iPhone 16 Pro підтримуватиме “розширений 5G” завдяки модему Qualcomm Snapdragon X75

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами технологічного аналітика Джеффа Пу, наступне покоління iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max буде оснащене новітнім стільниковим модемом від Qualcomm, що забезпечить більш швидкий та енергоефективний 5G-зв’язок для цих пристроїв.

У своїй аналітичній замітці, опублікованій цього тижня інвестиційною компанією Haitong International Securities, Пу розповів, що iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max будуть оснащені модемом Snapdragon X75. Однак він очікує, що в стандартних моделях iPhone 16 і iPhone 16 Plus буде використовуватися модем Snapdragon X70, що застосовувався для всієї лінійки iPhone 15. Зазвичай Apple використовує один і той самий модем Qualcomm у всіх моделях iPhone кожного покоління, за винятком бюджетних iPhone SE, тож цей крок може стати зміною в стратегії компанії.

Модем Snapdragon X75, анонсований у лютому 2023 року, вирізняється поліпшеною агрегацією операторів зв’язку та іншими технологічними вдосконаленнями, що забезпечують вищу швидкість завантаження і вивантаження даних 5G, порівнюючи з X70.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними The Verge, об’єднаний приймач-передавач модему, що працює в діапазоні мм-хвиль і в діапазоні sub-6GHz, займає на 25% менше місця на друкованій платі та споживає на 20% менше енергії.

Snapdragon X75 також підтримує новітній стандарт 5G Advanced, який називають “наступною фазою 5G” і “еволюцією до 6G”. Стандарт 5G Advanced міститиме вдосконалення в галузі штучного інтелекту і машинного навчання для підвищення продуктивності 5G, а також дасть змогу поширити 5G на додаткові типи пристроїв і сценарії використання.

Ймовірно, Apple рекламуватиме моделі iPhone 16 Pro як такі, що володіють підтримкою 5G Advanced, подібно до того, як у 2015 році iPhone 6s отримав підтримку технології LTE Advanced.

З чуток, компанія працює над створенням власного 5G-модема для iPhone з 2018 року, проте проєкт зіткнувся з труднощами в розробці, і анонс його очікується не раніше 2025 року. Тим часом Apple продовжила угоду з Qualcomm на постачання 5G-модемів до 2026 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.