Фахівці назвали найкращі телефони 2023 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 10 хв.

2023 рік уже добігає кінця, тому ми вже встигли розглянути деякі з найбільш вдалих телефонів цього року і додати їх до нашого списку десяти найкращих смартфонів.

Реклама

На щастя, 2022 рік також подарував нам кілька приголомшливих моделей, найкращі з яких ми помістили в цей список поряд з останніми новинками. Зовсім необов’язково купувати найостаннішу модель.

Якщо вам важливі продуктивність, якість камери, дизайн або ціна, у нашому списку десяти найкращих телефонів є все. Ціни на деякі з них приємно здивують вас, навіть на телефони, які складаються навпіл.

Найкращий телефон із цього списку не буде ідеальним для всіх, тому обов’язково ознайомтеся з усіма десятьма варіантами. Оптимальний для вас телефон залежить від того, що ви цінуєте найбільше – камеру, час автономної роботи, дизайн, технічні характеристики, ціну та інше.

Звісно, тут представлені Samsung та Apple, але якщо подивитися на конкурентів на ринку Android, таких як OnePlus, Google, Oppo та Xiaomi, то можна знайти ідеального супутника життя. Повірте, всі ці телефони працюють по-різному, і це чудово. Хороша конкуренція означає кращі телефони для всіх!

1. Google Pixel 7 – найкращий телефон для більшості людей


Ми вважаємо, що найкращим телефоном для більшості людей є Google Pixel 7. Це найкращий телефон Pixel, що володіє масою першокласних функцій за абсолютно неймовірною ціною 20 000 грн.

За меншу суму, ніж вартість будь-якого iPhone 14 або Galaxy S23, ви отримуєте чудовий 6,3-дюймовий OLED-дисплей з частотою 90 Гц, яскраве і настроюване програмне забезпечення Android 13, преміальну скляну обробку з бездротовою зарядкою і напрочуд хороші основну і надширококутну камери на задній панелі. Основна камера – це найкраща камера на ринку телефонів з функцією “наведи і знімай”. Завдяки 50-Мп сенсору і висококласній обробці фотографій Google, на що б ви не направили камеру, виходять приголомшливі знімки.

Крім того, ви отримуєте такі кумедні функції, як “Чарівна гумка”, що дає змогу стирати з фотографій непотрібних людей або об’єкти, а також інші ексклюзивні для Pixel функції, як-от сортування дзвінків і функція утримання виклику, яка дає змогу не сидіти в очікуванні дзвінка тривалий час, хоча деякі з цих переваг доступні тільки в США.

Ви можете вибрати Pixel 7 Pro, якщо хочете отримати більший екран, кращий час автономної роботи і додатковий оптичний телеоб’єктив.

2. iPhone 14 Pro – найкращий iPhone

Звичайний iPhone 14 – це дуже незначне оновлення порівняно з iPhone 13, а тому приємно дивує, що iPhone 14 Pro настільки перевершує свого попередника. Деякі зі змін не настільки помітні, але в разі дебюту такого візуального оновлення, як Dynamic Island, їх важко залишити без уваги.

Apple зменшила знамениту виїмку на екрані до форми пігулки та кола під верхньою рамкою, заповнивши порожній простір чорними пікселями, а потім використала анімацію, щоб сповіщення та оновлення застосунків надходили з цього простору, що дало змогу використовувати вирізи, призначені для камер на екранах більшості телефонів. Це дуже розумно і дає можливість постійно бачити у верхній частині екрана відтворену музику, таймери, погоду та багато чого іншого без необхідності заходити в застосунок.

Камери телефону теж надзвичайно гарні: перший 48-Мп сенсор на iPhone дає змогу використовувати 2-кратне масштабування на додачу до 3-кратного телеоб’єктива і надширококутного об’єктива. Крім того, Apple нарешті представила постійно ввімкнений дисплей, який просто затемнює екран блокування і, що приємно, не впливає на час автономної роботи, принаймні в наших тестах. Це не надто велике оновлення порівняно з 13 Pro, але якщо вашому телефону вже три-чотири роки, то цей iPhone здасться вам світлим кроком у майбутнє.

3. Samsung Galaxy S23 Ultra – телефон, у якому є все

Якщо вам потрібен телефон з максимальним набором функцій, то Galaxy S23 Ultra – це те, що вам потрібно. Це великий і дорогий телефон, але ви отримуєте всі можливі функції, які тільки можна побажати в смартфоні 2023 року: неймовірно хороші потрійні камери, чудовий час автономної роботи, якого вистачає більш ніж на день, продуктивність, яка не поступається конкурентам, і, звісно ж, унікальний стилус S-Pen, який тепер можна заховати в телефон на випадок, якщо він вам знадобиться.

Це один з небагатьох телефонів з квадратним корпусом і екраном, але його зручно тримати в руках завдяки високій якості збірки і приємно звуженим краям і екрану. Завдяки такому дизайну ви отримуєте найкращий екран серед усіх телефонів, ідеальний для будь-яких додатків, які ви можете на нього встановити, і чудовий для перегляду відео.

