Смартфони

Налаштуйте “кнопку дії” в стилі iPhone-15 на Android

Share
Час читання: 3 хв.

Android дає можливість не тільки імітувати, але й перевершувати останні та найкращі функції Apple на топових пристроях.

На відміну від iOS, де весь процес використання iDevice ретельно контролюється, і вам дозволено переміщатися телефоном тільки в заданих рамках Apple, Android, у вас є повний набір можливостей. Ви можете налаштувати роботу пристрою на свій розсуд, а спільнота розробників додатків намагається створювати інструменти для підтримки такого рівня гнучкості та налаштування.

Саме ця філософія дозволяє реалізувати цей трюк — і зокрема маленький, але чудовий додаток під назвою Key Mapper допомагає нам втілити його в життя.

За допомогою Key Mapper можна призначити додаткові дії будь-якій фізичній кнопці на вашому телефоні. Це означає, що ви можете використовувати будь-яку з існуючих кнопок, таких як клавіші гучності або живлення, для виконання різних функцій. Таким чином, навіть без окремої кнопки “дія”, ми можемо створити аналогічну функцію, доступну на вимогу.

Наприклад:

  • Ви можете налаштувати тривале натискання кнопки зменшення гучності, щоб викликати Google Assistant, а тривале натискання кнопки збільшення гучності, щоб відкрити налаштування вашої системи або програму, що часто використовується.
  • Ви можете вказати Key Mapper, щоб ці функції були доступні лише у випадку, якщо не програється мультимедіа, щоб уникнути можливих конфліктів зі стандартним регулюванням гучності.
  • Ви також можете створити різні комбінації клавіш для керування мультимедіа. Наприклад, тривале натискання клавіші гучності може перемикатися на попередній трек, а довге натискання клавіші зменшення гучності – на наступний трек.
  • Ви навіть можете призначити розширені комбінації клавіш, наприклад, швидке натискання кнопки збільшення гучності, за яким слід натиснути кнопку зменшення гучності, щоб увімкнути ліхтарик на вашому пристрої.

Можливості практично безмежні, а доступні дії пропонують великий список будь-яких команд, які можна уявити. У порівнянні з сімома підтримуваними опціями на iPhone, це виглядає дивно.

Отже, налаштуйте “кнопку дії” для Android і заощаджуйте цілі години часу.

Как добавить кнопку действия Android

Давайте почнемо:

1. Встановіть Key Mapper із Play Store. Ця програма абсолютно безкоштовно, і хоча вона вимагає деяких глибоких системних дозволів для роботи, вона не передає, не продає і не робить нічого підозрілого з вашими даними. Крім того, він має відкритий вихідний код, так що кожен може перевірити базовий код і переконатися, що це правда.

2. Відкрийте програму та дотримуйтесь інструкцій, щоб надати їй необхідні дозволи (які насправді потрібні для виявлення натискань фізичних кнопок та призначення ним різних дій).

3. На головному екрані програми натисніть піктограму плюса внизу.

4. Потім натисніть на червону кнопку запису та натисніть кнопку гучності (збільшення або зменшення).

5. На наступному екрані змініть опцію внизу з “Короткий натиск” на “Тривале натискання” або “Подвійне натискання” (інакше створена дія замінить стандартне коротке натискання кнопки гучності і не дозволить вам реально регулювати гучність, що, очевидно, не є вашою метою).

6. І останнє, але не менш важливе: натисніть “Дії” у верхній частині екрана, потім натисніть кнопку “Додати дію” та виберіть потрібну дію зі списку.

Можливо, програма може запросити додаткову роздільну здатність, залежно від вибраної дії. Наприклад, для функцій, пов’язаних з режимом «Не турбувати», Key Mapper потрібний доступ для зміни цього параметра, щоб виконувати дії. Якщо ви побачите такий запит на екрані після вибору дії, натисніть і виконайте вказівки.

Тепер ви можете натиснути на “Обмеження” у верхній частині екрана і налаштувати певні обмеження для роботи нової функції, наприклад, як у прикладі з мультимедіа, який ми розглянули раніше, і натиснути на “Параметри”, щоб переглянути розширені налаштування, наприклад, вказати час, необхідне визначення тривалого натискання.

Як тільки ви будете готові активувати своє правило, натисніть піктограму дискети в нижньому правому кутку екрана, щоб зберегти його.

Якщо ви хочете створити додаткові команди для інших дій під час тривалого або подвійного натискання кнопок гучності, просто повторіть ті ж дії, щоб додати їх. Ви також можете записувати тригери, які включають одночасне або послідовне натискання кількох клавіш для розширення можливостей ще більше.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Samsung представила нові флагманські планшети Galaxy Tab S10+

    Samsung анонсувала дві моделі флагманських планшетів: Galaxy Tab S10+ з дисплеєм 12,4 дюйми та Galaxy…

    29.09.2024

    Google Messages отримає функцію захисту від шахрайства

    З'явилася інформація про те, що Google впроваджує нове доповнення до свого додатку для обміну повідомленнями…

    29.09.2024

    На Львівській митниці виявили незадекларовані iPhone 16 Pro і планшети вартістю близько 3 млн грн

    На пункті пропуску "Краківець-Корчова" митники виявили незадекларовані товари на суму близько 3 мільйонів гривень, серед…

    29.09.2024

    OnePlus 13 отримає підтримку зарядки на 100 Вт

    Згідно з нещодавніми витоками, OnePlus 13 матиме дротову зарядку SuperVOOC потужністю 100 Вт, що виділить…

    29.09.2024

    В жовтні гравців Warframe очікують два масштабних оновлення

    У жовтні для популярної екшен-RPG Warframe заплановано два великі оновлення. Компанія Digital Extremes представила на…

    29.09.2024

    Новий Cubot KingKong Star 2 оснащено передовими характеристиками

    Компанія Cubot радо представила свій новий захищений смартфон KingKong Star 2, який вже наступного місяця…

    29.09.2024