Смартфони

Недорогі смартфони 2023 року: обираємо найкращий телефон до 10 тисяч гривень

Share

Чи повинен смартфон бути дорогим? Наша відповідь – не обов’язково. Головне, щоб у пристрої було все необхідне. Можна не переплачувати за відомий бренд і отримати пристрій з високою продуктивністю.

Іноді флагман розчаровує, а бюджетний варіант підходить за всіма параметрами. Розповідаємо, як правильно вибрати гаджет і не пошкодувати про покупку.

Який смартфон купити у 2023 році

  • Китайський бренд Doogee відомий недорогими смартфонами з хорошим співвідношенням ціни та якості. Компанія випускає пристрої з міцним корпусом і ємною батареєю. Такі надійні телефони сподобаються людям, які ведуть активний спосіб життя – у багатьох моделях є захист від води і зовнішніх пошкоджень.
  • Tecno Spark – лінійка смартфонів від китайського виробника Tecno Mobile. У них гарне співвідношення ціни, якості камери та функціональності.
  • Honor – підрозділ китайської компанії Huawei, яка випускає смартфони, навушники, розумні годинники та інші пристрої. Однією з ключових переваг бренду є поєднання ціни та якості при відмінних технічних параметрах.
  • Huawei Nova – серія сучасних смартфонів від китайської компанії. Пристрої вирізняються сучасним дизайном, чудовими камерами і хорошою продуктивністю за доступною ціною.
  • Galaxy серії A – телефони від Samsung. Гаджети мають стильний дизайн, якісні камери та відмінну продуктивність. Позиціонуються як середній і бюджетний сегмент ринку.

Як купити продуктивний смартфон

Зверніть увагу на такі характеристики:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • головне – процесор, він же чіпсет. Це “мозок” пристрою. Якщо обирати моделі з потужним чипом, робота додатків буде плавною, а реакція на команди швидкою;
  • оперативна пам’ять (RAM) і внутрішній накопичувач (ROM) відіграють важливу роль під час виконання завдань. Великий обсяг оперативної пам’яті дозволяє запускати багато додатків одночасно, а місткий накопичувач – зберігати дані;
  • ємна батарея забезпечує довгий час роботи смартфона без підзарядки. Якщо ви активно використовуєте пристрій, зверніть увагу на величину мА-год (міліампер-годину);
  • тривалий час роботи в режимі очікування – ще один важливий параметр. Такі показники гарантують, що смартфон не розрядиться при невеликому навантаженні або в стані спокою.

Недорогий смартфон Tecno Spark 10 Pro

Смартфон оснащений 8-ядерним процесором MediaTek Helio G88, великим об’ємом оперативної та внутрішньої пам’яті. Підходить для повсякденних завдань, невимогливих аркад і пазлів.

Tecno Spark 10 Pro – смартфон середнього цінового сегмента з 90-герцовим екраном, що забезпечує плавну картинку, і 50-мегапіксельною камерою зі спалахом, завдяки якій виходять чіткі зображення навіть за поганого освітлення.

Батарея ємністю 5000 мА-год забезпечує до трьох днів роботи пристрою в режимі дзвінків і до 12 годин ігор.

З оперативною пам’яттю 8 ГБ можна запускати практично будь-який софт і швидко перемикатися між додатками. Обсягу внутрішнього накопичувача 128 ГБ вистачить для зберігання фотографій, відео, музики та інших даних. Завантажуйте контент, не турбуючись про брак місця.

У комплекті йдуть USB-C кабель і зарядник на 18 Вт. Стиль корпусу нагадує дизайн iPhone – широкі бічні грані, плоскі панелі. Матеріал не ковзає, усі кнопки на одному боці.

Задня панель зроблена зі скла, а бічна рамка – із пластику. Поверхня матова, без блиску – виглядає стильно і дорого.

Бюджетний телефон із чіткою камерою Honor X5 Plus 4/64GB

Honor X5 Plus з процесором на 8 ядер MediaTek Helio G36 і 4 ГБ оперативної пам’яті забезпечує високу продуктивність простих додатків (чати, соцмережі, офісні програми). Цей недорогий смартфон підходить і для багатозадачних дій. Він не зависає, не дратує швидкістю роботи.

Камера робить хороші знімки, є нормальний шестикратний зум і різні режими зйомок. Можна знімати якісні фотографії навіть при поганому освітленні. Доступна зйомка відео у форматі FullHD.

Батарея має ємність 5000 мА-год, завдяки чому заряд тримається до трьох днів при помірному використанні, якщо не грати в ігри. Присутній чип NFC. Пристрій працює швидко, не гальмує і не глючить. У цього телефону 64 ГБ внутрішньої пам’яті, а також слот для SD-карти до 128 ГБ.

Такий смартфон добре підійде для роботи та навчання. Він потужний і стильний, добре справляється з повсякденними завданнями. Екран яскравий, при цьому від матриці IPS не втомлюються очі.

Грані корпусу трохи опуклі, тому гаджет комфортно тримати в руці. Є суміщений лоток для двох SIM-карт, дводіапазонний Wi-Fi – стабільне з’єднання бездротових мереж.

Смартфон із потужною батареєю Huawei Nova Y70 4/128 GB

Екран Huawei Nova Y70 яскравий, камера робить деталізовані знімки, а акумулятор забезпечує довгу роботу. Процесор HiSilicon Kirin 710 гарантує, що пристрій працюватиме швидко.