Основна камера з роздільною здатністю 200 Мп чудова, особливо якщо вам подобаються злегка насичені кольори, які виглядають більш яскравими, ніж у реальному житті. Але це не означає, що вони виглядають штучними – якість знімків відмінна завдяки універсальному надширококутному об’єктиву і двом окремим оптичним телеоб’єктивам 3x і 10, які мають чудові характеристики. Шкода тільки, що камера селфі погано знімає при слабкому освітленні.

4. Google Pixel 7a – найкращий за свою ціну

У Google Pixel 7a зібрані всі найкращі якості Pixel 6a 2022 року – чудова камера, гідна продуктивність, кілька років підтримки програмного забезпечення – плюс якісніший екран із частотою 90 Гц і сучасний дизайн.

Він трохи дорожчий – 25 000 грн, але це, як і раніше, один з найвигідніших телефонів, який можна купити, оскільки за цю ціну ви практично нічого не втрачаєте порівняно з Pixel 7 Pro за 30 000 грн. Завдяки меншому 6,1-дюймовому дисплею Pixel 7a набагато простіше використовувати в повсякденному житті, ніж багато інших великих телефонів з цього списку, до того ж він оснащений тим самим чипсетом Tensor G2, що і Pixel 7 і 7 Pro.

Основна камера з роздільною здатністю 64 Мп дійсно унікальна. Кращої камери для зйомки фотографій у телефонах за цією ціною годі й шукати. Ви також можете придбати телефон у таких грайливих кольорах, як синій та кораловий, або обрати для себе білу чи чорну моделі.

Зарядка здійснюється дуже повільно, а додаткова бездротова зарядка в наших тестах виявилася ненадійною. Але якщо вам потрібен телефон на базі Android з п’ятирічною підтримкою програмного забезпечення, гарний універсальний апарат з відмінною камерою – вам сюди.

5. OnePlus 11 – найкращий доступний флагманський телефон

Компанія OnePlus знайшла баланс в OnePlus 11, запропонувавши повнофункціональний смартфон преміум-класу за чудову ціну. При ціні 33 000 грн єдине, чого йому помітно не вистачає, – це бездротової зарядки і повної водонепроникності (останнє нас дратує більше, ніж перше).

Якщо ви зможете відмовитися від цих “приємних дрібниць”, то отримаєте телефон, у якому є все, що тільки можна побажати: напрочуд швидка продуктивність, чудовий дисплей, сильні камери, включно з дуже гарним основним 50-Мп об’єктивом, а також чотири роки оновлень Android і п’ять років оновлень безпеки. У світі Android з ним можуть зрівнятися тільки Samsung і Fairphone (iPhone має найтривалішу програмну підтримку – понад п’ять років).

OnePlus 11 також є тонким і витонченим телефоном, незважаючи на 6,7-дюймовий екран, чого не скажеш про інші величезні телефони. Ви можете вибрати зелену глянсову модель або чорну версію з матовим, майже шовковим покриттям заднього скла. Це означає, що на ньому не залишається відбитків пальців, але це один із найслизькіших телефонів.

Якщо ви не заперечуєте проти злегка лагаючої нової версії OxygenOS, в якій часто змінюється Android, то це відмінний телефон за таку ціну. Якщо ви зможете зробити так, щоб він прослужив вам п’ять років, цей смартфон окупить себе сповна.

6. iPhone 14 – чудовий універсальний телефон

iPhone 14 не такий гарний, як iPhone 14 Pro, але й коштує дешевше (хоча це практично iPhone 13 під іншою назвою). Єдине, що можна відзначити в ньому порівняно з 13-ю моделлю, – це трохи поліпшена основна камера і, за загальним визнанням, вражаючий режим відеозйомки з ефектом стабілізації під назвою Action Mode.

Є також функція розпізнавання автомобільних аварій, яку, сподіваюся, вам ніколи не доведеться використовувати. Підсумок такий: не переходьте з iPhone 13, але в іншому для більшості людей це найкращий iPhone на даний момент. Час автономної роботи чудовий, продуктивність відмінна, а камери, незважаючи на відсутність телеоб’єктива, на вищому рівні.

Як правило, якість збірки в Apple найвища, а iOS – дуже стабільне програмне забезпечення. Ви також будете отримувати оновлення програмного забезпечення протягом приблизно п’яти років і зможете відремонтувати пристрій у будь-якому магазині Apple Store. Якщо вам потрібен більший екран і більш ємний акумулятор, ви можете вибрати iPhone 14 Plus, але нам більше подобається ця модель.

7. Samsung Galaxy Z Flip5 – найкращий складаний телефон

Незважаючи на мінімальні оновлення порівняно з попередніми моделями Z Flip, Samsung Galaxy Z Flip 5 є найкращим телефоном-розкладачкою, який тільки можна купити, завдяки виграшному поєднанню ціни, дизайну, можливостей і програмної підтримки.

