Samsung візьме приклад з iPhone 15 Pro і використовуватиме титан для Galaxy S24 Ultra

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Використання компанією Apple титану в корпусі останньої моделі iPhone 15 Pro, схоже, настільки вразило Samsung, що корейський конкурент планує використовувати цей матеріал для наступної версії свого флагманського смартфона.

Реклама

Galaxy S24 Ultra стане першим телефоном компанії, в якому буде використовуватися титан, і Samsung має намір розширити сферу його застосування залежно від реакції користувачів, повідомляє видання The Elec.

В iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max компанія Apple використовує нову титанову рамку замість рамки з нержавіючої сталі, що дає змогу знизити вагу пристрою. iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max приблизно на дев’ять відсотків легші за iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max.

Вага iPhone 15 Pro становить 187 г, що менше, ніж 206 г у iPhone 14 Pro, а вага iPhone 15 Pro Max становить 221 г, що менше, ніж 240 г у iPhone 14 Pro Max.

Згідно з публікацією, використання титану в S24 Ultra навряд чи призведе до еквівалентного зниження ваги порівняно з S23 Ultra, оскільки наразі Samsung використовує у своїх флагманських пристроях легкий алюміній, тоді як Apple раніше застосовувала важчу, але міцнішу нержавіючу сталь.

За даними джерел видання, Samsung розглядає можливість використання титанових корпусів уже близько двох років, але рішення про комерційну реалізацію було ухвалене тільки нещодавно – щоправда, не без витрат. Титан широко використовується в аерокосмічній галузі. Однак він складніший в обробці та різанні, а його низька теплопровідність ускладнює чисте різання.

Таким чином, Samsung готується до зниження обсягів виробництва, що призведе до зростання цін на корпуси. Алюмінієві корпуси преміальних смартфонів компанії наразі коштують менше ніж $20, тоді як титанові версії можуть коштувати до $100, ідеться в статті. Повідомляється, що Samsung “попередньо” поставила перед собою мету виготовити 15 млн. корпусів – стільки ж, скільки моделей Galaxy S23 Ultra було поставлено цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: