Samsung Galaxy S24 Ultra проти Google Pixel 8 Pro: який флагман може перемогти

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У шанувальників Android на горизонті битва Samsung Galaxy S24 Ultra проти Google Pixel 8 Pro. Google і Samsung випускають найкращі телефони Android, і всім, хто сподівається перейти на лідируючий апарат у найближчому майбутньому, доведеться вибирати між ними.

Чи варто купувати Google Pixel 8 Pro зараз, тому що ви можете? Чи вам слід почекати до січня 2024 року, коли ми очікуємо на анонс Samsung Galaxy S24 Ultra? Піксель 8 Pro може не бути в змозі, щоб претендувати на звання Найкращий смартфон, але він як і раніше має багато, щоб запропонувати. Тим часом Samsung, за чутками, робить усе можливе для випуску S24 Ultra, навіть якщо зараз ми не знаємо всіх деталей.

Проте, ми чули достатньо попередніх чуток, щоб отримати уявлення про те, що може запропонувати Galaxy S24 Ultra, а з Google Pixel 8 Pro в руках ми можемо почати бачити, як вони порівнюються. Ось як поки що йдуть справи в протистоянні Samsung Galaxy S24 Ultra і Google Pixel 8 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ціна та доступність

Google Pixel 8 Pro доступний вже зараз за ціною від 999 доларів за модель зі 128 ГБ пам’яті. Також можна придбати моделі з більшою ємністю сховища, включно з моделлю об’ємом 256 ГБ, доступною за 1059 доларів, 512 ГБ за 1119 доларів і 1 ТБ за 1219 доларів. Це трохи вище, ніж те, що піксел 7 Про вартість, хоча телефон досі виходить трохи дешевше, ніж подібними Samsung Галактика С23 ультра.

В даний час Samsung Galaxy S24 Ultra, за чутками, буде випущений 18 січня. Це на пару тижнів раніше, ніж був представлений Galaxy S23 Ultra, але все одно дає Samsung невеликий перепочинок після закінчення виставки CES 2024, яка завершується 12 січня. Якщо все піде так, як припускають чутки, ми можемо побачити, що лінійка S24 надійде в продаж через пару тижнів, на початку лютого.

Поки незрозуміло, скільки коштуватиме S24 Ultra, але ми сподіваємося, що його ціна становитиме ті ж 1199 доларів, що й у Galaxy S23 Ultra, який пропонує 256 ГБ за цією ціною. Це гарантує, що ціна телефону буде такою ж, як у iPhone 15 Pro Max, хоча він все одно буде на 200 доларів дорожче, ніж у Pixel 8 Pro.

Дизайн і дисплей

Google Pixel 8 Pro оснащений 6,7-дюймовим дисплеєм “Super Actua”, який вважається одним із найяскравіших дисплеїв у світі. Згідно з нашим тестуванням, екран досяг максимальної яскравості в 1526 ніт, і хоча вона не така висока, як заявлена Google максимальна величина в 2400 ніт, вона все ж таки значно перевищує яскравість Samsung Galaxy S23 Ultra в 1225 ніт, яку ми виміряли на дисплеї Samsung Galaxy S23 Ultra.

Дисплей Pixel 8 Pro виконаний за технологією LTPO, з адаптивною частотою оновлення 1-120 Гц, роздільною здатністю 1344 x 2992 і дизайном з плоским екраном.

Ходять чутки, що Samsung Galaxy S24 Ultra також збільшить яскравість цього року, завдяки поліпшеному екрану, який може бути збільшений до 2500 ніт. Теоретично, S24 Ultra може бути навіть яскравішим за Pixel 8 Pro, хоча ми не дізнаємося цього, поки не отримаємо можливість протестувати новий телефон після його випуску.

Ми очікуємо, що екран Galaxy S24 Ultra збереже розмір 6,8 дюйма та вигнуті краї попередніх моделей Samsung Ultra. Однак той факт, що інші виробники телефонів відмовилися від цього вигнутого дизайну, змушує мене замислитися, чи відмовиться Samsung нарешті від дисплея Edge. Також стверджується, що частота оновлення екрана може досягати 144 Гц, що зазвичай характерно для ігрових телефонів.

Також ходили чутки, що у S24 Ultra може бути титанова рама, аналогічна тій, що була у моделей iPhone 15 Pro. Це, своєю чергою, може знизити вагу телефону на цілий грам. Подивимося, чи наблизить це Ultra до ваги Pixel 8 Pro в 7,5 унції.