Телефон з великою ємністю батареї на 6000 мА-год довго тримає заряд, якщо використовується в основному для роботи, дзвінків та інтернету. Зв’язок ловить добре, передача даних здійснюється зі звичайною швидкістю. За відгуками користувачів, відгук сенсора нормальний, сканер відбитка пальця швидкий і зручний (знаходиться на кнопці живлення).

Пристрій заряджається швидко. Недолік – обмежений доступ до додатків, які необхідно завантажувати через App Gallery, і не всі програми доступні в цьому магазині. Але в цілому, софт працює добре, і це згладжує негативні моменти.

Телефон поставляється в стандартній комплектації, але без чохла, захисної плівки або скла. Основна камера в 48 МП робить якісні фотографії та ширококутні знімки, а модуль для вимірювання глибини різкості збагачує функціональність камери. Фронтальна камера на 8 МП підходить для селфі. Якість зображень і звуку при перегляді мультимедійного контенту стандартні – не потрібно напружувати зір і слух, все видно і чутно.

Huawei Nova Y70 являє собою доступний смартфон, орієнтований на молоде покоління. Корпус широкий і великий, але легкий. Задня панель має глянсове лаковане покриття, але вона не ковзає в руці та кишенях.

Недорогий телефон з хорошою камерою Samsung Galaxy A24 4/128GB

Samsung Galaxy A24 – доступний смартфон з 6,5-дюймовим AMOLED-дисплеєм з насиченими кольорами і відмінними кутами огляду. У екрана олеофобне покриття для видалення відбитків.

З головних плюсів – стабільний і економічний чип MediaTek, оптична стабілізація камери, хороша продуктивність для повсякденних завдань. Однак телефон не можна назвати ігровим.

Смартфон поставляється без зарядного пристрою, але в комплекті є USB-кабель і ключ для вилучення SIM-карти. Дисплей має вражаючу яскравість 1000 ніт з автоматичним регулюванням, тому екран добре видно навіть при яскравому сонячному світлі.

Частота оновлення екрана 90 Гц забезпечує плавну анімацію під час прокручування контенту. режим On Display дає змогу відображати на заблокованому екрані годинник і сповіщення.

Samsung Galaxy A24 отримав сучасний процесор MediaTek Helio G99, який підходить для повсякденних завдань і запуску більшості додатків.

Гаджет має стильний і зручний дизайн із глянцевою задньою панеллю і матовими бічними сторонами.

Бюджетний телефон Doogee S61 Pro 8/128GB з міцним корпусом

Doogee S61 Pro – недорогий телефон для використання як у повсякденному житті, так і в умовах активного відпочинку та подорожах.

З цим телефоном ви забудете, що таке сервісний центр. Конструкція пристрою спроектована для екстремальних умов: полювання, риболовля, походи в гори. Телефон має високий ступінь захисту за стандартами IP68, IP69K і MIL-STD-810H, що дає змогу йому витримувати занурення у воду, хімічні впливи, падіння і навіть прямі сонячні промені.

Операційна система Android 12 підтримує всі сучасні додатки. Продуктивний 8-ядерний процесор Helio G35 Octa Core 2.35 GHz забезпечує плавну роботу пристрою без затримок і зависань. Смартфон підтримує NFC і модулі навігації.

Незважаючи на свою стандартну батарею ємністю 5180 мА-год, Doogee S61 Pro може працювати до 2-3 днів у звичайному режимі. Із систем захисту даних – технологія Face ID і сканер відбитка пальця, вбудований у кнопку ввімкнення.

Смартфон обладнаний корисними інструментами: сирена, компас, шумомір, крокомір та інші. Doogee S61 Pro має сенсорний дисплей з технологією IPS, міцним склом, діагоналлю 6 дюймів і співвідношенням сторін 18:9.

В якості камер смартфона встановлені два задніх модулі від SAMSUNG – 48-МП основний і 20-МП нічний, а також фронтальної на 16 МП. Знімки можна робити під водою завдяки спеціальному режиму. У комплекті зі смартфоном йде ремінець, захисна плівка, зарядний пристрій і кабель micro-USB.

Корпус представлений у двох варіантах задньої панелі: з імітацією дерева і напівпрозорою версією, через яку видно декоративну мікросхему.

Висновок

– Якщо потрібна хороша камера за невеликі гроші – Tecno Spark 10 Pro 8/128GB, Samsung Galaxy A24 4/128GB;

– не хочете часто заряджати пристрій – Huawei Nova Y70 4/128 GB;

– необхідний довговічний гаджет з міцним корпусом і екраном – Doogee S61 Pro 8/128GB;

– бажаєте купити недорогий смартфон до 10 тисяч гривень для щоденного використання без наворотів – Tecno Spark 10 Pro 8/128GB.

Дорогий смартфон не завжди означає кращу якість. Вибір продуктивного гаджета залежить від ваших потреб і пріоритетів. Якщо є на роздуми, читайте відгуки, порівнюйте рейтинги та відеоогляди.

Не варто чекати флагманських характеристик від пристрою ціною до 10 000 гривень, але можна знайти телефон з гарною продуктивністю, камерою і батареєю. Якщо процесор, обсяг оперативної пам’яті, якість камери і час автономної роботи вас влаштовують, не обов’язково платити більше за додаткові непотрібні функції.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024