Брати чи не брати: п’ять причин купити iPhone 15 Pro Max і три відмовитися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У вересні 2023 року компанія Apple представила флагманську серію iPhone 15, до якої увійшли чотири моделі. Це базові iPhone 15 і iPhone 15 Plus і топові iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max. Про останній сьогодні і піде мова. Ми знайшли п’ять причин, щоб купити самий топовий iPhone і ще три причини, щоб відмовитися від його придбання.

Причина купити №1: тонкий і легкий титановий корпус

Одна з головних фішок нового iPhone 15 Pro Max – це тонший і легший корпус із каркасом із титанового сплаву замість сталевої рамки, як у попередників. Маса iPhone 15 Pro Max з урахуванням всієї начинки становить всього 221 г проти 240 г у iPhone 14 Pro Max.

Також Apple вдалося зменшити рамки навколо корпусу, завдяки чому новий iPhone 15 Pro Max став трохи коротшим і вужчим за попередника. А завдяки новому дизайну із закругленими краями iPhone 15 Pro Max зручніше лежить у руці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина купити №2: кнопка “Дія”

Ще одне нововведення iPhone 15 Pro Max – це нова кнопка дії, встановлена на місці звичного перемикача безшумного режиму. Користувач може сам обрати, яку функцію вона буде виконувати при натисканні. Оскільки цю кнопку дуже легко знайти і натиснути, рекомендується вибрати для неї функцію, якою Ви часто користуєтеся, наприклад, налаштувати її на ввімкнення камери, ліхтарика або диктофона. Насправді, вибір дій, на виконання яких можна запрограмувати нову клавішу, нескінченний.

Причина купити №3: вдосконалені камери з п’ятикратним зумом

Модернізувала Apple цього року і камери своїх нових флагманів. iPhone 15 Pro Max отримав установку з трьох камер на тильній стороні корпусу. Одна з цих камер отримала об’єктив з тетрапризмами для п’ятикратного оптичного збільшення. Для порівняння, iPhone 14 Pro Max підтримує тільки триразовий оптичний зум. Крім цього iPhone 15 Pro Max отримав 25-кратний цифровий зум проти 15-кратного збільшення у моделі попереднього покоління.

Причина купити №4: збільшена автономність

Крім іншого iPhone 15 Pro Max відрізняється рекордним часом автономної роботи. Він живиться від акумуляторної батареї ємністю 4422 мАг, заряду якої, як показали тести, вистачить на 14 годин безперервного веб-серфінгу в мережах 5G за яскравості екрана на рівні 150 ніт. У цьому плані iPhone 15 Pro Max перевершує не тільки попередників, а й конкурентів, таких як Samsung Galaxy S23 Ultra, OnePlus 11 і Google Pixel 7 Pro.

Причина купити №5: новий чип

“Серцем” iPhone 15 Pro Max став Apple A17 Pro, перший у світі мобільний чип, виконаний за 3-нанометровим технологічним процесом. Це неймовірно потужна платформа з новим шестиядерним графічним процесором, який дає змогу відтворювати на смартфоні ігри консольної якості з підтримкою трасування променів для реалістичних світлових ефектів, яких зазвичай очікують від повноцінних ігрових консолей, як-от Sony PlayStation 5 або Microsoft Xbox Series X.

Незважаючи на перераховані вище переваги, iPhone 15 Pro Max не позбавлений і недоліків, які можуть вплинути на ваше рішення про покупку новітнього флагмана Apple.

Причина відмовитися від покупки №1: повільна зарядка

Незважаючи на перехід нових iPhone з фірмового роз’єму Lightning на універсальний інтерфейс USB Type-C, Apple не стала збільшувати швидкість зарядки своїх флагманів. У iPhone 15 Pro Max, як і в його попередника, швидкість швидкої дротової зарядки обмежена на позначці 20 Вт. В результаті на те, щоб зарядити акумулятор від 0 до 41% буде потрібно не менше півгодини, тоді як деякі конкуренти за той самий час можуть зарядитися повністю.

Хороша новина полягає в тому, що iPhone 15 Pro Max можна використовувати для підзарядки інших пристроїв Apple, наприклад, нових AirPods Pro 2 із зарядним чохлом з USB Type-C.

Причина відмовитися від покупки №2: кнопка дії може виконувати тільки одну дію

Якою б корисною не була нова кнопка, її можливості обмежені. Річ у тім, що не можна призначити на кнопку виконання більше однієї дії. Наприклад, якщо ви налаштуєте її для запуску камери, то ви не зможете вмикати з її допомогою безшумний режим. Хоча було б розумно дозволити виконувати за допомогою кнопки щонайменше дві дії – наприклад, одну за допомогою довгого натискання, а іншу – подвійним натисканням.

Причина відмовитися від покупки №3: висока ціна

Вартість iPhone 15 Pro Max стартує з позначки 1199 доларів, що на 100 доларів дорожче порівняно з iPhone 14 Pro Max. Щоправда, за ці гроші ви отримаєте в базовому виконанні вдвічі більше вбудованої пам’яті, ніж у моделі попереднього покоління – 256 Гбайт проти 128 Гбайт.

Підсумок

Загалом, iPhone 15 Pro Max – чудовий варіант для оновлення, особливо для власників iPhone 13 Pro Max, iPhone 12 Pro Max або старіших моделей iPhone, які чекають від смартфона максимальної продуктивності та високої автономності. При цьому потрібно бути готовим змиритися з деякими обмеженнями у вигляді повільної зарядки і обмежених можливостей кнопки дії.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.