Камери

Google Pixel 8 Pro оснащений системою камер з трьома об’єктивами, в якій всі камери отримали своєрідне оновлення порівняно з Pixel 7 Pro. Камера заднього виду нового Pixel складається з 50-мегапіксельної основної камери, 48-мегапіксельного надширококутного об’єктива і 48-мегапіксельного телеоб’єктива з 5-кратним оптичним зумом. Фронтальна камера являє собою об’єктив на 10,5 Мп з автофокусом, і загалом якість камери телефону дуже хороша, завдяки поєднанню апаратних засобів і удосконалень штучного інтелекту в програмному забезпеченні.

Тим не менш, ми не вважаємо, що він такий самий гарний, як Samsung Galaxy S23 Ultra, що дало б Samsung S24 Ultra перевагу, якщо припустити, що Samsung зможе зберегти якість камери на тому самому або кращому рівні, що і його попередник.

Проте Samsung Galaxy S24 Ultra може запропонувати безліч поліпшень, і найменше 1-дюймовий сенсор, який буде перевершувати той, що є в Pixel 8 Pro і iPhone 15 Pro Max. Крім того, до нас дійшли чутки про те, що Samsung може використовувати новий гібридний телеоб’єктив зі змінним зумом, з можливістю перемикання між 3-кратним і 10-кратним оптичним збільшенням в одному об’єктиві. Наступні чутки припускають, що максимальний оптичний зум може бути зменшений до 5-кратного збільшення.

Ми також чули, що телеоб’єктив S24 Ultra може збільшити роздільну здатність до 50 Мп і запропонувати загальне поліпшення якості. Поки незрозуміло, якою буде роздільна здатність основного та надширокосмугового об’єктивів, але ми сподіваємося побачити повернення 200-мегапіксельного сенсора на основний об’єктив принаймні ще протягом року.

Продуктивність

Чипсет Tensor G3 всередині Pixel 8 Pro вважається найпотужнішим чипом, який коли-небудь виробляв Google, хоча це не зовсім висока планка. Тензори відомі тим, що вони менш потужні, ніж їхні аналоги від Qualcomm або Apple, і те ж саме можна сказати про кремній всередині Pixel 8 Pro.

Телефон набрав 1669 і 3666 балів у відповідних одноядерних і багатоядерних тестах Geekbench. Потім пішли 52 кадри на секунду і 8 797 балів у 3DMark Wild Life UnspIkkKaKNKQ і 71 секунда обробки в Adobe Video Rush. Для порівняння, у Galaxy S23 Ultra Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy показники помітно вищі: 1396 і 4882 бали в контрольних тестах, 87 кадрів за секунду і 14 661 у 3DMark Wild Life UnspIkkKaKNKQ і 40 секунд в Adobe Premiere Rush.

Без сумніву, Snapdragon 8 Gen 3 для Galaxy, який, як очікується, з’явиться в Galaxy S24 Ultra, працюватиме значно краще. Фактично, тести, що просочилися, припускають, що ми розглядаємо одноядерний процесор на рівні 2234 і багатоядерний на рівні 6 807. Якщо це правда, то це означає, що S24 Ultra абсолютно затьмарить можливості останнього телефону Google.

Це передбачає, що Snapdragon 8 Gen 3, звичайно, знайде свій шлях до Galaxy S24 Ultra. Ходять чутки, що деякі моделі Galaxy S24 можуть використовувати замість цього чіпсети Exynos, залежно від ринку, на якому вони випущені. Але в інших звітах говориться, що Ultra буде покладатися виключно на Snapdragon 8 Gen 3.

Звичайно, Galaxy S24 Ultra може не володіти такими ж можливостями штучного інтелекту на базі тензорів, як Google. Але, з огляду на стрибок популярності машинного навчання і генеративного штучного інтелекту, особливо за останні 12 місяців, Samsung, швидше за все, теж перейде в цю категорію. Що ми можемо побачити, поки залишається загадкою.

Час автономної роботи та зарядка

Час автономної роботи ніколи не був сильною стороною Google, тоді як Samsung домоглася низки успіхів за останні кілька років – особливо завдяки своїм більш енергоефективним чипсетам. Під час нашого вичерпного тесту часу автономної роботи ми виявили, що Pixel 8 Pro пропрацював 10 годин і 3 хвилини. Це набагато краще, ніж Pixel 7 Pro, але все ще на 90 хвилин менше, ніж посісти місце в нашому рейтингу найкращого часу автономної роботи телефону.

