Для iOS 18, Siri, Apple Music, Xcode розробляються функції на основі штучного інтелекту

Для iOS 18, Siri, Apple Music, Xcode розробляються функції на основі штучного інтелекту
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У своїй поштовій розсилці Power On Марк Гурман з Bloomberg пише, що Apple була захоплена зненацька раптовим сплеском генеративних інструментів ШІ в цьому році. Але вони наполегливо працюють над тим, щоб віце-президенти Apple Крейг Федерігі, Джон Джаннандреа та Едді Кью, які відповідають за інтеграцію функціональності на основі штучного інтелекту в продукти та сервіси Apple, наздогнали це упущення.

Це включає в себе різні нові функції ШІ в iOS 18, такі як розумні пропозиції відповідей в Повідомленнях. Кью наполягає на включенні таких функцій, як створені ШІ списки відтворення в Apple Music, а також досліджує, як генеративний ШІ можна використовувати в додатках для підвищення продуктивності Apple, таких як Pages і Keynote. Команда Джаннандреа працює над новою, розумнішою версією Siri, яка має бути готова до дебюту наступного року.

Гурман каже, що впровадження штучного інтелекту у функції для кінцевих користувачів є однією з головних цілей для Apple зараз, оскільки вона прагне наздогнати таких конкурентів, як OpenAI, Google і Microsoft. Таким чином, Apple планує витрачати близько 1 мільярда доларів на рік на дослідження та розробку продуктів у сфері ШІ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Окрім нових функцій в iOS 18 та Siri, Apple також шукає способи покращити досвід розробників завдяки функціям зі штучним інтелектом у Xcode. Це, ймовірно, включатиме розширене завершення коду, подібне до того, що пропонує Github Copilot. Компанія також шукає способи оптимізувати свої внутрішні інструменти AppleCare за допомогою штучного інтелекту.

Очевидно, існує певна внутрішня напруга щодо того, чи базувати ці функції на нейромережевих моделях ШІ, що працюють на пристрої, чи на хмарних сервісах Apple. Робота на пристрої максимізує конфіденційність, але великі мовні моделі, що працюють на серверній фермі, надають набагато складніші можливості. Гурман каже, що Apple, швидше за все, вирішить використовувати індивідуальний підхід до кожного конкретного випадку, коли деякі функції будуть повністю працювати на пристрої, а інші покладатимуться на хмарний бекенд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.