Смартфони

Топ-6 чудових альтернатив нового Samsung Galaxy S23 FE

Share
Час читання: 4 хв.

Samsung Galaxy S23 FE тільки вийшов, але вже став потенційно одним з найпопулярніших смартфонів на ринку. Однак, якщо ви з якоїсь причини не змогли або не захотіли його придбати, то варто звернути увагу на деякі інші моделі, що пропонують схожі характеристики і можливості. Благо, що на ринку їх досить багато. У цій статті ми розглянемо кілька альтернатив Samsung Galaxy S23 FE, які можуть зацікавити вас. Я наведу шість варіантів від різних виробників, включно з самою Samsung. А вже гідні вони бути альтернативною новинці чи ні, вирішуйте самі.

Samsung Galaxy S23 – найкращий телефон Самсунг

Базовий Galaxy S23 – одна з найкращих альтернатив у цьому списку, оскільки ви, як і раніше, отримуєте повнофункціональний One UI від Samsung, довгий період оновлень і додаткові можливості, як-от рейтинг IP68 і бездротова зарядка.

Однак базовий флагман Samsung виділяється завдяки більш потужному процесору Snapdragon 8 Gen 2. Інші переваги перед S23 FE включають більш цікавий “на папері” телеоб’єктив, більш компактний дизайн та ультразвуковий сканер відбитків пальців.

При цьому у S23 FE акумулятор більший, ніж у S23 (4500 мАг проти 3900 мАг). Це може бути компенсовано менш ненажерливим процесором і компактним екраном, але мати це на увазі все одно варто. Як і варто відзначити вищу ціну базового S23. Поки що ми можемо порівняти тільки ціну в доларах – вона становить 200 доларів.

Google Pixel 8 – хороший новий Піксель

Pixel 8 був випущений менш ніж через день після Galaxy S23 FE і теж пропонує досить цікаві характеристики. Цього року Google пропонує неймовірно вражаючі сім років оновлень ОС і безпеки, флагманський процесор, який “на папері” здається потужнішим, і кращу основну камеру. Ми також отримуємо Gorilla Glass Victus на передній панелі, яке повинно забезпечувати чудовий захист від падінь, на відміну від Gorilla Glass 5 у S23 FE.

Новий телефон Google також відповідає Galaxy S23 FE за такими функціями, як ступінь захисту IP68, бездротова зарядка і OLED-екран FHD+ з частотою 120 Гц. Додайте сюди ексклюзивні програмні функції Pixel і він стане ще більш привабливим.

Однак не все так добре в новому Pixel. Він на 100 доларів дорожчий, ніж S23 FE, і в нього немає телеоб’єктива. Але це, безумовно, одна з найкращих альтернатив Galaxy S23 FE, якщо ви хочете, щоб телефон залишався актуальним якомога довше, і вам важлива камера.

Samsung Galaxy S21 FE – вигідний телефон Samsung

Попереднього представника лінійки Galaxy FE також варто розглянути, якщо вам потрібна альтернатива Galaxy S23 FE. Його запуск був затьмарений виходом серії Galaxy S22 приблизно через місяць, але його все одно варто розглядати для купівлі у 2023 році, адже він може виявитися несподівано вигідним, незважаючи на більш слабкі характеристики.

Модель початку минулого року має багато спільного зі своїм наступником, а саме той самий 6,4-дюймовий екран, акумулятор ємністю 4500 мАг з дротовою зарядкою 25 Вт, підтримку бездротової зарядки, клас захисту IP68 та аналогічну систему камер. Як не дивно, у цьому телефоні використовується Gorilla Glass Victus, а не Gorilla Glass 5, як у новому телефоні.

Скоро вийде розумне кільце Samsung Galaxy Ring. Для чого воно потрібне.

Однак є кілька областей, у яких S21 FE відстає від новинки. Основна камера має роздільну здатність лише 12 Мп проти 50 Мп у новинці. Ви також отримуєте чип Snapdragon 888 або Exynos 2100 замість трохи потужнішого Snapdragon 8 Gen 1 або Exynos 2200. Але сумарно відмінності не будуть такими великими, як може здатися, незважаючи на те, що між моделями майже два роки різниці.

Apple iPhone SE 2022 – найдешевший Айфон

До списку потрапив ще один смартфон 2022 року. iPhone SE третього покоління варто розглянути, якщо ви хочете отримати недорогий вхід в екосистему Apple. iPhone SE 2022 має ті самі характеристики, що й S23 FE, наприклад, ступінь захисту IP68, бездротову зарядку, потужний процесор і довге оновлення.

Однак у телефона Apple є безліч недоліків порівняно з телефоном Samsung. У вас набагато менший екран з максимальною частотою 60 Гц, одна задня камера на 12 Мп, менша батарея і всього 64 ГБ базової пам’яті.

У наші дні iPhone SE 2022 можна купити за 400 доларів або дешевше, що робить його в півтора раза бюджетнішим, ніж S23 FE. Різницю можна витратити на більший обсяг пам’яті – 128 ГБ або 256 ГБ.

OnePlus 11 – телефон зі швидкою зарядкою

OnePlus 11 – одна з найкращих альтернатив Galaxy S23 FE, якщо вам потрібен пристрій, який заряджатиметься справді швидко. А ще він оснащений потужним процесором Snapdragon 8 Gen 2 і дротовою зарядкою потужністю 100 Вт.

Але на цьому список його переваг не закінчується. OnePlus 11 оснащений акумулятором ємністю 5000 мАг, чудовим OLED-екраном QHD+ і хорошою камерою з широким переліком можливостей, розробленою спільно з Hasselblad.

Щоправда, недоліків у цієї моделі теж вистачає. OnePlus 11 на 100 доларів дорожчий за Galaxy S23 FE, але при цьому позбавлений заявленого захисту від води і бездротової зарядки. Але якщо для вас важливіше не зарядка без дротів, а швидкість наповнення енергією, з усього списку для вас це найбільш підходящий телефон.

Samsung Galaxy A54 – недорогий Самсунг

Якщо Galaxy S23 FE здається вам дорогим, але хочеться купити хороший смартфон саме цього бренду, то вам підійде Galaxy A54 5G. Але, заощадивши, вам доведеться чимось жертвувати. Ви отримуєте чипсет середнього класу, без бездротової зарядки і телеоб’єктива – це основні поступки, на які вам доведеться піти.

Доброю новиною є те, що A54 5G, як і раніше, володіє такими функціями, як рейтинг IP67, хороша основна камера, чудовий дисплей і довгий час оновлення, відлік якого стартує з цього року, оскільки телефон випущений не так давно. Ви навіть отримуєте акумулятор ємністю 5000 мАг, який істотно більш ємний у S23 FE (4500 мАг).

Зниження вартості щодо новинки не кратне, але істотне. Якщо S23 FE коштує 599 доларів у базовому виконанні, то за A54 5G доведеться заплатити від 450 доларів.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024

    Новий Cubot KingKong Star 2 оснащено передовими характеристиками

    Компанія Cubot радо представила свій новий захищений смартфон KingKong Star 2, який вже наступного місяця…

    29.09.2024

    Як продовжити термін служби батареї смартфона: поради експертів

    Термін служби батареї смартфона можна значно продовжити, якщо дотримуватися кількох простих рекомендацій, які допомагають знизити…

    29.09.2024