Смартфони

Офіційно представлений Samsung Exynos 2400 із процесором на 70% швидшим і графікою RDNA3

Share

Учора під час заходу System LSI Tech Day 2023 компанія Samsung презентувала кілька нових напівпровідникових технологій і чипів, але найважливішим серед них є Exynos 2400. Це флагманський процесор Samsung для смартфонів наступного покоління, що прийшов на зміну Exynos 2200, випущеного у 2022 році для Galaxy S22.

Samsung запропонувала вже зараз поглянути на Exynos 2400. Компанія значною мірою спирається на штучний інтелект і генеративний штучний інтелект у всіх своїх нових напівпровідникових технологіях і продуктах, і Exynos 2400 нічим не відрізняється. Новий чип, найімовірніше, буде використовуватися на деяких ринках у Galaxy S24 і S24+, які вийдуть на початку наступного року.

Samsung стверджує, що Exynos 2400 забезпечує на 70% вищу продуктивність процесора і неймовірну в 14,7 разів швидшу обробку штучного інтелекту, ніж Exynos 2200. Новий чіп також оснащений графічним процесором Xclipse 940, заснованим на новітній архітектурі графічного процесора AMD: RDNA3. Попередні витоки стверджували, що цей новий чіп має 6 WGP (процесорів робочої групи) у графічному процесорі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Південнокорейська фірма стверджує, що графічний процесор Xclipse 940 забезпечує поліпшену продуктивність в іграх і трасуванні променів. Він забезпечує підвищений реалізм в іграх завдяки технологіям трасування променів, включно з глобальним освітленням, точнішими відображеннями та рендерингом тіней.

Що стосується можливостей штучного інтелекту, Samsung представила новий інструмент штучного інтелекту, розроблений для майбутніх смартфонів (ймовірно, серії Galaxy S24), який може демонструвати генеративний штучний інтелект перетворення тексту в зображення з використанням Exynos 2400.

Модем 5G компанії наступного покоління сумісний з технологією NB-IoT (Вузькосмуговий Інтернет речей) NTN (Неназемні мережі), забезпечуючи супутниковий зв’язок для смартфонів. Samsung продемонструвала відео про цю функцію у співпраці зі Skylo Technologies. Ймовірно, це натякає на двосторонній супутниковий зв’язок у серії Galaxy S24 для обміну екстреними повідомленнями. Незабаром компанія розкриє більш детальну інформацію про Exynos 2400. Але куди важливіше, як цей чип покаже себе в реальному житті. Що ж, будемо стежити за ситуацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024