ТОП бюджетних смартфонів квітня 2018 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бюджетні смартфони сучасності, на відміну від застарілих моделей, багатофункціональні, гарні в апаратному плані і відрізняються високою надійністю. Смартфони OnePlus, Meizu, Xiaomi нехай і не з топовими параметрами, але дуже доступні за ціною, завдяки чому на ринку вони популярні завжди. В інтернет-магазині представлено чимало конфігурацій. Ось невеликий перелік актуальних бюджетників на квітень 2018 го року. Читаємо, знайомимося, вибираємо!

Xiaomi Redmi 5A


У бюджетному сегменті дана модель одна з найкращих. Смартфон Xiaomi Redmi 5A в полімерному корпусі, має в своєму розпорядженні чіпсет Qualcomm конфігурації Snapdragon 425, підтримує NFC, має сканер відбитків пальців і деякі інші фішки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Прекрасна камера: в руки користувача потрапляє модуль 13 мегапікселів, що дозволяє робити серійне, панорамне фото, а також розпізнавати обличчя і фон в процесі зйомки. Окремо варто відзначити можливість роботи в мережі LTE, що може бути актуально деяким користувачам.

Зовні Xiaomi Redmi 5A не гірше флагманів. Звичайно ж, він не безрамковий, проте його рамки невеликі – це перемога для всього дизайну! А завдяки тонкому корпусу, смартфон запросто можна помістити в кишеню штанів або дамську сумочку. Ціна Xiaomi Redmi 5A в мінімальному оснащенні знаходиться в межі 100 у.о.

Meizu M6

Ще один китайський смартфон за ціною 100 доларів, що складає гідний рівень продуктивності. Дешевизна смартфона Meizu M6 ніяк не позначилася на працездатності, так як його начинка, насправді, хороша. Процесор восьмиядерний з тактовою частотою 1.5 ГГц, пара камер на 8 і 13 мегапікселів з автоматичним фокусом і подвійним спалахом LED (підтримує режим HDR), фронтальний модуль знімає портрети, які не соромно показати друзям. Про сканер відбитків пальців розробники також не забули.

Смартфон Meizu в Україні можна купити серед кількох модифікацій – з 2 або 3 Гб ОЗУ і 16 або 32 гігабайти вбудованої пам’яті.

Дизайн Meizu М6 також вартий уваги, апарат дуже схожий з флагманами Apple минулих поколінь.

Samsung Galaxy J2 2018

За 150 у.о. ви отримуєте недорогий смартфон з цілою низкою цікавих фірмових технологій, серед яких енергоефективна матриця високої яскравості, відмінна передача кольору Super Amoled, а також 2 SIM-карти, працювати з якими можна одночасно. Варто відзначити, модель підтримує роботу в мережі 4G, що зараз як ніколи актуально для України.

Параметри системи Samsung Galaxy J2 2018: п’ятидюймовий дисплей, чіп продуктивності Snapdragon 425, 1.5 Гб ОЗУ + 16 гігабайт постійної пам’яті. Для підключення периферійних пристроїв і аксесуарів доступні найбільш популярні інтерфейси. Знімати пам’ятні моменти життя можна на камери 5 і 8 Мп. Нехай і не профі, але кадри і ролики на них виходять гідної якості.

Особливості зовнішнього вигляду: вікно камери ззаду по центру корпусу з закругленими кутами дає пристрою якусь симетричність. У доступі чотири кольори – срібло, золото, рожевий, чорний.

Xiaomi Redmi 4x

І ще один смартфон Xiaomi . На цей раз Xiaomi Redmi 4x – бюджетний варіант за ті ж 100 баксів. Девайс зроблений з алюмінію, всередині «сидить» 8-ядерний процесор формату Snapdragon 435 з тактовою частотою 1.4 ГГц, а також автономним акумулятором на 4100 мАг. Серед усіх бюджетних смартфонів на ринку – цей самий живучий!

В інтернет-магазині пристрій доступно в декількох варіантах: з 2/3 гігабайт оперативної пам’яті, а також 16 або 32 Гб постійної пам’яті. Єдина помилка Redmi 4x – відсутність можливості працювати з NFC. Даний смартфон також можна купити в декількох кольорах – золотом, чорному, рожевому.

