Смартфони

Потрібно брати вже: топ-5 найкращих смартфонів до 10 тисяч гривень

Share
Час читання: 4 хв.

За останні кілька років виробникам смартфонів вдалося вивести бюджетні моделі на новий рівень – уже більшість із них має чудові екрани, адекватні фотоможливості та гідну продуктивність. Але який краще взяти? Ми зібрали п’ять найкращих варіантів, на які обов’язково варто звернути увагу – посилання на вас чекають внизу.

Важливо: всі ціни вказані на момент складання замітки і для Москви – жителі інших регіонів можуть переключитися на столицю і перевірити можливість оформлення доставки.

5) Vivo Y35

Недооцінений бюджетник надійного бренду з адекватними для свого класу спеками. Чим він крутий? Перш за все, екраном – у ньому встановлено приємний 90-герцовий IPS-дисплей на 6.58 дюйма з роздільною здатністю Full HD+ і яскравістю 550 ніт. При цьому немає проблем із продуктивністю – гаджет працює на чипі Snapdragon 680, потужності якого достатньо для стабільної роботи системи та казуального геймінгу. Фотоможливості пристрою теж вражають – у нього при собі 16-мегапіксельна селфі-камера і блок із трьома модулями на 50+2+2 мегапікселів. Для базових знімків і відеодзвінків – саме те. Але це ще не все – девайс обладнаний акумулятором на 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки на 44 Вт. З інших ніштяків – захист IP54, 3.5-мм мініджек для навушників, окремий слот microSD, NFC-модуль і реверсивна дротова зарядка. Ультрадоступне рішення для максимально економних.

4) Xiaomi Poco M5s

Збалансований девайс народного бренду з крутими камерами. На відміну від попереднього лота “еска” володіє 6.43-дюймовим AMOLED-екраном з підтримкою Always-On Display і яскравістю 1100 ніт – користуватися таким буде комфортно навіть у сонячну погоду. При цьому проблем з ШІМ теж немає – спасибі за це фічі DC Dimming. Базується народний хіт на чипі MediaTek Helio G95 – його потужності також більш ніж достатньо для повсякденних завдань і геймінгу на мінімалках. Але головна фішка смарта в іншому – в ньому встановлено круте комбо камер на 13 і 64 + 8 + 2 + 2 мегапікселів, здатне видавати пристойні фото і відео при достатньому освітленні. З іншими спеками теж все гуд – у “ески” при собі акумулятор на 5000 мАг з підтримкою 33-ватної зарядки, NFC-модуль, ІЧ-порт, 3.5-мм мініджек для навушників, стереодинаміки, захист IP53 і окремий слот microSD. Якщо вам потрібен бюджетний смартфон з адекватними камерами, то сміливо беріть цей лот.

3) Infinix Note 30

Надзвичайно цікава новинка від швидкозростаючого китайського бренду. “Ноут” перевершує попередні лоти відразу за кількома параметрами. Якими? По-перше, у нього 120-герцовий IPS-дисплей на 6.78 дюйма з піковою яскравістю 580 ніт – він більший і плавніший, ніж у конкурентів. По-друге, продуктивністю девайс забезпечує спритний чип MediaTek Helio G99 – крім стабільної роботи системи можна розраховувати і на геймінг на середніх налаштуваннях графіки. До того ж навіть у базовому конфігурації смарт отримав 8/128 Гбайт пам’яті – шикарно. По-третє, гаджет відмінно тримає заряд завдяки акумулятору на 5000 мАг і підтримує швидку зарядку потужністю 45 Вт. До додаткових плюсів можна віднести нормальні камери на 16 і 64+2 мегапікселів, стереодинаміки JBL, окремий слот microSD і NFC-модуль. Беріть, якщо вам потрібно максимум продуктивності за мінімальною ціною.

2) Tecno Camon 19 Pro


Найкращий бюджетний камерофон на ринку. Чим він виділяється? Зрозуміло, оптикою – крім потужної 32-мегапіксельної фронталки в ньому встановлений блок із трьома модулями з 64-мегапіксельного головного датчика з оптостабом і лазерним автофокусом, 50-мегапіксельного телефотооб’єктива з 2-кратним оптичним зумом і 2-мегапіксельного датчика глибини. До рівня фотофлагманів “прошка” не дотягує, однак у своєму ціновому сегменті з легкістю випереджає конкурентів. До речі, інші спеки теж не підвели – смарт отримав великий 120-герцовий IPS-екран на 6.8 дюйма, перевірений чип MediaTek Helio G96, одразу 8/128 Гбайт пам’яті і придатний акумулятор на 5000 мАгод з підтримкою 33-ватного адаптера. Інші ніштяки теж передбачені – є NFC-модуль, слот microSD і 3.5-мм мініджек для навушників. Супервигідний варіант для любителів познімати.

1) Realme 10

“Десятку” заслужено можна назвати найбільш збалансованим бюджетником на ринку. Чому? У ній відмінно поєднуються стильний дизайн, крутий екран, оптимальне залізо і солідна автономність. Дивимося спеки – девайс отримав 90-герцовий AMOLED-екран на 6.4 дюйма з яскравістю 1000 ніт, чип MediaTek Helio G99, камери на 16 і 50+2 мегапікселів, а також батарею на 5000 мАг з підтримкою швидкої зарядки на 30 Вт. Простими словами – потужності смартфона вистачить і для середнього геймінгу, камери знімають відмінно при достатньому освітленні, а проситися на заряд гаджет буде хіба що раз на день. Не забуваємо і про інші навороти пристрою у вигляді NFC, 3.5-мм мініджека і окремого слота microSD. Справжній топ за свої гроші.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Наступна функція безпеки WhatsApp виділятиме небезпечні посилання перед натисканням

    Незабаром WhatsApp запровадить нову функцію, яка дозволить користувачам виявляти небезпечні посилання ще до їх відкриття.…

    28.09.2024

    Core i5-13400 порівняли з i7-12700K в іграх в 2024 р.

    У 2024 році було проведено порівняння продуктивності процесорів Core i5-13400 та Core i7-12700K. Тестування відбулося…

    28.09.2024

    WordPress заблокувала доступ серверів WP Engine до свого ресурсу

    Видання The Register повідомило про конфлікт, який стався між системою управління контентом (CMS) WordPress та…

    28.09.2024

    Apple Vision Pro 2 надійде в масове виробництво у другій половині 2025 року

    Apple планує випустити друге покоління своїх AR-гарнітур під назвою Apple Vision Pro 2. Незважаючи на…

    28.09.2024

    Galaxy S25 Ultra може отримати 16 ГБ оперативної пам’яті

    На початку серпня Samsung оголосила про початок виробництва найтонших чіпів пам'яті для мобільних пристроїв, які…

    28.09.2024

    Samsung Galaxy S24 FE здатний знімати в режимі 8K/30 FPS

    26 вересня 2024 року відбулася презентація Samsung Galaxy S24 FE — найбільш доступного смартфона в…

    27.09.2024