Чутки: в iPhone 14 і 15 використовуються дешеві акумулятори

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька місяців тому користувачі iPhone 14 почали скаржитися на роботу акумуляторів, які стали швидко втрачати заряд. Інсайдер під ніком Redclouds поділився своєю думкою, а також додав, що в нових iPhone 15 теж встановлено “дешевий акумулятор”.

За словами інформатора, Apple використовувала в зазначених смартфонах дешевші акумулятори, які мають менший цикл зарядки. Сама компанія стверджує, що АКБ iPhone розраховані на 500 повних циклів і зберігають ресурс у 80%. При цьому наголошується, що користувачі смартфонів Apple iPhone 13 не помічали зниження ресурсу батареї – принаймні, перші 1-2 роки.

Для порівняння інсайдер наводить як приклад флагмани холдингу BBK: OPPO Find X, vivo X, realme GT мають акумулятори з ресурсом у 1600 циклів і підтримують заряджання потужністю від 100 до 240 Вт проти 27 Вт у iPhone 15.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж варто пам’ятати про низку енерговитратних функцій. Зокрема, iPhone 14 Pro став першим пристроєм Apple з функцією AoD, яка дає додаткове навантаження на АКБ. Іншою причиною може бути його екран, який удвічі яскравіший, ніж у iPhone 13 Pro.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.