Яка найпопулярніша версія Android у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні, це не свіжа версія Android 14, до набуття передбачуваної популярності (якщо, звісно, таке трапиться), чекати ще, як мінімум рік. Аналітики провели дослідження і видали цікаві результати, станом на 2023 рік (жовтень).

До речі, хто не знає, у 2022 році найпопулярнішим був Android 11, але минув рік і лідер, очікувано, змінився. Неважко здогадатися, що популярність Android дуже пов’язана з актуальністю пристроїв і додатків для них.

Старіші версії може б і були популярними або якось трималися у верхніх рядках рейтингів, але пристрої швидко застарівають, підтримка застосунків зникає. Користувачі змушені купувати більш сучасні гаджети, де старі версії Android працювати не будуть.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І так у 2023 році найпоширенішою (найпопулярнішою) версією стала Android 13, який з’явився у 2022 році. Знадобився рік, щоб споживча база збільшилася. У жовтні 2022 року вона становила близько 15%, а версія Android 13 була на 4-му місці. Як уже говорив, лідером тоді була Android 11.

І ось у 2023 році Android 13 набирає 22.4 % і посідає 1-ше місце. На 2-му місці – Android 11 – 21.6%, а на 3-му місці Android 10 c 16.11%.

Google витрачає багато сил і коштів, щоб домогтися поширення саме нових версій Android. І результати явно є, але найголовнішою перешкодою для цього “поширення нових версій ОС” є фактор того, що різні виробники смартфонів доопрацьовують версії Android під свої пристрої та встановлюють власні терміни виходу оновлень.

Це може пояснювати показник того, що Android 9 посідає 5-те місце в рейтингу на 2023 рік. І цією версією Android багато користувачів активно користуються і зараз. Неминуче і від Android 9 почнуть масово відмовлятися, але точно не цього року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.