Google постачає Android 14 з набором додаткових опцій налаштування

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Оновлення Google також включають бонусні функції для телефонів і планшетів Pixel. Оновлення буде випущено для пристроїв Android інших виробників пізніше.

Реклама

В останній версії Android з’явилися як нові віджети екрана блокування, так і новий набір блокувань для деяких ваших даних.

І, як і в попередніх оновленнях, більшості користувачів мобільної операційної системи Google доведеться зачекати, щоб побачити, який вигляд ці функції матимуть на їхніх власних пристроях.Android 14, випущений у середу, схоже, наслідує приклад минулорічного Android 13 і пропонує набір оновлених функцій.

Заголовок у повідомленні Google від віцепрезидента з інженерних питань Дейва Берка свідчить: “Більше можливостей налаштування, контролю та спеціальних можливостей”. Найпомітніші параметри налаштування – основна частина презентації Google для Android 14 на конференції розробників I/O у травні цього року – визначають зовнішній вигляд і роботу екранів блокування. Наприклад, ви зможете переробити свій, вибравши один із нових шаблонів Google, а потім змінивши його макет, щоб додати користувацькі ярлики для будь-яких застосунків, до яких ви захочете під’єднатися після розблокування телефону.

У повідомленні Берка також зазначається, що нові шаблони можуть використовувати процедури штучного інтелекту для реагування на мінливі умови: “Наприклад, якщо погода раптово погіршиться, віджет погоди на екрані блокування стане помітнішим”. Тим часом додатки для здоров’я та медичні додатки зможуть зберігати ваші дані в новому застосунку Health Connect, який, за словами Google, “надійно зашифрований на вашому телефоні, що гарантує, що Google або будь-хто інший не зможе побачити або використати його для будь-яких інших цілей”. Дві інші функції конфіденційності дадуть вам змогу додатково контролювати, яка частина вашої інформації потрапляє до окремих застосунків.

Елементи управління відстеженням місця розташування, які Google значно посилив останніми роками, тепер включатимуть повідомлення, якщо розробник застосунку повідомив Google, що він може передавати дані про місцезнаходження третім особам. А в окремому повідомленні для розробників наголошується, що Android 14 дасть вам змогу відповідати на запит додатка про доступ до ваших фотографій і відео, обмежуючи цей доступ обраними вами фотографіями та кліпами. Функція Health Connect в Android 14 слугує своєрідним сховищем даних, зібраних додатками для охорони здоров’я, що підтримують цю функцію.

Але, незважаючи на нещодавні зміни, Android, як і раніше, не має такого всеосяжного захисту конфіденційності, як сувора прозорість відстеження застосунків Apple, яка вимагає, щоб додатки отримували ваш дозвіл, перш ніж переглядати, що ви робите в додатках і на сайтах інших компаній. У цьому повідомленні розробника також висвітлюється функція Android 14, на яку так чекали користувачі сторонніх менеджерів паролів: можливість зберігати паролі для сайтів, які пропонують це безпечніше оновлення, порівнюючи з паролями.

І, як рекламувала Google, коли вона вперше презентувала попередній перегляд Android 14 для розробників у лютому, у цьому випуску додано нові можливості для людей з обмеженою видимістю або слухом, як-от швидші способи збільшення тексту без надмірно великих заголовків, а також можливість заміни звукових сповіщень, підсвічуючи передній екран або задню камеру “флеш-сповіщеннями”.

Відповідно до історії оновлень Android, телефони Google Pixel, які постачаються без програмних доповнень і часто відверто роздуті порівняно з телефонами Android сторонніх виробників, мають побачити це оновлення, починаючи відсьогодні. У повідомленні Google йдеться про те, що “інші ваші улюблені пристрої Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo і Xiaomi” повинні отримати Android 14 пізніше цього року.

Крім того, пристрої Pixel отримують кілька нових додаткових функцій, характерних виключно для цієї лінійки телефонів і планшетів. Додаток Camera не тільки підтримує “Ultra HDR” в Android 14, режим із глибшими кольорами, ніж у звичайного старого HDR (високий динамічний діапазон), але також постачається з переробленим інтерфейсом, який спрощує перемикання між режимами фото та відео.

У Pixel Fold Android 14 надаватиме “режим перекладача” з двома екранами, який використовує додаткові дисплеї цього складного телефону. Наприклад, ви можете відобразити на зовнішньому екрані перекладену версію тексту, введеного вами на внутрішньому екрані.

Android 14 використовує зовнішній екран Pixel Fold для трансляції в реальному часі.

Ще одне нещодавнє доповнення до лінійки Pixel, Pixel Tablet, отримало оновлення для Google Kids Space – режиму “передай свій пристрій дитині”, який залишається прикро неповним на мобільних пристроях Apple, – щоб спростити перемикання між будь-якими додатками, які ви дозволили використовувати.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