Користувачі Xiaomi прощаються з MIUI: що відбувається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно зі словами авторитетного інсайдера Digital Chat Station, компанія Xiaomi має намір відмовитися від Android-прошивки MIUI на користь власної операційної системи.

Якщо вірити джерелу, MIUI 14 – остання версія MIUI. Користувачі в коментарях до посту Digital Chat Station вже пишуть свої прощання з прошивкою, згадуючи її історію.

Спадкоємцем прошивки може стати miOS – власна ОС від Xiaomi. Реліз системи може відбутися в день презентації флагманів Xiaomi 14. Смартфони 14-серії мають представити до кінця 2024 року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Активно обговорювати заміну MIUI на miOS почали в листопаді 2022 року. Тоді Xiaomi зареєструвала доменне ім’я mios.cn. Логічно було припустити, що компанія так почала готуватися до виходу своєї власної операційної системи.

Варто врахувати, що інформація інсайдера Digital Chat Station суперечить опублікованим влітку 2023 року постерам від Xiaomi. Компанія прорекламувала смартфони Redmi K60 Extreme Edition, і на одному зі слайдів є згадка MIUI 15.

Думки розділилися. Одні думають, що miOS – ребрендинг MIUI. Інші вважають, що Xiaomi вирішила піти по стопах китайського Huawei, яка випускає частину девайсів на Android, частину – на власній Harmony OS.

Можливо, Xiaomi продаватиме смартфони на базі miOS тільки в Китаї, а девайси з прошивкою MIUI продовжать постачатися на міжнародний ринок, включно з російським.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.