Google Фото для Android тепер автоматично створює резервні копії всіх зображень у форматі RAW

Google Фото для Android тепер автоматично створює резервні копії всіх зображень у форматі RAW
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Додаток Google Photos почав автоматично створювати резервні копії всіх зображень у форматі RAW, повідомляє 9to5Google. Видання помітило, що на смартфоні Pixel 8, який раніше робив знімки у форматі RAW за допомогою програми Pixel Camera, у додатку Google Photos з’явився банер із написом: “Нові фотографії у форматі RAW з’являться у розділі “Фотографії” і тепер будуть створені їхні резервні копії”. Існуючі на пристрої зображення у форматі RAW не будуть завантажені автоматично.

Коли ви натискаєте на фотографію у форматі RAW, її версія у форматі JPEG також створюється й автоматично завантажується до Google Фото. Це не ідеально, якщо ви робите багато фотографій у форматі RAW, оскільки файли RAW мають більший розмір, ніж JPEG, і можуть швидко заповнити сховище Google One. Не кажучи вже про те, що це також споживатиме більше даних для завантаження.

Джерело також повідомляє, що завантажене зображення з’являється на головній вкладці “Фотографії” в додатку Google Фото з позначкою “RAW” у верхньому правому куті. Файл JPEG вважається частиною “Серії”, а при відкритті RAW-файлу внизу з’являється перемикач, який дозволяє перемикатися між JPEG і RAW.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли ви переглядаєте файл RAW, вам доступні опції “Встановити як головну фотографію” і “Зберегти тільки цю фотографію”, тоді як для JPEG відображається “Експортувати цю фотографію” або “Зберегти тільки цю фотографію”.

Якщо у вас обмежений обсяг доступного сховища Google One, рекомендується знімати лише у форматі JPEG, оскільки немає простого способу обмежити автоматичне завантаження зображень у форматі RAW до Google Фото.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.