Фахівці назвали 8 найкращих смартфонів із великим екраном

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 5 хв.

Більшість сучасних смартфонів мають великі екрани – на таких зручніше друкувати повідомлення, дивитися фільми, гортати соцмережі та грати. Але який же з них вибрати? На ринку повно придатних варіантів – ми зібрали найкращі з них у цьому пості.

Реклама

Важливо: всі ціни вказані на момент складання замітки і для Москви – жителі інших регіонів можуть переключитися на столицю і перевірити можливість оформлення доставки.

Infinix Note 30

Базова модель свіжої серії доступних смартфонів перевіреного китайського бренду. На відміну від більш просунутих версій саме цей девайс отримав великий 6.78-дюймовий IPS-дисплей з роздільною здатністю Full HD+, щільністю 396 ppi, піковою яскравістю 580 і підвищеною розгорткою на 120 Гц. Решта спеків теж у порядку – гаджет обладнаний спритним чипом MediaTek Helio G99, одразу 8/128 Гбайт пам’яті, адекватними камерами на 16 і 64+2 мегапікселів з підтримкою зйомки 2K-відео, а також акумулятором на 5000 мАг з підтримкою 45-ватної зарядки. Зрозуміло, є і NFC-модуль, 3.5-мм мініджек для навушників, окремий слот microSD і навіть стереодинаміки. Ідеальний варіант для максимально економних.

Tecno Camon 19 Pro

Найкращий бюджетний камерофон на ринку, випущений ще влітку 2022 року. У нього при собі відмінний 120-герцовий IPS-екран на 6.8 дюймів з роздільною здатністю Full HD+, щільністю 395 ppi і яскравістю 500 ніт. Зрозуміло, в сонячну погоду уникнути відблисків не вийде, однак для комфортного використання в приміщеннях – саме те. Крім того, смарт має виняткову для сегмента оптику – в ньому встановлені 32-мегапіксельна фронталка і могутнє комбо модулів на 64 + 50 + 2 мегапікселів з оптостабом і лазерним автофокусом у головного датчика, а також 2-кратним оптичним зумом у телеоб’єктива. За продуктивність і автономність переживати теж не доведеться – “прошка” обладнана перевіреним чипом MediaTek Helio G96 і акумулятором на 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки на 33 Вт. Не варто забувати і про інші фішки у вигляді слота microSD, 3.5-мм мініджека для навушників і NFC-модуля. Якщо вам потрібен недорогий смарт із крутою камерою, то сміливо хапайте цей лот.

Realme 11 Pro+

Найстильніший смартфон бренду Realme також може похвалитися великим екраном – у ньому встановлена 120-герцова AMOLED-панель на 6.7 дюймів зі щільністю 394 ppi, роздільною здатністю Full HD, передачею кольору 1 мільярд кольорів, а також підтримкою HDR10+. До речі, яскравості дисплея в 950 ніт більш ніж достатньо і для комфортного використання в сонячну погоду. Не підвели й інші спеки – у “плюса” при собі потужний чип MediaTek Dimensity 7050, 8/256 Гбайт пам’яті, крутий набір камер на 32 і 200 + 8 + 2 мегапікселів з оптостабом, а також батарея на 5000 мАг з підтримкою реактивної зарядки потужністю 100 Вт. Тобто девайс не тільки непогано справляється з геймінгом на середніх налаштуваннях графіки, круто знімає і відмінно тримає заряд, а й повністю заряджається всього за 30 хвилин. Відмінний вибір для шанувальників бренду і не тільки.

