Google видаляє налаштування “Висота клавіатури” в Gboard на користь “Зміни розміру”

Google видаляє налаштування Висота клавіатури в Gboard на користь Зміни розміру
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В клавіатурі Gboard від Google з’явився новий спосіб налаштування вигляду – “Зміна розміру”, та зник старий параметр – “Висота клавіатури”.

 

У налаштуваннях Gboard > “Вподобання” раніше була опція “Висота клавіатури”. Сім рівнів – “Дуже короткий”, “Короткий”, “Помірно короткий”, “Звичайний”, “Помірно високий”, “Високий”, “Дуже високий” – тепер зникли, і залишився тільки “Режим для однієї руки”, знайдений під “Макет”.

Замість цього, спосіб налаштування висоти Gboard тепер передбачено в параметрі “Зміни розміру” на панелі/скороченнях Gboard. Це дозволяє вам вносити зміни, перетягуючи дві кнопки зверху і знизу. Користувачі також можуть розмістити клавіші вище, залишаючи проміжок між пробілом та системними кнопками.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google видаляє налаштування Висота клавіатури в Gboard на користь Зміни розміру - скрін

Це більш дружній спосіб візуально вносити зміни в Gboard, але відсутність фіксованих інтервалів може бути дратуючою, якщо ви намагаєтесь підтримувати однакову висоту на різних пристроях, наприклад, після придбання нового.

 

Видалення функції було помічено в останній бета-версії Gboard – версії 13.4.08. В той самий час на пристроях Pixel широко використовується опція “Перевірка правопису”. Це було офіційно оголошено вчора для Pixel 8 і 8 Pro.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.