iPhone 16 і iPhone 16 Plus відразу перейдуть на чіп A18

iPhone 16 і iPhone 16 Plus відразу перейдуть на чіп A18
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одним з досить прозорих способів, за допомогою якого Apple в останні роки намагається збільшити середній дохід з одиниці проданого iPhone, є непотрібна диференціація функцій між “ванільними” (читай: дешевшими) iPhone і дорожчим Pro. Дійшло до того, що “ванільні” моделі тепер оснащуються іншими, старішими чіпсетами, щоб заощадити гроші Apple і захистити свою норму прибутку.

Однак це може змінитися наступного року. Згідно з аналітичною запискою Джеффа Пу (Jeff Pu), аналітика, який висвітлює діяльність Apple та її ланцюжка поставок і має пристойний послужний список, надісланою до Haitong International Securities в Гонконзі, всі чотири моделі iPhone 16 будуть працювати на чіпах A18.

Це дуже відрізняється від цьогорічної лінійки, де iPhone 15 і iPhone 15 Plus отримали A16 Bionic, а iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max працюють на чіпі A17 Pro.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, ви думаєте, що Apple нарешті перестане робити можливості чіпсета однією з головних переваг лінійки Pro, але ви помиляєтесь. Хоча всі чотири моделі будуть використовувати чіп A18 у 2024 році, це буде не той самий чіп, як здається, оскільки iPhone 16 та iPhone 16 Plus, як кажуть, поставлятимуться з A18, тоді як iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max матимуть A18 Pro, що, безсумнівно, передбачає більше можливостей.

Зрештою, Apple може просто провести ребрендинг своїх чіпсетів, щоб створити враження, що ванільні iPhone ближчі за апаратними характеристиками до своїх Pro-родичів. Невідомо, наскільки A18 буде відрізнятися від A17 Pro, який використовується в цьогорічних Pro iPhone, але нам доведеться почекати й побачити.

У будь-якому випадку, A18 і A18 Pro будуть вироблятися TSMC за 3-нм техпроцесом другого покоління “N3E”, який буде дешевшим і матиме кращу продуктивність, ніж “N3B”, що використовується для A17 Pro, за словами TSMC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.