Huawei Nova Lite 2017

Смартфон Huawei Nova Lite 2017 може похвалитися високою якістю збірки і збалансованими робочими характеристиками. Корпус телефону металевий, приємною на дотик текстури, зручно лежить в руці. Варто відзначити, що з ергономікою у Nova Lite все в кращому порядку.

Модель має ємну батарею 3020 мАг з достатньою для щоденної діяльності автономністю. Управління системою здійснюється за допомогою Андроїд ОС з додатковою фірмовою оболонкою EMUI, візуально, яка виглядає круто.

Сканер відбитків пальців вбереже особисті дані користувача від несанкціонованого доступу, а великий дисплей IPS з роздільною здатністю 720 на 1280 крапок дає можливість читати книги комфортно або серфити Інтернет-мережу.

За продуктивність Huawei Nova Lite 2017 відповідає 4-ядерний Qualcomm Snapdragon 425 з частотою – 1.4 ГГц. На підтримку йому 2 Гб оперативки і 16 гігабайт ПЗУ.

Для зйомки яскравих кадрів смартфон оснастили камерою 13 Мп з автофокусом і LED-спалахом. Доступна зйомка відео в форматі 1080p. Фронтальна камера 5 Мп – відмінне рішення для фото портретів. Ціна Huawei Nova Lite 2017 – близько 150 $.

Sony Xperia L1

Так-так, смартфони цього популярного японського виробника є не тільки високу вартість! Всі ті ж 150 у.о., і можна придбати телефон з великим екраном, який буде оцінений букіністами і завсідниками Інтернету. До слова, матриця пристрою – 5.5 дюймів IPS LCD, яскравість, контраст і деталізація якої вам, однозначно, сподобається.

Крім хорошого екрану, в арсеналі Sony Xperia L1: здатний чіп продуктивності, 2 Гб ОЗУ + 16 Гб вбудованої місця для зберігання даних. Камери телефону 13 і 5 Мп нічим особливим не відрізняються, на своєму рівні. Розмаїття портів підключення вистачить для більшості випадків.

Смартфон Sony Xperia L1 продається в рожевому (дівчата, зверніть увагу!), Чорному, а також золотому кольорі. Особливості дизайну: рівні грані з гострими кутами, що округляють задні грані, а також розташування камери в верхньому куточку на кришці. Бічні рамки екрану мінімальні, практично відсутні, за рахунок чого смартфон Sony виглядає максимально сучасно.

OnePlus 3

Багатофункціональний дешевий смартфон OnePlus 3, здатний конкурувати з модними пристроями минулого року. 5.5-дюймовий AMOLED екран (роздільна здатність 1920 на 1080 пікселів) відмінно проявляє себе в скроллинге, захищений склом Corning Gorilla Glass 4. Сканер відбитків пальців працює без нарікань. Основна 16-мегапіксельна камера і фронтальний модуль 8 Мп роблять фото гідної якості.

Основою системи є 4-ядерний процесор Snapdragon 820 (тактова частота 2.2 і 1.6 ГГц, по два ядра кожен), а також 6 Гб оперативної пам’яті і 64 Гб внутрішнього накопичувача. Батарея OnePlus 3 високоефективна: 3000 мАг забезпечують день роботи без підзарядки при будь-якому сценарії експлуатації. До речі, акумулятор підтримує технологію Dash Charge, за допомогою якої він набирає 50% заряду всього за 30 хвилин. Підзарядка здійснюється за допомогою інтерфейсу USB Type-C. Крім того, OnePlus 3 працює з двома сім-картами.

Корпус пристрою з укріпленого алюмінію, вага при розмірах 152,7 на 74,7 на 7,4 мм – всього 158 грам. Операційна система – Android v6.0.1 (Marshmallow) з модернізованою фірмовою оболонкою OxygenOS.

Якщо узагальнити, то зрозуміло, що всього за 100-150 доларів український користувач  може купити собі смартфон з досить-таки солідними параметрами: процесором Snapdragon і частотою десь 1.5 ГГц, 64 Гб ПЗУ при 3 Гб оперативної пам’яті, а також камерою 13 Мп з широким функціоналом. Як вам таке? Погодьтеся, непогано? І все це в міцному довговічне корпусі з металу і батареєю, якої вистачить на добу. На кожен день більшого-то і не потрібно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.