Google прибрала чотири опції з Android 14

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Google видалила зі свіжого Android 14 кілька нововведень перед релізом. Про це пише Makeusof.

Реклама

Згідно з джерелом, Google планувала впровадити в Android 14 чотири корисні функції, але в останній момент передумала і прибрала їх. Про плани компанії неодноразово повідомляли інсайдери.

  • Клонування додатків. Опція, яка досить давно присутня в сторонніх оболонках, могла з’явитися в “чистому” Android 14. Багато хто дуже цінує її за можливість користуватися двома акаунтами месенджерів і соцмереж на одному смартфоні.
  • Dynamic Island. Передбачалося, що Android 14 отримає нативну підтримку багатофункціонального динамічного острівця у верхній частині екрана. Найімовірніше, він мав обіграти виріз фронтальної камери, який зазвичай розташовується або по центру дисплея, або в кутку.

  • Вбудований антивірус. Інсайдери говорили, що в Android з’явиться механізм для виявлення і видалення шкідливого ПЗ – відповідний розділ навіть з’являвся в ранніх бета-версіях ОС. Будучи все-таки представленою, опція дала б змогу користувачам стежити за всіма діями на своєму смартфоні і вчасно припиняти активність троянів і шпигунів.
  • Супутниковий зв’язок. Передбачалося, що в Android 14 з’явиться власний інтерфейс для надсилання коротких повідомлень через супутник – у такому разі виробникам смартфонів було б простіше інтегрувати супутниковий зв’язок у свої пристрої. У фінальній версії Android 14 нового розділу не виявилося.

Якби Google впровадила всі перераховані вище опції, то Android 14 знову опинився б далеко попереду iOS – останніми роками “зелений робот” йшов скоріше врівень з “яблучною” ОС. Нативна підтримка двох фірмових фіч iPhone – Dynamic Island і супутникового зв’язку – принесла б ці функції “в народ”, а про клонування застосунків користувачі iPhone і зовсім можуть тільки мріяти.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