Власники пристроїв Google Pixel безкоштовно отримають усі ці чудові нові функції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайно, нові флагманські телефони Pixel 8 викликають захват, але для тих, хто не може дозволити собі оновлення, теж є хороші новини. Пристрої Pixel отримали велике оновлення, яке принесе з собою всілякі нові функції для таких старих пристроїв, як Pixel 4a 5G.

Оскільки апаратне забезпечення практично досягло максимального рівня розвитку, програмне забезпечення – це та сфера, де значні поліпшення і функції можуть мати величезне значення, і поява Android 14 означає, що мільйони пристроїв Pixel отримають безкоштовне оновлення, яке почне поширюватися відсьогодні.

Деякі функції обмежені певними пристроями, але ми повідомимо вам про ці обмеження в міру просування, але ось найважливіші оновлення в останній порції функцій для Pixel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Користувацький екран блокування

Персоналізація завжди була невід’ємною частиною Android, і в Android 14 ви зможете ще більше налаштувати екран блокування за допомогою нового набору користувацьких годинників і шпалер. Крім того, можна змінити швидкі дії, відображення повідомлень та інформацію Smartspace.

Крім екрана блокування, нові монохроматичні теми підійдуть тим, хто хоче спокійного і менш напруженого стилю в усьому інтерфейсі. Нижче показана версія для Pixel 8.

Доступно для Pixel 4a 5G і пізніших версій.

Нова камера Pixel

Додаток камери, ймовірно, є одним з найбільш відвідуваних усіма нами, і в останній версії Android 14 він отримав новий інтерфейс. За словами Google, завдяки новим кнопкам у нижній частині додатка можна легко перемикатися між улюбленими режимами фото- та відеозйомки.

Робота із зображеннями у форматі RAW
З камерою також пов’язаний особливий фінт для ентузіастів – можливість відкривати RAW-зображення в улюбленому додатку для редагування прямо з Google Photos.

Доступно на телефонах Pixel 6 і пізніших версіях, а також на планшеті Pixel Tablet.

Режим перекладача на Pixel Fold

Ця функція трохи нішева, але якщо ви стали володарем “книжки” від Google і спілкуєтеся з людиною, яка розмовляє іншою мовою, то режим перекладача на двох екранах дасть вам змогу легко вести бесіду віч-на-віч.

Він використовує внутрішній і зовнішній дисплеї для відображення розмови, що перекладається, в режимі реального часу, тому вам не доведеться постійно змінювати екран на інший.

Більш ефективна зарядка

Дуже неприємно підключати телефон або планшет до мережі, а через деякий час виявити, що він майже не зарядився. Тепер Pixel буде повідомляти вас про те, що використовуваний адаптер живлення або кабель заряджається повільно або не заряджається зовсім.

Доступно для Pixel 6 і новіше, а також для планшетів Pixel.

Економія заряду батареї

Android 14 також допоможе продовжити термін служби завдяки оновленій функції Battery Saver, яка дає змогу бачити, що саме обмежується, та обирати важливі додатки, які можна дозволити запускати під час увімкнення Extreme Battery Saver.

Обидва режими супроводжуватимуться сповіщеннями при досягненні рівня заряду 20 і 10%.

Синергія пристроїв

Якщо у вас є пристрій з ChromeOS (наприклад, Chromebook), то він буде краще працювати з Pixel, оскільки ви зможете почати роботу з додатками на телефоні, а потім плавно перейти на Chromebook. За словами представників Google, ви також зможете обмінюватися повідомленнями та виконувати інші дії, наприклад, перевіряти доставку їжі.

Оновлення Pixel Tablet

Спеціально для планшета Pixel Tablet було випущено кілька оновлень, починаючи з режиму для дітей під назвою Kids Space. У ньому є зручна панель навігації, а також “якісний контент”.

А коли планшет перебуває в доці, можна попросити Google Assistant відтворити подкаст або прослухати новини. Наприклад, “Привіт, Google, увімкни подкаст Made By Google” або “Привіт, Google, увімкни новини”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.