Samsung Galaxy A55 – дата виходу, ціна, характеристики

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Середній сегмент Samsung за останні пару років досить сильно змінився. Скоротився репертуар, але з’явилися флагманські функції, через що і ціна також зросла. Але що буде далі? Чого чекати від головного бійця Samsung середнього сегмента в 2024 році? Що ж, якщо ви не шарите, тоді читайте далі.

Дещо дійсно знає. По-перше, назва. Спадкоємець Galaxy A54 5G майже напевно називатиметься як Galaxy A55 5G.

Далі, найімовірніша дата виходу Galaxy A55 – це середина березня. A52 і А53 вийшли 17 березня, A54 – 15 березня. Хоча раніше дати виходу середнього сегмента у Самсунг були більш розкидані по весні. Але останніми роками Samsung діяла набагато послідовніше, і ця серія стає дедалі важливішою частиною графіка випуску Samsung, тому можна не сумніватися в тому, що A55 вийде в середині березня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переходимо до специфікацій. Як ви знаєте, лінійка чипів Exynos від Samsung відповідальна за приблизно 55% глобального потепління. Samsung вже багато років використовує власні чіпи Exynos для більшості своїх смартфонів середнього класу, включно з Galaxy A50, Galaxy A53 і Galaxy A54. Але, враховуючи негативні враження від чіпів Exynos, чи повернеться компанія до чіпів Qualcomm для своїх майбутніх телефонів середнього класу? Що ж, схоже, цього не станеться, принаймні, з Galaxy A55.

Galaxy A55 буде оснащений процесором Exynos 1480. GalaxyClub виявив докази того, що Samsung тестувала Galaxy A55 з процесором під кодовою назвою S5E8845. Якщо ви пам’ятаєте, S5E8825 був Exynos 1280, а S5E8835 – Exynos 1380. Тому для Samsung логічно назвати S5E8845 Exynos 1480. У звіті також зазначено, що Exynos 1480 має внутрішню назву Rose.

Цікавим моментом у майбутньому процесорі Exynos 1480 SoC є те, що він працює у зв’язці з графічним процесором AMD. Це узгоджується з витоком раніше від інсайдера Revegnus, який стверджував, що майбутні чіпи Exynos середнього класу міститимуть графічний процесор на базі AMD mRDNA для підвищення продуктивності під час опрацювання зображень і завдань, пов’язаних зі штучним інтелектом. Однак інсайдер також порадив не очікувати занадто багато від цього графічного процесора.

Судячи з усього, Samsung більше зосереджена на поліпшенні обробки фото для своїх майбутніх чипів Exynos середнього класу, а не на ігрових можливостях. Таким чином, ігрова продуктивність Exynos 1480 навряд чи буде найкращою у своєму класі. Оскільки партнерство Samsung з AMD мало бути довгостроковим, завжди очікувалося, що вся лінійка Exynos одного разу використовуватиме графічні процесори на основі технологій AMD. І як бачимо, поступово так і відбувається.

Нарешті, у витоку говориться, що Galaxy A55 буде оснащений основною задньою камерою на 50 МП, аналогічною Galaxy A54. Подробиці про додаткову задню камеру наразі відсутні. Повідомляється, що Galaxy A55 буде оснащений 32-мегапіксельною селфі камерою. Немає інформації про те, чи буде це той самий датчик, який використовується в Galaxy A54, але що стосується кількості мегапікселів, Samsung тут не буде нічого змінювати.

Дивлячись на нещодавній послужний список Samsung, ми також можемо очікувати, що Galaxy A55 буде оснащений екраном Super AMOLED з частотою 120 Гц, стереодинаміками, ступенем захисту IP67 від пилу і води, а також склом Gorilla Glass на передній і задній панелі. Сподіваюся, що компанія збереже слот для карт пам’яті microSD у Galaxy A55, а також додасть бездротову зарядку. Без неї смартфон трохи виглядає древнім.

І не варто забувати про політику оновлень Samsung, яка пропонує чотири роки підтримки версій Android і п’ятирічну гарантію безпеки, а це означає, що Galaxy A55 вийде на Андроїд 14 і One UI 6 зверху і прослужить до 2029 року, оновившись аж до Андроїд 18 і One UI 10.

Що стосується дизайну. Дизайн, який ми зараз спостерігаємо на А54, ймовірно, відтепер є частиною стратегії бренду Samsung, тому я буду дуже здивований, якщо A55 змінить стратегію в цьому відношенні. Хоча чи залишиться телефон двійником S-серії, залежатиме від будь-яких значущих змін у дизайні майбутньої серії Galaxy S24. Але всі поточні ознаки вказують на те, що ситуація буде такою ж, як і цього року.

Що стосується цін. Якщо в США компанія утримує їх третій рік на одному рівні – 450 доларів, ціни в Європі та Великій Британії за останні кілька поколінь неухильно зростали, підштовхуючи телефон до верхнього сегменту ринку середнього класу.

Проте, Galaxy A55 не буде різко зростати в ціні, оскільки співвідношення ціни та якості є основною причиною існування цієї моделі. Також враховуємо нещодавно випущений Galaxy S23 FE за дуже хорошою ціною – 600 доларів. Тож варто очікувати, що телефон знову стартує базовою моделлю вартістю менше 500 доларів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.