За ціною майже 50 000 грн він конкурує зі “звичайними” телефонами, а його внутрішній дисплей має той самий розмір, що й у конкурентів, тільки складається навпіл і займає менше місця в кишені. Z Flip 5 також тепер складається повністю, а його зовнішній екран має більший розмір, що дає змогу перевіряти час, сповіщення та навіть цілі додатки, не розкладаючи його.

Це дещо суперечливо, оскільки телефон досить просто розгорнути, тому привабливість такого підходу полягає лише в тому, що у вас менше спокус постійно дивитися на телефон. Але з суто технічного погляду наявність двох екранів не може не тішити. Час автономної роботи теж практично не обмежений, однак якщо ви постійно користуєтеся телефоном, то перед сном він стрімко скорочуватиметься. Зарядка відбувається дратівливо повільно – 25 Вт, причому зарядний пристрій у комплекті відсутній.

П’ятирічна підтримка програмного забезпечення Samsung з чотирма роками оновлень Android, як і раніше, залишається найкращою в галузі, а програмні функції OneUI для цього розкладного пристрою чудові. Так, наприклад, телефон можна перетворити на штатив для селфі – щоправда, за цю ціну можна придбати смартфон із кращими камерами, якщо придбати телефон, який не складається.

Якщо ви віддаєте перевагу розкладачкам у стилі книжки, зупиніть свій вибір на Samsung Galaxy Z Fold 5.

8. Motorola Moto G62 – найкращий бюджетний телефон

Телефон, який очолює наш рейтинг найкращих бюджетних телефонів, по праву має бути згаданий як один із найкращих телефонів загалом – не кожен чудовий телефон має коштувати дорого.

Moto G62 – це телефон вартістю до 10 000 грн, в якому реалізовано все найнеобхідніше: гідний екран з частотою 120 Гц, приємне і просте програмне забезпечення Android, дуже хороший час автономної роботи протягом двох днів і досить потужний процесор, щоб справлятися зі звичайними повсякденними завданнями (на відміну від інших дешевих телефонів).

Основна камера з роздільною здатністю 50 Мп теж дуже приваблива для такої ціни, але в ній немає технології стабілізації, тож вам знадобиться тверда рука, а надширококутний і макрооб’єктиви не можуть похвалитися хорошою продуктивністю. Але за цю ціну камера, що робить яскраві та чіткі знімки при денному світлі, – це все, що можна побажати.

Вбудована технологія 5G забезпечує кілька років роботи в нових мережах, хоча ми не очікуємо, що G62 отримає багато оновлень програмного забезпечення.

9. Samsung Galaxy S23 Plus – золота середина Android-телефону

Galaxy S23 Plus – чудовий вибір, якщо вам не потрібен воістину величезний телефон Samsung з пером (S23 Ultra), а потрібен дисплей пристойного розміру, максимальний час автономної роботи і найкраща програмна підтримка в грі Android за останні п’ять років.

Під час тестування ми переконалися, що телефон відмінно справляється зі своїм завданням і оснащений трьома об’єктивами задньої камери без надмірностей, притаманних іншим телефонам з кількома камерами. Дизайн, звичайно, трохи простуватий, але якщо ви покладете його в чохол, то не звертатимете на це уваги. Порівняно з телефонами Pixel, програмне забезпечення вимагає більше налаштувань, але OneUI від Samsung є гнучкішою, ніж версія Android від Google.

Телефон здається преміальним, виконаним з алюмінію та скла, дисплей справді чудовий, з хорошою видимістю на вулиці. Якщо вам здається, що все тут чудово, окрім того, що він занадто великий, то не бійтеся – є ще й звичайний Galaxy S23, який має менший дисплей.

10. Xiaomi 13 Pro – новітня технологія камери телефону

Відразу скажемо, що цей телефон міг би посісти більш високе місце в даному рейтингу, якби програмне забезпечення MIUI компанії Xiaomi було кращим і приємнішим у використанні, ніж на даний момент. Дуже шкода, адже Xiaomi 13 Pro має одне з найдосконаліших апаратних рішень у світі смартфонів.

Це один з перших телефонів, який можна купити за межами Китаю і який оснащений 1-дюймовим сенсором камери – технологія, яка, за прогнозами, має вивести камери смартфонів на новий рівень у найближчі пару років, але Xiaomi прийшла до цього раніше. За результатами наших тестів, збільшена площа сенсора пропускає більше світла, що дає змогу отримати сенсаційні знімки за низької освітленості та рівень деталізації, недосяжний для менших сенсорів. Додайте до цього 50-Мп телескопічний сенсор і 50-Мп ультразум, і ви отримаєте відмінний набір, незважаючи на великий розмір камери.

Телефон працює на чипсеті Snapdragon 8 Gen 2, з легкістю справляючись з будь-якими завданнями, і, крім того, має відмінний час автономної роботи.

Якби не це набридливе програмне забезпечення…

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