Snapdragon 8 Gen 3 вперше протестували в бенчмарку. Потужніший за iPhone 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm має офіційно представити свій новий флагманський чипсет Snapdragon 8 Gen 3 менш ніж за місяць (24 жовтня). Тому не дивно, що він уже починає з’являтися в перших тестах. У базі даних GeekBench був помічений прототип смартфона Asus ROG Phone 8 Ultimate, який базується на 8 Gen 3. Незважаючи на те, що це ігровий девайс із просунутою системою охолодження, він не зміг обійти за продуктивністю конкуруючий чип Apple A17 Pro.

Перший тест Snapdragon 8 Gen 3

У тесті фігурує ROG Phone 8 Ultimate у версії з 16 ГБ ОЗП. Смартфон набрав 2213 балів в одноядерному і 7048 балів у багатоядерному режимі. Це безумовно не можна назвати поганим результатом. Порівняно з попередником (ROG 7 Ultimate на Snapdragon 8 Gen 2) поліпшення становить 11% у сингл-корі або 25%, якщо говорити про багатоядерний тест. Також варто враховувати, що це прототип і остаточні результати можуть бути ще вищими.

Але, за попередньою оцінкою, iPhone 15 Pro з результатом 2914 і 7199 балів залишається найпотужнішим смартфоном на ринку. Незважаючи на те, що Apple A17 Pro страждає від перегріву, про який ми докладніше писали в цій статті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо говорити тільки про пристрої з Android, то прогрес Snapdragon 8 Gen 3 очевидний. Прийдешній ROG Phone обходить нинішнього короля одноядерного тесту Galaxy S23 Ultra (1879 балів) на 17%. За багатоядерністю зараз лідирує Vivo X90 Pro+ (5154 бали), і новий Snapdragon потужніший майже на 37%. Обидва телефони використовують Snapdragon 8 Gen 2.

Наразі невідомо, за яким техпроцесом буде виготовлено новий топовий чип Qualcomm. На даний момент єдиними пристроями, що використовують 3-нм технологію, є iPhone 15 Pro і Pro Max. Будемо сподіватися, що шанувальники Android отримають гідну альтернативу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.