Samsung представила One UI 6 для смартфонів Galaxy. Що нового

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Учора Google офіційно випустила Android 14, а сьогодні компанія Samsung представила нову версію свого інтерфейсу – One UI 6, засновану на останній версії Android. Які особливості, зміни та функції вона принесе?

Реклама

Що нового в One UI 6?

Samsung вирішила навести лад у панелі швидких налаштувань – в One UI 6 “шторка” буде розбита на кілька кластерів. Іконки активації WiFi і Bluetooth розташовані вгорі, функції, пов’язані з керуванням яскравістю підсвічування, режимом захисту очей і темною темою, згруповані в окремому розділі внизу, а більша частина швидких налаштувань розташована між ними. Виробник заявляє, що користувачам буде простіше знайти потрібну функцію завдяки зручному групуванню і контрастності інтерфейсу.

Корейці також оновили віджет погоди – тепер він буде не тільки показувати інформацію про поточну погоду, а й відображати підказки, наприклад, порекомендує взяти парасольку, тому що очікується дощ. Крім того, One UI 6 отримав новий шрифт – One UI Sans, покликаний поліпшити читабельність інтерфейсу. Користувачі також зможуть додатково персоналізувати екран блокування, включно зі зміною розміру годинника.

Оновився додаток “Галерея” – смартфони з One UI 6 аналізуватимуть зроблені фотографії та пропонуватимуть функції редагування на основі штучного інтелекту, наприклад, додати портретний ефект або видалити непотрібний елемент зі знімка. Ще одна нова функція – Samsung Studio, дасть змогу редагувати відео прямо з Галереї (доступний монтаж, додавання музики, тексту і стікерів).

Компанія оголосила про розширення функціональності дитячого облікового запису Samsung (з’явилося налаштування способів оплати та блокування вхідних дзвінків із невідомих номерів), а також про можливість додати водійські права до Samsung Wallet і підтвердити їх онлайн.

Зрозуміло, в One UI 6 особлива увага приділяється безпеці – Samsung Knox Vault, призначений для захисту користувацьких даних як від програмних, так і від апаратних атак, з 2024 року буде доступний на обраних моделях серії Galaxy A. Раніше ця функція працювала тільки на флагманах S-серії.

Які смартфони Samsung отримають One UI 6?

Під час презентації One UI 6 корейці не повідомили ні списку пристроїв, які отримають нову версію прошивки, ні дати її виходу. Однак раніше ми публікували неофіційний, але достовірний список моделей Galaxy, які можуть розраховувати на Android 14.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: