Смартфони

Названо 4 маловідомі функції Android, які спростять ваше життя

Share
Час читання: 3 хв.

Ви роками носите в кишені Андроїд і не здогадуєтеся про деякі його можливості. Ліниві виробники не пишуть для вас довгі списки з інструкціями російською мовою. На щастя, це робимо ми. Читайте про корисні фішки Андроїд.

Значки повідомлень, що настроюються

Йдеться про функцію налаштування іконок повідомлень для ваших контактів. Тепер, коли ви отримуєте повідомлення від важливої ​​людини, ви зможете чітко бачити його фотографію прямо в області рядка стану у верхній частині екрана.

Ви можете використовувати будь-яке зображення замість контактної фотографії. Це набагато виразніший спосіб, що привертає увагу, ніж стандартний значок нового повідомлення, який просто показує загальний символ для всіх нових повідомлень.

Активація цієї функції Android потрібна при переході на новий телефон або скидання налаштувань поточного:

  • Якщо у вас встановлена ​​версія Android 11 (2020 рік) або пізніша, просто натисніть і утримуйте палець на повідомленні про повідомлення від вибраного контакту.
  • Потім натисніть “Пріоритет” на панелі.
  • Натисніть “Готово”, щоб зберегти вибір.
  • От і все! Тепер ви побачите фотографію профілю цієї людини як значок для всіх повідомлень про нові повідомлення від нього. Якщо потрібно змінити фотографію, ви можете зробити це, відкривши профіль контакту в Google Контакти.

До речі, ця функція може не підтримуватися всіма програмами для обміну повідомленнями, але вона абсолютно доступна в програмі Google Messages.

Правила режиму “Не турбувати”

Ви все ще не вмикаєте режим без звуку на своєму телефоні вручну під час ночі чи на зустрічах, правда? Android пропонує вбудований спосіб автоматизувати цей процес, якщо ви налаштуєте відповідні параметри.

Секрет полягає в тому, щоб зайти глибше в розділ “Сповіщення” у налаштуваннях вашої системи. Помітили там опцію “Не турбувати”? Натисніть і знайдіть розділ “Розклад”.

Тут ви можете увімкнути та налаштувати різні автоматичні правила, що визначають поведінку вашого телефону в різний час та в різних умовах. Обов’язково досліджуйте різні можливості, знайшовши опцію “Додати ще” або “Додати розклад”.

На пристроях Pixel крім основних правил, заснованих на часі, можна створювати правила, які автоматично активують режим “Не турбувати” під час водіння або навіть за певних подій у календарі. Налаштуйте ці правила та вмикайте їх у міру потреби.

Призупинення програми

Можливо, ви не хочете повністю відключати звук на своєму телефоні, а просто хочете тимчасово відключити певну програму, наприклад, службу обміну повідомленнями або пошту. В Android є маловідома функція, яка дозволяє вам призупинити будь-яку конкретну програму за вашим бажанням і відключити її до отримання подальшого повідомлення.

Ця функція доступна лише на пристроях Google Pixel та інших пристроях, які використовують стандартну версію операційної системи Android (не Samsung). Щоб призупинити програму, натисніть і утримуйте палець на піктограмі програми на головному екрані або на панелі програм, потім знайдіть піктограму пісочного годинника або опцію “Зупинити програму”.

Коли натиснете, побачите, як піктограма програми зміниться на сірий монохромний колір. Після цього додаток буде залишатися в тиші до тих пір, поки ви знову не торкнетеся його, щоб відновити його роботу.

Насолоджуйтесь звуком тиші.

Режим фокусування

Ви можете розширити ідею призупинення програм за допомогою вбудованого в Android режиму фокусування, який доступний на більшості пристроїв з актуальними версіями Android, незалежно від виробника.

Щоб перевірити наявність цієї функції, знайдіть розділ “Цифрове благополуччя” в установках телефону, а потім знайдіть параметр “Режим фокусування”. (На деяких пристроях Samsung ця опція може бути трохи перейменована, але ви все одно зможете знайти її в налаштуваннях.)

Тут ви можете створити список програм, які ви хочете тимчасово відключити, і встановити повторюваний графік, коли ці програми не повідомлятимуть вас і відключать свої звукові сигнали.

Ви також можете увімкнути режим фокусування на вимогу, щоб тимчасово призупинити кілька програм.

Щоб активувати режим фокусування, знайдіть плитку “Режим фокусування” на панелі швидкого налаштування. Якщо ви не бачите її там, відредагуйте панель швидкого налаштування та додайте її.

Випробуйте режим фокусування на своєму пристрої та насолоджуйтесь зменшеними перериваннями від вибраних програм.

Сподіваємося, ці фішки Андроїд будуть вам корисні.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Xiaomi 14T Pro виходить на європейський ринок без зарядного блоку

    Xiaomi вирішила виключити комплектний зарядний пристрій із європейської версії смартфона 14T Pro. Замість нього у…

    29.09.2024

    iPhone 16 Pro Max лідирує у тесті на час роботи батареї

    iPhone 16 Pro Max продемонстрував найкращий час автономної роботи серед популярних смартфонів, згідно з оновленим…

    29.09.2024

    Google представила технологію проектування мікросхем AlphaChip за допомогою ШІ

    Google презентувала нову технологію розробки мікросхем під назвою AlphaChip, що використовує штучний інтелект. AlphaChip реалізує…

    29.09.2024

    Vivo готує смартфон який набрав 3 мільйони балів в AnTuTu

    Очікується, що Vivo X200 Pro буде представлено 14 жовтня. Смартфон отримає новий процесор Dimensity 9400,…

    29.09.2024

    ШІ-чатбот в Instagram і WhatsApp навчився говорити голосами знаменитостей

    На нещодавньому заході Connect Meta презентувала нову функцію для свого ШІ-чатбота на платформах Instagram, WhatsApp…

    29.09.2024

    Флагманський смартфон Huawei Mate 70 показали наживо

    Перед анонсом Huawei Mate XT було зафіксовано кілька випадків, коли цей смартфон потрапляв у поле…

    29.09.2024