Усе, що вам потрібно знати про iPhone 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 15 зараз у всіх на слуху, але компанія Apple вже щосили працює над його наступником. Ми зібрали всі новини та чутки про те, чого варто очікувати від iPhone 16.

Які нові функції з’являться в iPhone 16?

Очевидно, що до анонсу iPhone 16 залишається ще дуже багато часу, тому на даний момент відомі лише деякі відомості про те, що приготувала Apple. Майже всі ці відомості стосуються версій Pro, але ми сподіваємося, що в найближчі кілька місяців нам вдасться дізнатися деякі подробиці про стандартні моделі. Про те, що нам вдалося знайти на даний момент, розповідаємо нижче.

Оновлення камер у моделях Pro

Найбільш поширені чутки досі стосувалися можливих оновлень камер, якими можуть бути оснащені нові пристрої. GSMArena, зокрема, писала про витоки з Китаю, згідно з якими iPhone 16 Pro Max буде оснащений перископічною камерою, здатною забезпечити фокусну відстань до 300 мм, на відміну від iPhone 14 Pro Max, який може досягати максимум 77 мм. Також очікується, що iPhone 15 Pro Max буде оснащений перископічним об’єктивом, але не таким потужним, як на 16 Pro Max, і цей об’єктив потім буде встановлений на iPhone 16 Pro, а Pro Max, у свою чергу, отримає мегазум.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Імовірно, за таких великих фокусних відстаней iPhone 16 Pro Max буде оснащений вдосконаленою системою стабілізації зображення для запобігання неминучим тремтінням, що виникають під час фокусування на об’єкті, що знаходиться на великій відстані. У звітах також ідеться про можливе збільшення розміру сенсора на 12% – до 1/1,14 дюйма. Ця інформація відповідає іншим чуткам, які стверджують, що Apple використовуватиме в 16 Pro новий CMOS-сенсор, здатний уловлювати більше світла для кращої експозиції.

Інтернет-видання MacRumours також посилається на повідомлення аналітика Мін-Чі Куо про те, що новий 48-мегапіксельний ширококутний об’єктив в iPhone 16 Pro і Pro Max буде складатися з восьми гібридних лінз, які включають у себе два скляні елементи і шість пластикових. Таким чином, схоже, поки що основна увага, принаймні в моделях Pro, приділяється поліпшенню і без того вражаючих характеристик камери.

Прощання з вирізом?

Очікується, що дисплеї моделей Pro збільшаться: експерт з дисплеїв Росс Янг повідомив, що замість поточних 6,1- і 6,7-дюймових панелей в iPhone 16 Pro і Pro Max будуть встановлені 6,3- і 6,9-дюймові. Також є безліч припущень, що Apple нарешті піде за іншими виробниками і впровадить функцію розблокування під дисплеєм. Щоправда, це буде Face ID, а не Touch ID. Буде цікаво подивитися, як компанія це реалізує. Впровадження такої технології дозволить нарешті позбутися вирізу або його значної частини. Що стосується Dynamic Island, аналітики вважають, що технологія повністю перейде на програмну роботу. Однак при цьому все ще залишається необхідність у селфі-камері, тож, можливо, виріз ще залишиться з нами на якийсь час, хоча серед конкурентів на Android вже є компанії з успішною реалізацією камери під дисплеєм.

Твердотільні кнопки

Раніше повідомлялося, що в лінійці iPhone 15 планується відмовитися від традиційних кнопок, замінивши їх на твердотільні. Це можна порівняти з твердотільною кнопкою Home в iPhone 7, яка замінила фізичну кнопку з лінійки iPhone 6. Однак технічні труднощі завадили компанії реалізувати це в iPhone 15, тож тепер вважається, що такі кнопки будуть використовуватися в лінійці iPhone 16.

Коли iPhone 16 буде представлений?

У компанії Apple налаштований практично годинниковий механізм за графіком випуску iPhone. Традиційно у вересні ми в очікуванні появи нових моделей, і у нас немає підстав вважати, що у випадку з iPhone 16 щось зміниться. Тому ми з великою часткою впевненості прогнозуємо, що новий iPhone 16 з’явиться в продажу у вересні 2024 року.

Однак із випуском iPhone 14 все було дещо інакше: стандартна модель надійшла в продаж вчасно, а ось випуск iPhone 14 Plus було відкладено на кілька тижнів, внаслідок чого покупці отримали його тільки в жовтні. Вважається, що це швидше пов’язано з ланцюжком поставок, оскільки Apple не змогла вчасно отримати достатню кількість дисплеїв для більшого пристрою. Тім Кук – майстер у таких справах, і ми сумніваємося, що з iPhone 15 або iPhone 16 відбудеться така ж затримка.

Скільки коштуватиме iPhone 16?

Останніми роками Apple була вельми послідовна у своїх цінах.

Якщо це дійсно так, і ситуація не зміниться протягом наступних кількох років, то, можливо, ми побачимо щось подібне для базових моделей всієї лінійки:

  • iPhone 16: $849
  • iPhone 16 Plus: $949
  • iPhone 16 Pro: $1,099
  • iPhone 16 Pro Max: $1,299

Також ходили чутки, що Apple готує нову модель iPhone – Ultra, яка буде знаходитися над iPhone 16 Pro Max. Поки що ця інформація офіційно не підтверджена, але якщо Apple дійсно розглядає таку можливість, складно уявити, наскільки це можливо.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.