Apple сповільнила iPhone 15 Pro, щоб процесор не перегрівався

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Цього тижня компанія Apple випустила оновлення iOS, яке має боротися з надмірним нагріванням iPhone 15 Pro і 15 Pro Max. Як з’ясував експерти, цей патч знижує продуктивність процесора, проте пристрій, як і раніше, гріється до дискомфортного рівня.

Зниження продуктивності процесора доведено тестами в бенчмарку Geekbench. До встановлення оновлення iPhone 15 Pro набирав 2952 бали в одноядерному тесті та 7374 бали в багатоядерному, а після встановлення ці значення знизилися до 2846 балів і 6831 бала відповідно.

Примітно, що оновлений iPhone 15 Pro набирає в AnTuTu більше балів, ніж раніше, але якщо подивитися на розширену інформацію про тестування, можна помітити, що центральний процесор був сповільнений, а відеочіп, навпаки, розігнаний. Через це зовні може здаватися, що смартфон тепер працює навіть швидше, але в реальності складна обробка даних на ньому відбувається повільніше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Судячи з усього, в Apple вирішили, що раз процесор перегрівається, потрібно обмежити його максимальну тактову частоту, а щоб це не було помітно в повсякденних завданнях і інтерфейс не гальмував – потрібно одночасно розігнати відеочіп. Втім, проблема сильного нагрівання не була вирішена цим патчем, смартфон як нагрівався до 42-43 градусів зовні, так і продовжує нагріватися.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.