Смартфони

Смартфони осені 2023 року: найцікавіші новинки

Share

Щоосені на ринку з’являється безліч цікавих смартфонів. Про найкращі з них ми зараз і розповімо, ну а ви зможете вибрати той гаджет, який сподобається вам найбільше.

Осінь – це особлива пора року, коли виробники в єдиному пориві виводять на ринок масу цікавих смартфонів. І, якщо ви любите всілякі новинки, також як ми, ця стаття для вас. Розповідаємо про найкращі смартфони, що з’явилися на ринку цієї осені. У нашій добірці представлені і недорогі гаджети, і міцні середнячки, і, звісно, флагманські смартфони з найбільш просунутими можливостями.

Honor 90

У Honor 90 багато сильних сторін, але найголовніша з них, мабуть, – це відмінний баланс ціни і можливостей. За цілком розумні гроші смартфон пропонує чудовий AMOLED-дисплей флагманського рівня з високою роздільною здатністю, чудовим перенесенням кольорів, яскравістю до 1600 ніт і просто гігантською частотою ШІМ 3840 Гц, що гарантує комфорт його використання навіть людьми, вкрай чутливими до мерехтіння AMOLED-екранів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вражають і камери телефону. Його основний сенсор має 200-Мп роздільну здатність і пропонує відмінну якість зйомки і вдень, і вночі, а також забезпечує цілком пристойний зум до 2х. З ним сусідить якісна ширококутна 12-Мп камера. На висоті і його 50-Мп фронталка. Щодо продуктивності, то її цілком вистачає практично на будь-які ресурсомісткі ігри на кшталт Genshin Impact.

Infinix GT 10 Pro

Infinix GT 10 Pro став першим дійсно ігровим смартфоном бренду. Але примітний він не тільки цим, а ще й своїм дуже незвичайним дизайном, який напевно припаде до душі всім шанувальникам кіберпанку. Його задня панель створює ілюзію прозорого корпусу, та й фірмові шпалери телефону виконані в єдиному з нею техно-стилі.

Є у смартфона і всі риси геймерського пристрою. Це і продуктивний чипсет MediaTek Dimensity 8050 з просунутою системою охолодження, і великий AMOLED-дисплей з високою герцовою частотою 120 Гц, і 4D лінійний вібромотор, з яким ви будете відчувати кожен крок, удар і рух у грі. Ну і який ігровий смартфон без якісного звуку? Тут встановлені стереодинаміки з DTS і сертифікацією Hi-Res Audio.

realme 11

Смартфони номерної серії realme завжди пропонують щось особливе. Деякі моделі мають свої власні унікальні “фішки”, а інші – на кшталт realme 11 – можуть похизуватися відмінно збалансованими можливостями за вкрай невисокої ціни. Ну а який ще смартфон пропонує 108-Мп камеру, ємний накопичувач на 256 Гбайт і 67-Вт швидку зарядку всього за 12 000 грн?

Ну а крім цього в телефоні встановлено невеликий 6,4-дюймовий IPS-дисплей. Його чипсет MediaTek Helio G99 легко впорається і з офісними програмами, і з веб-серфінгом, і з іграми на кшталт PUBG або Call of Duty. Трохи засмучує, хіба що, відсутність хоч якогось захисту від води, але в цій ціновій категорії просто не можна отримати все й одразу. Чим ще цікавий цей гаджет? Розповідаємо про це в нашому огляді.

Samsung Galaxy S23 FE

Але який же топ найкращих смартфонів осені 2023 року без свіжого “фанатського” смартфона Samsung Galaxy S23 FE. Смартфони цієї лінійки завжди коштували набагато дешевше “справжніх” флагманів корейців, але пропонували деякі їхні флагманські функції. І це повною мірою стосується Galaxy S23 FE, який дебютував восени.

Телефон отримав якісний дисплей Dynamic AMOLED 2x з частотою оновлення до 120 Гц. Він побудований на флагманському чипсеті Exynos 2200, який завдяки випарній камері, що збільшилася майже в 4 рази, виявився позбавлений проблем з перегрівом, характерних для не найвдалішого Galaxy S21 FE. Що до камер, то тут встановлений без перебільшення флагманський набір з основного 50-Мп сенсора, ширококутної 12-Мп камери і 8-Мп телевіка. Чудове поєднання для любителів мобільної фотографії.