Tecno Phantom X2 Pro

Ще один камерофон від швидкозростаючого бренду з унікальним висувним телевіком, величезним екраном і топовою продуктивністю. Гаджет отримав 6.8-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення 120 Гц і яскравістю 500 ніт, а також вигнутими краями – має преміальний вигляд і відчувається преміально. При цьому все гаразд і з продуктивністю – завдяки флагманському чипу MediaTek Dimensity 9000 смарт відмінно справляється як з ресурсномісткими додатками, так і з іграми на високих налаштуваннях графіки. Головна фішка флагмана – унікальні фотоможливості. Крім 32-мегапіксельної селфі-камери в ньому встановлено три модулі: 50-мегапіксельний основний датчик, 50-мегапіксельний телефотооб’єктив з 2.5-кратним оптичним зумом і 13-мегапіксельний ультраширик. Цього більш ніж достатньо для видачі соковитих фото і відео в більшості сценаріїв використання, а завдяки висувному телевіку можна отримувати круті знімки з натуральним розмиттям фону без алгоритмів постобробки. Автономність теж на висоті – спасибі за це акумулятору на 5160 мАг з підтримкою 45-ватного адаптера. Беріть, якщо шукаєте смартфон із крутим телефотооб’єктивом.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Зрозуміло, ми не могли обійти стороною один з головних Android-флагманів на ринку. За свої гроші він пропонує шикарний 120-герцовий AMOLED 2X-екран на 6.8 дюйма з роздільною здатністю 4K, щільністю 500 ppi, підтримкою HDR10+ і піковою яскравістю 1750 ніт, найпотужніший чип Snapdragon 8 Gen 2, універсальний набір камер на 12 і 200+10+10+10+12 мегапікселів (підійде взагалі для будь-яких зйомок), а також адекватний акумулятор на 5000 мАг. Крім того, в корпус флагмана вбудований багатофункціональний стилус – приємне доповнення для шанувальників загиблої Note-лінійки. Негласний король Android-смартфонів.

Nubia RedMagic 8S Pro

Секретний хіт дочірньої компанії ZTE, який ідеально підійде геймерам. Чому? По-перше, девайс базується на флагманському чипі Snapdragon 8 Gen 2, потужності якого більш ніж достатньо для запуску навіть найвимогливіших ігор на максималках. По-друге, гаджет отримав купу геймерських фішок – наприклад, додаткові сенсорні тригери на бічній грані корпусу, просунуте охолодження, а також міні-кулер з RGB-підсвічуванням у задній панелі. По-третє, все гаразд з автономністю – у “прошці” стоїть великий акумулятор на 6000 мАг із підтримкою швидкої зарядки на 65 Вт, що дає змогу зарядити девайс по вінця всього за 40 хвилин. Ну і нарешті, лот не потрапив би до цієї добірки без великого AMOLED-дисплея на 6.8 дюймів зі щільністю 400 ppi, передачею кольору 1 мільярд кольорів, частотою оновлення 120 Гц і піковою яскравістю 1300 ніт. Максимально наворочене рішення для ігроманів.

Google Pixel 8 Pro

Багатообіцяюча новинка IT-гіганта, що посідає одне з лідируючих місць у рейтингу камерофонів DxOMark. Що змінилося? Прокачався екран – у гаджеті тепер встановлена оновлена LTPO OLED-панель на 6.7 дюйма з роздільною здатністю 2K QHD, щільністю 489 ppi, підтримкою HDR10+, підвищеною розгорткою 120 ГЦ і сліпучою яскравістю 2400 ніт. Крім того, покращилася продуктивність за рахунок чипа Google Tensor G3 – як і колись, для геймінгу він не підійде, проте значно покращує якість фото та відео. До речі, камери теж апгрейднулись – “прошка” отримала 10.5-мегапіксельну фронталку і блок з трьома модлуями на 50+48+48 мегапікселів з оптостабом і лазерним автофокусом у головного датчика, оптостабом і 5-кратним зумом у телефотооб’єктива та кутом огляду 126° і ультрашириком. З інших ніштяків – акумулятор на 5050 мАг з підтримкою 30-ватного адаптера, бездротова зарядка, захист IP68, NFC-модуль, Android 14 і 7-річна підтримка виробника.

iPhone 15 Pro Max

Головний флагман Apple, можливо, має не найбільшу діагональ екрана, але точно один із найкращих дисплеїв на ринку. Він отримав 120-герцову LTPO Super Retina OLED-панель зі щільністю 460 ppi, підтримкою HDR10 і Dolby Vision, а також піковою яскравістю 2000 ніт – максимально комфортне рішення для перегляду відосів і геймінгу. До того ж завдяки новому чипу A17 Pro смарт тепер може запускати AAA-тайтли на кшталт Resident Evil Village, Assassin’s Creed Mirage і навіть Death Stranding – шикарно. Оптика теж вражає – девайс обладнаний потужним набором камер на 12 і 48+12+12 мегапікселів з матричною стабілізацією і 5-кратним оптичним зумом. Не забуваємо і про оновлений порт USB-C з підтримкою Display Port – на відміну від базових версій, “прошка” може похвалитися високою пропускною здатністю. З інших ніштяків – аккум на 4441 мАг, підтримка MagSafe, титановий корпус, захист IP68, стереодинаміки і NFC. Якщо вас не бентежить цінник, то можете сміливо брати – цей смарт буде актуальним ще як мінімум кілька років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: