iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max: майбутнє мобільних ігор

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У вересні 2023 року Apple представила нові моделі смартфонів iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Головним нововведенням став чип A17 Pro, який є найпотужнішим процесором для мобільних пристроїв на сьогоднішній день.

Реклама

Цей реліз особливо розбурхав тусовку геймерів, адже за всіма технічними показниками смартфони на базі A17 Pro здатні замінити собою цілу ігрову консоль. Чи так це? Спробуємо розібратися.

Можливості чипа A17 Pro

Чип A17 Pro (про який ми нещодавно детально розповідали) побудований на 4-нанометровому техпроцесі та має 6-ядерний графічний процесор. Порівняно з попередником, A16 Pro, графічний процесор A17 Pro отримав приріст продуктивності до 50%. Саме це дає змогу запускати ігри з вищою частотою кадрів і більш деталізованою графікою.

Крім того, чіп A17 Pro має новий прискорювач машинного навчання, який дозволяє використовувати більш складні алгоритми штучного інтелекту в іграх. А значить попереду поліпшення якості графіки, фізики та штучного інтелекту.

Чи можуть iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max замінити ігрову консоль?

iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max мають потужний потенціал для ігрових додатків. Чип A17 Pro не поступається процесорам, використовуваним у таких пристроях, як Steam Deck, Asus ROG Ally, Lenovo Legion Go і багатьох інших портативних ігрових консолях. Щоправда, iOS як платформа для розробки все ще складніша порівняно з Windows (або SteamOS), але Apple робить упевнені кроки в напрямку пошуку інструментів сумісності.

Питання в тому, чи зможе Apple успішно залучати і підтримувати міцні відносини з розробниками ігор так само, як це роблять виробники консолей. Підхід Apple до відносин з розробниками завжди відрізнявся від компаній, що виробляють ігрові консолі. Акценту на побудові довгострокових відносин і випуску ексклюзивних ігор начебто б не було. Проте компанія Apple домоглася більшого прогресу в цьому напрямку із запуском Apple Arcade кілька років тому.

Apple також має доступ до величезної потенційної аудиторії, що є важливим фактором для успіху на ринку ігрових додатків. Однак фокус на Pro цього року дещо обмежує це порівняно з наявністю в міксі стандартного, не Pro iPhone.

Наступного року A17 Pro, ймовірно, буде встановлений на інші моделі, а сам прогрес процесорів Apple означає, що базовий iPhone отримуватиме ігрові можливості набагато швидше, ніж наступні покоління консолей. Це дає iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max перевагу перед іншими ігровими пристроями.

Окремо варто сказати, що широка підтримка контролерів від різних виробників означає, що iPhone 15 Pro теоретично може замінити не тільки портативну AAA-консоль, а й консоль для вітальні. Це можливо завдяки тому, що iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max мають доступ до величезних екранів, як-от телевізори та монітори, а також до різних контролерів, включно з геймпадами, контролерами для мобільних ігор і навіть мишами та клавіатурами.

Тож судячи з усього, ці смартфони мають усі шанси стати повноцінною заміною ігровим консолям. А ви як думаєте?

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