті є стандартний iPhone 15. Ця нова модель є однією з найлегших і найзручніших смартфонів, оскільки не впивається в долоню так сильно, як попередня, за умови використання без чохла.

Що стосується продуктивності та інших аспектів цього гаджета, то він оснащений чіпом A16 Bionic та 48-мегапіксельною камерою, що дозволяє створювати чудові зображення. Дисплей цього пристрою може досягати пікової яскравості 2000 нит.

Найкраща розкладачка: Samsung Galaxy Z Flip 5.

Останній розділ публікації присвячений кращим складним пристроям у форм-факторі “розкладачка”, і тут безперечним переможцем є Samsung Galaxy Z Flip 5 навіть незважаючи на те, що компанія Motorola цього разу неймовірно близько підійшла до пропонованого Samsung.

Новий зовнішній дисплей Samsung Galaxy Z Flip 5 підвищує зручність використання пристрою, а вбудований усередині чіпсет Snapdragon 8 Gen 2 гарантує, що все працюватиме максимально ефективно.

Надійність смартфона забезпечується класом водонепроникності IPX8. Загалом, Z Flip 5 – це доладний смартфон, що пропонує збалансовані можливості. Його використання ніяк не обмежує функціональні можливості звичайного смартфона, а скоріше розширює їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.