Android 14 проти iOS 17: подібності, мінуси та плюси кожної з них

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувачі айфонів і Android-смартфонів стежать за останніми версіями операційних систем. У цій статті я поговорю про iOS 17 і Android 14. Почнемо з першої.

iOS 17

Одна з цікавих фішок iOS 17 – “Режим очікування”. Якщо перевернути iPhone на бік під час заряджання, то можна переглядати важливу інформацію у форматі “Always-On Display”.

Варіанти використання:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Годинник на тумбочці біля ліжка;
  • Перегляд фото;
  • Управління музикою;
  • І інші формати.

Як активувати режим очікування?

  • Підключити iPhone до зарядки і повернути на бік;
  • Натиснути на бічну кнопку;
  • Для переходу між віджетами потрібно робити свайпи вліво або вправо. А якщо хочеться поміняти дизайн, то треба свайпати вгору і вниз;
  • Якщо ввімкнено нічний режим, то екран підлаштується під слабке освітлення і елементи інтерфейсу будуть у червоному кольорі.
  • Функція “Режим очікування” запам’ятовує ваші вподобання, тому на приліжковій тумбі iPhone виступить у ролі годинника з будильником, а на кухонному столі – як рамка для сімейних фото.

Інтерактивні віджети

Тепер можна просто торкнутися віджета, щоб виконати корисну дію: відзначити виконані справи в списку, відрегулювати світло у вітальні та ввімкнути новий випуск улюбленого подкасту.

Постери контактів

Тепер ви можете самі контролювати, яке буде зображення на екрані людини, якій ви телефонуєте. Для цього треба вибрати заздалегідь вибрати постер. Інструкція є на офіційному сайті Apple.

Текст автовідповідача

Буває таке, що хтось телефонує вам, але відповісти в цей момент не можна. Тому в справу вступає автовідповідач. А щоб одразу дізнатися, з якого питання вам телефонували, текст людини, яка вам телефонувала, з’явиться на екрані, і прослуховувати аудіоповідомлення не знадобиться.

Обмін номером телефону, адресою та постерами контактів через AirDrop
Тепер можна піднести Айфони один до одного для швидкого обміну номерами, електронною поштою і постерами контакту.

Що на картинці?

Зупиняйте відео на будь-якому кадрі та шукайте предмети на ньому за допомогою штучного інтелекту. Один із прикладів – знайти рецепти побаченої страви.

Функція “Що на картинці?” працює на фото і відео.

Здоров’я

Тепер можна стежити за настроєм і зберігати емоційну стабільність. Також користувачі iOS 17 можуть звернутися до статей і способів оцінки свого психологічного здоров’я. Це допоможе визначити, чи потрібно звертатися до лікаря.

Apple Fitness+

Із застосунком Apple Fitness+ можна створити персональний план тренувань, а також дивитися за результатами друзів та їхніми нагородами.

Android 14

Перша фішка Android 14 – це знімки і відео у форматі UltraHDR, але тільки на тих пристроях, чиї камери і процесори підтримують таку роздільну здатність.

Друга фішка Android 14 це монохромна тема для робочого столу і додатків.

Третя фішка – кастомізація екрана блокування.

А якщо не подобаються шпалери, то можна запросити нові у ШІ.

Якщо хочете втиснути Android-смартфон в екосистему з ПК, то можна використовувати мобільний пристрій як веб-камеру.

Плюси і мінуси iOS 17 і Android 14

Користувацький інтерфейс і дизайн: у iOS більше варіантів кастомізації та персоналізації девайса, а в Android гнучкіші налаштування;
Приватність: Apple суворо ставиться до перевірки застосунків для App Store, а Google забороняє встановлення застосунків для Android 5.1 і нижче;
Продуктивність: оптимізація iOS для ігор, використання машинного навчання для введення повідомлень через клавіатуру. Android 14 обіцяє більш швидке завантаження додатків, підвищену енергоефективність та оптимізацію ОС;
Екосистема: Інтеграція із західними соцмережами і нативні застосунки на кшталт iCloud, Apple Pay і Siri. Android 14 обіцяє поглиблену інтеграцію з сервісами Google і допомогу від Google Асистента;
ШІ та голосові помічники: Постійні оновлення голосового помічника Siri в iOS 17. Google Асистент дає змогу записувати дзвінки і створювати плани в календарі;
Енергоефективність: у iOS 17 та Айфонів довше життя від одного заряду, ніж у Android 14.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.