Смартфони

Xiaomi знає, як зробити Snapdragon 8 Gen 3 ще кращим

Share

Xiaomi 14 і Xiaomi 14 Pro — перші флагмани, випущені на базі нового процесора Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Це дозволяє віднести ці пристрої до кращих телефонів на базі Android, за умови, що в найближчі тижні вони надійдуть у міжнародний продаж. Однак з новим чіпсетом під капотом відбулися деякі зміни, які можуть призвести до поломки старих додатків. Але, схоже, у Xiaomi є кілька досить хитрих ідей, які допоможуть у вирішенні цієї проблеми. Завдяки цьому нові телефони будуть працювати зі старими програмами без будь-яких проблем.

Недоліки Snapdragon 8 Gen 3

Snapdragon 8 Gen 3 – це перший 64-розрядний чіпсет від Qualcomm. У ньому немає процесорних ядер, які підтримують старі 32-розрядні ARM-програми. В результаті старі програми, які не були оновлені для роботи на 64-розрядних ядрах, не працюватимуть на багатьох нових телефонах, для яких їхні виробники виберуть цей процесор.

Проте не все таке страшне, і, здається, рішення вже є. Як пояснює розробник realMlgmXyysd у своєму Telegram-каналі, компанія Xiaomi використовує цікавий трюк, щоб змусити свої нові телефони продовжувати працювати зі старими програмами. Xiaomi інтегрує 32-бітний у 64-бітовий двійковий транслятор під назвою «Tango», який покращує сумісність старих додатків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Які програми не працюватимуть але нових смартфонах

Йдеться не тільки про якісь умовні програми, а про цілком конкретні, які користуються або користувалися великою популярністю. Як демонструє Мішаал Рахман, новий засіб підвищення сумісності дозволяє 32-бітовим додаткам , таким як Flappy Bird, продовжувати працювати на нових телефонах Xiaomi 14-ї серії, незважаючи на те, що процесор офіційно їх не підтримує.

Поява чогось подібного була логічним кроком, адже кількість потенційних покупців нового смартфона може сильно скоротитися, якщо люди не зможуть встановлювати свої улюблені програми.

Оновлення програм

Вирішенням проблеми могло б стати оновлення додатків , але далеко не всі розробники готові витрачати сили та кошти на це. Деякі програми взагалі є старими і не мають широкого поширення. Але сам факт того, що ви зможете встановити не всі програми, купивши новий смартфон, звучить якось неприємно. Адже це, насправді, зменшення функціональності.

Раніше Мішаал уже передбачав, що виробники телефонів, швидше за все, будуть використовувати такі додаткові засоби сумісності. Компанія Google вже давно перестала приймати до Google Play додатки, які мають лише 32-бітовий режим. Усі 32-бітові програми повинні мати 64-бітну версію для того, щоб модератори пропустили їх і зробили доступними для завантаження. Ця вимога діє вже кілька років, тому більшість користувачів не відчують її впливу. Але деяким програмам все одно доведеться залишитися за бортом.

Деяким додаткам дійсно немає місця в сучасному світі, але мати доступ до них все одно хочеться. Є й такі, де розробник вже відмовився від підтримки таких програм або його функціональність більше не потрібна більшості користувачів. Однак такі обхідні шляхи, що пропонуються виробниками, дозволяють кінцевим користувачам продовжувати користуватися своїми улюбленими програмами без будь-яких проблем.

Навіщо встановлювати програми на телефон

Встановлення додатків на смартфон – це те, що дозволяє значно покращити його функціональність, зручність використання та доступ до різноманітних сервісів. Тому так важливо, щоб доступ до них зберігався незалежно від того, коли їх було випущено.

Xiaomi випустила довгоочікувані смартфони Xiaomi 14 і 14 Pro, зробивши найкращі флагмани без косяків.

Саме програми дозволяють смартфону робити набагато більше, ніж просто здійснювати дзвінки та відправляти повідомлення. Вони можуть запропонувати додаткові можливості для камери, покращити навігаційні функції, надати нові способи комунікації та багато іншого. Особливо приємно іноді буває пограти у старі ігри , які подобалися вам раніше, але тепер розробники перестали їх оновлювати.

Якщо Xiaomi повною мірою реалізує свій інструмент запуску старих додатків на новому процесорі, вона не тільки покращить його, але й подасть приклад іншим виробникам, яким доведеться робити те ж саме. Адже програвати у конкурентній боротьбі мало хто захоче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Інсайдер назвав дату коли представлять iPhone 16

    Головна аналітична компанія DSCC Росс Янг поділився в X (екс-Twitter) інформацією про те, що постачальники…

    17.05.2024

    Виробництво дисплеїв для iPhone 16 розпочнеться у червні

    За його словами, випуск панелей розпочнеться вже найближчими тижнями, причому найбільші обсяги виробництва будуть у…

    17.05.2024

    TikTok тестує завантаження 60-хвилинних відео

    TikTok розпочав тестування нової функції, що дозволяє завантажувати відео тривалістю до 60 хвилин. Нововведення поки…

    17.05.2024

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024