У тому ж тестуванні Samsung Galaxy S23 Ultra в середньому пропрацював майже 12,5 годин – ми очікуємо, що Galaxy S24 Ultra поліпшить це досягнення. Ми не знаємо, наскільки більшою може бути батарея порівняно з Samsung, але ходять чутки, що Samsung використовує нову “накопичувальну” батарею, яка забезпечує більшу ємність акумулятора без необхідності додаткового місця.

В одному звіті стверджується, що в результаті в S24 Ultra буде приблизно на 10% більше енергії, поряд із новою системою охолодження, яка, безсумнівно, знадобиться для обліку додаткового тепла, що виділяється такою батареєю.

Цей новий акумулятор також може збільшити максимальну швидкість зарядки S24 Ultra до 65 Вт. Це на 50% вище, ніж швидкість зарядки 45 Вт у S23 Ultra, і більш ніж удвічі перевищує швидкість зарядки 30 Вт у Pixel 8 Pro. Майте на увазі більш свіжі чутки про те, що серія Galaxy S24 може зберегти ту саму швидкість зарядки, що і минулого року. У будь-якому разі, він, як і раніше, перевершує те, що доступно на Pixel 8 Pro.

Програмне забезпечення та спеціальні функції

Зазвичай у Google велика перевага у відділі програмного забезпечення, оскільки телефони Pixel оснащені безліччю ексклюзивних функцій і отримують оновлення для Android відразу після їх виходу. Pixel 8 Pro не є винятком, але має додаткову перевагу у вигляді семи повних років підтримки програмного забезпечення.

Це перекреслює 4-річну версію Android Galaxy S23 і 5-річні оновлення системи безпеки, і ми не здивуємося, якщо ця обіцянка підштовхне Samsung до настільки ж тривалої підтримки програмного забезпечення.

Серія Pixel також отримала можливості, орієнтовані на штучний інтелект, що надаються чіпсетом Tensor G3. Нові функції включають новий Audio Magic Eraser для видалення сторонніх звуків у ваших відео та Magic Editor. Останній використовує генеративний штучний інтелект, щоб надати вам значно більше свободи для редагування ваших фотографій, даючи змогу телефону заповнювати будь-які прогалини, які можуть виникнути внаслідок вашого втручання.

Samsung часто використовує додаткові програмні вдосконалення, які є частиною інтерфейсу OneUI. У Galaxy S23 Ultra є Bixby Text Call, який відповідає на дзвінки та передає їх вам у форматі текстового повідомлення, на яке ви можете відповісти. Режими також дають змогу створювати індивідуальні налаштування для різних сфер вашого життя, включно з водінням автомобіля, сном, фізичними вправами тощо. Крім того, є безліч віджетів та інших опцій персоналізації, не кажучи вже про все те, що ви можете робити за допомогою S Pen.

Ми не знаємо, якого програмного забезпечення очікувати від Galaxy S24 Ultra просто зараз, тому важко сказати, з чим їх можна порівняти. Зайве говорити, що телефон отримає всі найкращі частини Android 14 у стандартній комплектації, а Samsung додасть свої власні покращення.

Перспективи

Серія Google Pixel завжди відставала від Samsung та Apple. Її програмне забезпечення та низька початкова ціна стали важливою складовою привабливості телефону, особливо в тому, що стосується оновлень програмного забезпечення. Це особливо актуально зараз, коли Google пообіцяв підтримувати телефон протягом повних семи років.

Ми поки що не знаємо всього про Samsung Galaxy S24 Ultra, тому зараз не можемо детально порівняти два телефони. З іншого боку, враховуючи, що Pixel 8 Pro все ще відстає від S23 Ultra, Samsung справді довелося б поступитися, якби Google взяв гору. Не те щоб новітній Pixel був поганим телефоном, просто здається, що Samsung може запропонувати набагато більше.

Але якщо відкинути потенціал, нам все одно доведеться почекати ще трохи, перш ніж ми зможемо з упевненістю сказати, який телефон буде кращим у нашому протистоянні Samsung Galaxy S24 і Google Pixel 8 Pro.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.