Смартфони

7 найдоступніших смартфонів із накопичувачем на 256 ГБ

Share
Час читання: 4 хв.

Колись давно 256 Гбайт вбудованої пам’яті вважалося прерогативою лише флагманських смартфонів. Але часи змінилися, і тепер такий обсяг пам’яті зустрічається і в недорогих гаджетах. Про них ми зараз і розповімо.

З кожним роком додатки та ігри вимагають дедалі більше пам’яті. Збільшується “вага” фотографій, а відеоролики з роздільною здатністю 4К і зовсім майже миттєво можуть “з’їсти” десятки гігабайт вільного місця. На цьому тлі зростає і популярність смартфонів з великим об’ємом пам’яті, і в наш час вже нікого не здивувати бюджетниками з внутрішнім накопичувачем на 128 Гбайт. Але ми вирішили піти трохи далі, підібравши для вас найдоступніші смартфони з накопичувачем на 256 Гбайт. Ви можете здивуватися, але коштують такі моделі зовсім небагато.

TECNO Spark 10 Pro

Практично всі смартфони TECNO можуть похвалитися великим обсягом оперативної та вбудованої пам’яті у поєднанні з дуже демократичним цінником. Але TECNO Spark 10 Pro, мабуть, виділяється навіть на їхньому фоні, ставши одним з найдоступніших смартфонів на ринку з великим накопичувачем на 256 Гбайт. Чи жарт, на момент підготовки статті його можна знайти в магазинах всього за 7-8 тисяч гривень.

Причому за ці гроші ви отримаєте ще й великий 6,78-дюймовий дисплей з підвищеною частотою оновлення 90 Гц, непоганий геймерський чіпсет MediaTek Helio G88, хорошу основну камеру на 50 Мп з просунутим нічним режимом і відмінну фронталку, здатну на дуже гідні селища. Ах так, автономність моделі також не підвела – її акумулятора вистачить на довгий годинник ігор або більше доби відтворення відео.

Xiaomi Redmi 12

Xiaomi Redmi 12 трохи дорожчий за TECNO Spark 10 Pro, але в смартфоні встановлений навіть трохи більший екран на AMOLED-матриці з частотою оновлення 90 Гц, а серед тильних камер гаджета з’явився непоганий ширик на 8 Мп, який може стати у нагоді всім любителям мобільної фотографії. А ось фронтальна камера пристрою виявилася помітно гіршою, ніж у розробки TECNO.

У всьому іншому гаджети дуже схожі. Xiaomi Redmi 12 також використовує чіпсет MediaTek Helio G88 з 8 Гбайт оперативної та 256 Гбайт вбудованої пам’яті, а його акумулятор має ємність 5000 мАг та підтримує швидку зарядку потужністю 18 Вт. Його вистачить до 23 днів роботи в режимі очікування, до 16 години відео або до 37 годин дзвінків.

Infinix NOTE 30i

Занадто великий екран може не сподобатися багатьом користувачам, і на цей випадок в асортименті Infinix є смартфон NOTE 30i. Він також пропонує поєднання з 8 Гбайт оперативної пам’яті та внутрішнього накопичувача на 256 Гбайт, але його AMOLED-екран має куди меншу діагональ 6,66 дюйма. Щоправда, і частота поновлення у нього обмежена стандартними 60 Гц.

У смартфоні встановлена ​​лише одна повноцінна задня камера на 64 Мп, але знімає вона, до речі, напрочуд непогано. Фронталка гаджета має 16-Мп роздільну здатність, а його акумулятор на 5000 мАг доповнюється швидкою зарядкою потужністю 33 Вт. Повного заряду батареї вистачить приблизно на 16 годин відео або добу роботи в режимі читання.

realme C55

realme C55 відмінно підійде всім, хто шукає добре збалансований смартфон із мінімумом недоліків. Адже тут є і відмінний дисплей з підвищеною герцовкою, і сповна спритний чіпсет з великим обсягом оперативної та вбудованої пам’яті, і світлосильна основна камера, яка не підведе ні вдень, ні вночі.

Місткість акумулятора телефону цілком типова для сучасних реалій – 5000 мАг, а ось швидка зарядка тут зовсім не для галочки. Вона пропонує потужність 33 Вт і може повністю зарядити смартфон лише за 70 хвилин. Для настільки недорогого телефону – це справді чудово. 

POCO M5s

POCO M5s побудований на продуктивному чіпсеті MediaTek Helio G95 з 8 Гбайт оперативної та 256 Гбайт вбудованої пам’яті і цілком міг би ставитися до геймерських пристроїв, якби не невисока частота оновлення екрана в 60 Гц. Сам екран, до речі, побудований на AMOLED-матриці та має невелику діагональ 6,43 дюйми.

Є що запропонувати телефону та любителям мобільної фотографії. Він отримав непоганий набір з основного 64-Мп сенсора з гарною якістю зйомки та 8-Мп ширококутної камери. На місці та ємний акумулятор на 5000 мАч із швидкою зарядкою потужністю 33 Вт. З її допомогою на повну зарядку моделі йде близько 1,5 години.

Huawei NOVA Y9

Huawei NOVA Y91 створений для тих, кому потрібен смартфон з величезним екраном. Його діагональ досягає 6,95 дюйми. Але, звичайно, такий дисплей потрібно чимось живити, і виробник, безперечно, не поскупився наділивши гаджет надємним акумулятором на 7000 мАг. Його вистачить майже на 30 годин відтворення відео! Ну а для того, щоб занурення у фільм чи гру було максимально повним, телефон оснастили гучними стереодинаміками з імерсивним звуком.

Крім цього, в телефоні встановлений енергоефективний, але досить спритний чіпсет Qualcomm Snapdragon 680 з 8 Гбайт ОЗП і 256 Гбайт вбудованої пам’яті, а його основна камера має 50-Мп дозвіл. Підкачала, хіба що, 8-Мп фронталка, але при хорошому освітленні вона здатна робити цілком якісні селфі.

realme 11

Ну а завершує нашу добірку недорогих смартфонів з великим об’ємом realme 11 пам’яті. Гаджет отримав найпотужніший у своєму сегменті чіпсет MediaTek Helio G99 ігрового рівня. Він доповнюється 8 Гб оперативної пам’яті, яку можна збільшити ще на 8 Гб за рахунок вбудованого накопичувача. Останній, до речі, теж дуже великий – 256 Гбайт.

Телефон пропонує невеликий 6,4-дюймовий AMOLED-дисплей з високою яскравістю до 1000 нит, якої має вистачити для комфортної роботи навіть під яскравим сонцем. Його основна камера може похвалитися високою роздільною здатністю 108 Мп з 3-кратним цифровим зумом практично без втрати якості, а ширококутну камеру успішно замінює панорамний режим зйомки. Не менш важливим є і те, що він підтримує швидку зарядку потужністю 67 Вт. З її допомогою на повну зарядку моделі йде всього 50 хвилин.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024