Xiaomi створює заміну Android: що відомо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Плани компанії Xiaomi з розробки власної операційної системи викликали питання про її взаємини з Android. Однак нові подробиці дають змогу припустити, що самостійно розроблена Xiaomi система MIOS нагадуватиме HarmonyOS компанії Huawei, пише MyDrivers.

MIOS буде підтримувати смартфони, IoT-пристрої та інші елементи екосистеми, утворюючи комплексну платформу для широкого спектра продуктів, зокрема для майбутнього виходу Xiaomi в автомобільний сектор.

Незважаючи на те, що реліз очікується вже наприкінці цього року, MIOS, найімовірніше, піддадуть ретельному аналізу на предмет можливої схожості з Android.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перехід на систему власної розробки узгоджується з нещодавніми зусиллями Xiaomi із залучення талановитих фахівців для створення власних чіпів і пристроїв. Раніше, у листопаді 2022 року, компанія Xiaomi зареєструвала домен mios.cn, натякаючи на свої наміри створити спеціалізовану екосистему.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.