Стали відомі нові функції iOS 17.2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наступним великим оновленням для всіх підтримуваних моделей iPhone стане iOS 17.2. Повідомляється, що Apple випустить це оновлення не раніше наступного місяця. Проте, ми вже знаємо, що нового з’явиться в iOS 17.2.

Усі підтримувані Apple смартфони iPhone тепер можуть бути оновлені до iOS 17.1 – найвищої версії, доступної на даний момент. Принаймні, якщо говорити про офіційні релізи. Зрештою, минулого тижня Apple випустила першу бета-версію iOS 17.2, тож уже зараз можна сказати, чого чекати від наступного оновлення iOS.

Однією з нових функцій стане додавання в кнопку Action Button (наразі вона є тільки в iPhone 15 Pro і Pro Max) можливості призначити додаток Translator для роботи на “динамічному острові”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Серед візуальних змін – нові віджети додатків “Погода” і “Годинник” для головного екрана та екрана блокування. Буде щось і для шанувальників Memoji. З’явиться вкладка “Body”, де користувачі зможуть налаштовувати руки, талію, бюст і плечі свого персонажа Memoji. Невелика нова функція з’явиться і в iMessage. Після встановлення iOS 17.2 можна буде відповідати на повідомлення за допомогою стікерів.

В оновленні також з’явиться додаток “Журнал”, в якому користувачі зможуть записувати основні події дня з можливістю додавання фотографій або голосових записів.

Нарешті, буде додано функцію перевірки ключів контактів в iMessage. Можливо, ви вже чули про цю функцію, але тільки в iOS 17.2 вона з’явиться остаточно. Одним словом, це нова форма захисту, цільова аудиторія якої особливо вразлива для цифрових загроз. Йдеться, наприклад, про представників влади або журналістів. Верифікація контактного ключа покликана гарантувати, що повідомлення, які вони надсилають, дійсно дійдуть до тих, кому вони призначаються. Якщо в учасників обміну інформацією ця функція ввімкнена, то вони отримають попередження навіть у разі атаки.

У додатку Apple Music з’явиться кілька поліпшень. Одне з них – можливість створення плейлистів кількома людьми. У загальні збірники різні люди зможуть, наприклад, додавати і видаляти пісні, а також змінювати їхній порядок. Інша нова функція – додавання спеціального плейлиста, присвяченого пісням, які були відзначені як улюблені.

Звичайно, це далеко не всі зміни і нововведення, які з’являться в iOS 17.2, але вони видаються найцікавішими. А тепер про найголовніше – про те, коли вийде оновлення. Згідно з повідомленнями, що з’явилися в Мережі, офіційний реліз iOS 17.2 відбудеться в грудні. На жаль, конкретна дата нам невідома. Однак не виключено, що на допомогу знову прийдуть витоки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.