Xiaomi 13T і Xiaomi 13T Pro


Не менш цікавий вигляд мають і свіжі смартфони Xiaomi 13T і Xiaomi 13T Pro. Вони обидва оснащуються великим OLED-дисплеєм з високою роздільною здатністю 2712×1220 пікселів і частотою оновлення до 144 Гц, пропонують ємний акумулятор на 5000 мАг і використовують набір з основної 50-Мп камери з оптичною стабілізацією, чудового телевіка з роздільною здатністю 50 Мп і 2-кратним оптичним зумом і 12-Мп ширококутної камери.

Xiaomi 13T Pro відрізняється від молодшого представника серії продуктивнішим чипсетом MediaTek Dimensity 9200+ проти Dimensity 8200-Ultra у Xiaomi 13T, більшим об’ємом пам’яті і більш швидкою 120-Вт зарядкою, здатною повністю зарядити його акумулятор всього за 19 хвилин. У 67-ватної зарядки звичайного Xiaomi 13T на це йде 42 хвилини. Якщо ж ці переваги Xiaomi 13T Pro для вас не мають особливого значення, сміливо беріть Xiaomi 13T – ви заощадите близько 10 000 гривень.

Лінійка iPhone 15

Лінійка iPhone 15 принесла з собою одразу кілька цікавих нововведень, але найбільш обговорюваним з них став роз’єм USB Type-C, який нарешті з’явився в гаджеті купертинівців. Втім, Apple не була б сама собою, якби не обмежила швидкість його роботи 480 Мбіт/с у молодших iPhone 15 і iPhone 15 Plus. І хоча в старших iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max з цим все добре – в них використовується USB-C 3.2 Gen 2 зі швидкістю до 10 Гбіт/с, комплектний кабель смартфонів підтримує все ті ж 480 Мбіт/с. Якщо ж ви захочете отримати заявлені 10 Гбіт/с, доведеться платити за дорогий фірмовий кабель.

Серед інших нововведень лінійки можна відзначити традиційно продуктивніший фірмовий чипсет нового покоління, якіснішу основну 48-Мп камеру в iPhone 15 і iPhone 15 Plus, перископічний телеоб’єктив із 5-кратним оптичним зумом у моделі Pro Max і корпус із титанового сплаву в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Google Pixel 8 і 8 Pro

Ну а завершити наш топ варто ще парою яскравих новинок цієї осені – смартфонів Google Pixel 8 і 8 Pro. Їхнім “серцем” стала однокристальна система Tensor G3 з незвичайною архітектурою з 9 ядрами, розроблена з акцентом на нейромережі. У підсумку, продуктивність смартфонів в операціях з алгоритмами штучного інтелекту зросла вдвічі, а самі телефони отримали одразу кілька цікавих ШІ-функцій. Серед них можливість виправлення помилок у повідомленнях, поліпшене розпізнавання голосового введення, можливість створювати стислу вижимку тексту на веб-сторінках і вирізати звуки з відео.

І, звісно, такі флагмани, як Pixel 8 і 8 Pro, не могли обійтися без якісних OLED LTPO дисплеїв з високою частотою оновлення 120 Гц і відмінних камер. Особливо ж вражають камери старшої моделі, у якій є і основний сенсор на 50 Мп, і 48-Мп ширик, і телевік з такою ж роздільною здатністю і 5-кратним оптичним зумом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Нові iPad Pro не отримали головну фішку OLED-дисплеїв

    Компанія Apple нарешті зважилася оснастити свої професійні планшети матрицею нового типу, але чомусь обмежила її…

    08.05.2024

    Apple винайшла розумну прищіпку

    Apple отримала патент на «пристрій з спрямованим звуком». Вперше компанія подала заявку на реєстрацію цього…

    08.05.2024

    Глобальний запуск пристроїв Huawei у Дубаї: що показали

    7 травня в Дубаї пройшов глобальний запуск нових пристроїв Huawei, на якому було представлено смарт-годинник…

    08.05.2024

    Представлена ​​перша домашня камера Xiaomi з 8-мегапіксельним датчиком, HyperOS та локальними ШІ-функціями

    Xiaomi зробила шанувальникам новітню пропозицію для домашньої безпеки - Xiaomi Smart Camera C700. Ця флагманська…

    08.05.2024

    Що потрібно враховувати при покупці процесора у 2024 році – поради експертів

    У пошуках нового процесора в 2024 році ви знайдете відмінні варіанти потужних процесорів, бюджетні чіпи,…

    08.05.2024

    В мережу потрапили нові зображення Sony Xperia 1 VI

    Інсайдер опублікував в інтернеті офіційні рекламні зображення смартфона Sony Xperia 1VI. Вони з'явилися в мережі…

    08.05.2024