Експерт порівняв Xiaomi 14 і 14 Pro з флагманськими смартфонами від iPhone і Samsung

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi представила флагманські смартфони Xiaomi 14 і 14 Pro. Як зазначає наш експерт, за задумом виробника, вони мають конкурувати з iPhone 15 і iPhone 15 Pro, а також Samsung Galaxy S23 і Samsung Galaxy S23+. Чи так це насправді, він розповів нам.

Акумулятор

“Через гарячу вдачу і ненажерливість процесорів A16 і A17 Pro чудеса автономності за скромного об’єму акумулятора в iPhone 15 і 15 Pro (по 3300 мАг у кожного) закінчилися – флагмани Xiaomi працюють від повного заряду довше на 15-20% і за цим параметром виступають на рівних із Samsung S23 і S23+”, – розповів Харитонов.

Дисплей

Як зазначив експерт, за якістю дисплея iPhone завжди були попереду. І якщо за якістю передачі кольору дисплеї будь-яких великих виробників смартфонів уже майже рівні, то пікова, реально виміряна, автояскравість iPhone 15 і iPhone 15 Pro (1700 ніт) на 30% вища, ніж у Samsung Galaxy S23 Ultra, Xiaomi 13 Pro і 13 Ultra (1250 ніт).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“Тому в заявлені 3000 ніт яскравості дисплея Xiaomi 14 і 14 Pro віриться насилу. По-перше, фактично виміряна яскравість приладами завжди відрізняється від заявленої в меншу сторону. По-друге, гранично високу яскравість автоматика в смартфоні виставить лише за умови супер’яскравих умов роботи смартфона (аномально сонячна погода), водночас погода має бути прохолодною – OLED-дисплей, що працює на граничній яскравості, значно нагрівається, через що смартфон буде змушений знизити продуктивність процесора і швидкість Wi-Fi для захисту від перегріву в герметичному корпусі з водозахистом. У підсумку досягти заявлених 3000 ніт вдасться хіба що в яскравий зимовий день у Норвегії, Фінляндії або Ісландії”, – заявив він.

При цьому він звернув увагу, що “наздогнати” нещодавно випущені iPhone 15 за яскравістю Xiaomi зможе.

Процесор

Нові смартфони Xiaomi отримали найшвидший із можливих процесор для Android-смартфонів на початок 2024 року – Snapdragon 8 Gen 3. Як зазначає Харитонов, в ідеальних умовах він на 25% швидший, ніж актуальний на початок 2022 року Snapdragon 8 Gen 2, і на 3% швидший, ніж Apple A17 Pro з iPhone 15 Pro і 15 Pro Max.

“Але в реальних умовах габарити і щільне компонування водозахищеного (а значить, герметичного і більш схильного до “гарячої бані” всередині) корпусу вносять свої корективи, тому компактний Xiaomi 14 буде трохи повільнішим за більший 14 Pro. У сухому ж залишку ці процесори досі надлишкові – старіти і потроху починати “гальмувати” сьогодні почали хіба що смартфони на процесорах Apple A14 (серія iPhone 12) і Snapdragon 888 (Samsung Galaxy S21 Ultra та ін.)”, – підкреслив він.

Камера

Як зазначив експерт, за “кмітливістю” автоматики в камерах смартфони Xiaomi (як 14/14 Pro, так і дорожчий 13 Ultra) значно поступаються і Apple iPhone 15 Pro, і Google Pixel 8/8 Pro, і Huawei P60 Pro, і маловідомим в Україні, але престижним у Китаї Oppo Find X6 Pro і Vivo X90/X90 Pro. Але Xiaomi. Тому офіційна ціна Xiaomi 14 Pro на €300 нижча, ніж Google Pixel 8 Pro, і майже вдвічі нижча, ніж у iPhone 15 Pro.

“А в порівнянні з ближчими за ціною і характеристиками Samsung Galaxy S23/S23+ і iPhone 15 флагмани Xiaomi майже завжди виявляються переможцями за якістю основної тильної камери, але поступаються за якістю додаткових камер (надширококутного сенсора, зум-камери тощо). Порівняно з Xiaomi 13/13 Pro, де це відставання було кричущим, у 14-й серії додаткові камери оновили. Але проблема була не тільки в сенсорах – у смартфонах Xiaomi, на відміну від більшості інших конкурентів-флагманів, траплялася навіть ситуація, коли основна, надширококутна і зум-камери по-різному відображали кольори (теплі або холодні тони). Саме ця неохайність у налаштуванні не дає змоги смартфонам Xiaomi на рівних конкурувати у “вищій лізі” за якістю фото- і відеозйомки”, – наголосив він.

Насамкінець він зазначив, що Xiaomi у своїх найдорожчих моделях залишається брендом-дискаунтером із цінами нижчими, ніж в інших смартфонів такого рівня.

“А покупці таких смартфонів діляться на тих, для кого “не потрібна якість саме як у iPhone і Samsung, потрібна приблизно така, і мені цього достатньо”, і тих, які радяться у спільнотах ентузіастів і тонким переналаштуванням прошивки змушують смартфон “знімати на всі гроші”, – підсумував експерт.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.