Apple A17 Pro виявився дешевшим за топовий чіп Snapdragon 8 Gen 2

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple A17 Pro став першим у світі процесором, виконаним за 3-нм техпроцесом. Як стало відомо, його виробництво обходиться “яблучній” компанії значно дорожче, ніж у випадку з попереднім A16 Bionic, але водночас він дешевший за флагманський чип від Qualcomm.

За інформацією японського видання Nikkei Asia, виробництво одного процесора A17 Pro обходиться Apple приблизно в 130 доларів. Для порівняння, виробнича вартість A16 Bionic, встановленого в iPhone 14 Pro і iPhone 15, становить близько 110 доларів – на 15% менше. Зазначається, що різниця не така велика з урахуванням найпередовішого техпроцесу і проблем, з якими, за чутками, зіткнулася TSMC – тайванська компанія, що займається випуском чіпів для Apple.

Куди цікавіше, що флагманський процесор Snapdragon 8 Gen 2 від Qualcomm обходиться виробникам смартфонів за ціною 160 доларів за одиницю – на 23% дорожче, як порівняти з A17 Pro. Водночас уже є інформація, що новий Snapdragon 8 Gen 3 буде ще дорожчим за попередника, що ставить вендерів у складне становище – менше заробляти з продажів смартфонів або підвищувати ціни на них.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.